14.12.2015

Luukku 14: Tuleeko lumeton Joulu?

Joulukalenteri on hetki sitten ylittänyt puolenvälin. Toivon, että ainakin osa postauksista on ollut kiinnostavia. Muutaman postauksen olen tehnyt valmiiksi lähemmäs Jouluaattoa ja muutamissa on jo idea valmiina, mutta vielä on luukkuja, joihin en ole keksinyt ideaa. Teillä lukijoilla on siis vielä tilaisuus vaikuttaa!


Kaikkien pahin pelko, lumeton joulu.. Viime lauantaina oli ensimmäinen "kunnon" pakkaspäivä, jonka huomasin tänä talvena. Maa oli jäässä niin että pihalla meinasin kaatua selälleni, myös Punametsän tallin ratsastuskenttä oli jäässä ja aika muhkurainenkin. Silloin mentiinkin ilman satulaa vain käyntiä ja ravia. Ratsastin Eetulla. On aika sääli, ettei vielä ole saatu kunnon lumia tänne etelään. Olisi niin paljon helpompi ratsastaakin ulkokentällä. Suomen sää on nykyään aina yhtä kummallinen. Joulukuussahan pitäisi sataa lunta, pari kertaa on kyllä satanut mutta ei ole jäänyt maahan. Ja viime kesänä näin, kun kesällä satoi lunta ja valtavia rakeita ihan kaatamalla. Siis ihan käsittämätöntä. Tällaiseksiko tämä sää nyt on mennyt ja vain pahemmaksi muuttuu. Emme kyllä voi syyttää ketään muuta kuin meitä ihmisiä tästä ilmastonmuutoksesta.

Eilen kuitenkin tuo ihme tapahtui. Espoossa tuli lunta aika runsaastikin. Se lumi jäi myös maahan ainakin hetkeksi. En voinut ihastella lumisadetta sen pidempään, sillä olin juuri matkalla Helsinkiin, josta lähti bussini Haminaan. Sain kuitenkin muutaman pikaisen kuvan lumesta. Valitettavasti tämän luukun kuvat eivät liity oikeastaan mitenkään hevosiin. Nyt täytyy vain toivoa, että tuo lumi jää maahan ja sitä sataisi vieläkin enemmän. Odotan jo innolla päästä kuvaamaan hevosia lumisissa maisemissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti