8.12.2015

Luukku 8: Esittelyssä Jaike-friisiläinen


Saanko esitellä upean ja uljaan Friisinhevosen! Postauksen kuvat ovat Jaikesta, Harjun opetushevosesta. Jaike on siis friisiläinen. Ratsastin Jaikella viime viikon torstaina puomitunnilla. Se oli tosi ihana! Jaiken liikkeet tuntuivat selkään uskomattoman mukavilta. Friisiläisethän liikkuvat aivan upean näköisesti vahvojen jalkojen ja selkänsä ansiosta. Liikkeet ovat isot ja ilmavat. Friisiläisten pää on usein ryhdikkäästi ylhäällä, niin on myös Jaikella. Säkäkorkeutta tältä rodulta löytyy yleensä 150-170cm. Vain 160cm ja yli orit hyväksytään jalostukseen. Värinä on aina musta, jonka sallitaan auringossa vivahtelevan tumman ruskeaan.

Jaike ratsastuksen jälkeen. Kaikki hoitotoimenpiteet tehdään Jaikelle käytävällä, koska Jaike potkii karsinassa. Tämä käytös et ole rotuun yhdistettävissä.

Jaike on vähän hassu hevonen. :D

Tässä kuvassa olen lähdössä ratsastamaan Jaikella ensimmäistä kertaa.

Minusta Jaike on upea hevonen. Se vastaa hyvin saamaani kuvaa friisiläisistä. Harjun Jaike on ensimmäinen friisiläinen jota olen päässyt koskemaan, hoitamaan, taluttamaan ja jopa ratsastamaan. Se oli niin mukava, että haluaisin mennä sillä uudestaan. Talliviikolla loimitin ja vein Jaikea tarhaan usein ja hain sieltä pois. Viime viikolla oli välillä melkeinpä myrskytuuli täällä rannikolla. Hevoset siitä johtuen olivat hieman villeinä tarhatessani niitä. Välillä tuli ravia ja muutama pukkikin tuli. Villiä menoa siis. Mutta mitään ei onneksi sattunut ja kaikki meni loppujen lopuksi hyvin. 

Jaike tarhassa. Ihastuin tuohon siniseen loimeen! Haluan sellaisen itsellenikin, jos vain olisi oma hevonen. <3


2 kommenttia:

 1. Sori tuottaa pettymys, mutta Jaikessa ei ulkonäöllisesti ole mitään kovinkaan hienoa! Se on oikeastaan rumimpia näkemiäni Friisiläisiä! Mutta sen luonne on taas sellainen mihin itse olen ihastunut!! <3

  Eikä se karsinassa potki, mua ainakaan. Jalkoja se nostelee ja heiluttelee samalla tavalla kuin käytävälläkin. Sekin johtuu sen häiriöitynnestä kiimasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta, että se on huonossa kunnossa, mutta silti se on minusta hieno hevonen. :)

   Poista