2.12.2015

Luukku 2: Kysymyspostaus

Kysymyspostausta onkin jo kyselty. Marraskuun aikana saitte laittaa minulle kysymyksiä, joihin vastaan nyt teille kaikille yhteisesti. Jos johonkin mielessäsi pyörivään kysymykseen et ole saanut vastausta, voit kysyä sitä kommenteissa. Vastaan mielelläni uusiin kysymyksiin. :)

Milloin aloitit ratsastuksen?
Aloitin ratsastuksen kesällä 2009. Kävin silloin alkeisleirin Kilon tallilla. Ensimmäinen hevonen, jolla ratsastin oli Feike ja ensimmäinen, jolla menin ilman taluttajaa oli Siro.

Mikä sai sinut aloittamaan ratsastuksen?
Tämä on vaikea kysymys. En todellakaan muista. Kai hevoset alkoivat vain kiehtoa minua. Kävin pari kertaa Kilon tallilla kavereiden kanssa katselemassa tunteja ja siitä se muistaakseni lähti.

Mikä on parasta ratsastuksessa?
Ratsastuksessa parasta on yhteistyö ison eläimen kanssa. Se, että tuntee onnistuneensa jossain, mutta aina on uutta opittavaa.

Onko sinulla tavoitteita?
Totta kai on. Minulla ei ole tällä hetkellä sitä yhtä tiettyä päämäärää, mutta kehittyä toki haluan. Haluan kehittyä ratsastajana ja hevosten hoitajana. Haaveilen osallistuvani vielä joskus useampiinkin koulu- ja estekilpailuihin. Yksi tavoitteeni on tietenkin saada vielä joskus oma hevonen ja kehittyä sen kanssa.

Punametsän tallin New Forest -poni, Robin.

Kannattiko lähteä Harjuun? Mitkä on fiilikset?
Kannatti todellakin hakea Harjuun! Mikään ei ole kaduttanut vielä. Harjussa opiskelu on oikein kivaa. Välillä talliviikot ovat raskaita, koska pitää herätä viikon joka päivä varttia vaille kuusi ja mennä kuudeksi aamutalliin(myös viikonloppuna), mutta siihenkin tottuu. Pitää vain muistaa nukkua hyvät ja riittävän pitkät yöunet. Harjussa olemalla olen saanut ihan hirveästi motivaatiota hevosharrastukseeni. Motivaation lisäksi täällä on oikeasti hyvät puitteet opiskeluun, joten täällä myös edistyy.

Mikä on Harjussa parasta?
Hmm.. Harjussa parasta on varmaankin se, että opin hevosista joka päivä. Saan olla joka päivä hevosten parissa ja pääsen ratsastamaan ja ajamaan usein. Myös itsenäinen asuminen on mukavaa ja omalla tavallaan vastuu myös.

Oletko päässyt ratsastamaan Harjussa?
Olen ratsastanut Harjussa muutaman kerran. Ensimmäisen tunnin Harjussa menin Lotalla. Olen ratsastanut myös Vinhalla, Monnilla ja Hottiksella. Kaikki kolme ovat suokkeja. Lotta on muistaakseni puoliverinen.

Oliko helppo jättää Punametsän talli, hoitoponisi Roosa ja koirasi Jalo melkein kokonaan?
Hmm.. No oikeastaan aluksi se tuntui aika haikealta. Varsinkin mietin hartaasti, että miten minä oikein pärjään ilman Jaloa? Ilman, että Jalo nukkuu aina vieressä ja voin helliä sitä ja leikkiä sen kanssa joka päivä. Mutta Harjuun päästyäni minulla on ollut niin paljon muuta mietittävää, että Jaloa ei tule mietittyä kovinkaan usein. Tiedän kuitenkin, että äidilleni Jalo on vähintäänkin yhtä tärkeä kuin minulle ja hän hoitaa Jaloa varmasti todella hyvin. Minun on nyt aika keskittyä tulevaisuuteni luomiseen. Punametsän ja Roosan kohdalla on samoin. Luon tulevaisuutta itselleni, joten jostain on pakko luopua.

Paras hevosmuistosi?
Apua, nyt en osaa kyllä yhtään sanoa. Ainakin yksi parhaista on toinen sija ensimmäisistä koulukilpailuista. Myös Ypäjän leirille pääsy oli tosi siistiä. Muutkin leirit ovat jääneet mieleen kivoina kokemuksina.

Keillä kaikilla hevosilla olet ratsastanut?
Tästä tulee ihan mukava lista varmaankin. Kilon talli: Whoopy, Aaron, Simo, Siro, Cindy, Vermut, Risk, Rinkeli, Jali, Ruusu, Frez, Aktor, Suffeli, Lyra, Feike ja Seppo. Espoon ratsastustalli: Spotti, Esa, Indy, Opal, Fille, Santtu, Lara, Myssy, Vektor, Toto, Bella, Doris, Pimu ja Silppu. Punametsän talli: Ville, Roosa, Robin, Osku, Hemppa, Eetu, Jeppe, Romeo ja Faila. Levälän talli: Malla, Poju, Muulin, Veiga, Valtsu, Nita ja Petu. Harjun Oppimiskeskus: Lotta, Vinha, Monni, ja Hottis. Muita hevosia: Pilkku, Lady, pari muuta yksityistä ja monia talutusshettiksiä.

Monta kertaa olet tippunut?
Olen tippunut noin 7-10 kertaa. Mm. Kilon tallilla hevosilta Whoopy, Frez, Simo ja Cindy, Espoon ratsastustallilla Spotilta ja Levälän tallilta Pojulta ja kahdesti Mallalta... Ehkä on muitakin, en muista välttämättä kaikkia.

Pahin tippumisesi?
Mitään minulta ei ole koskaan murtunut, eikä pahemmin ole sattunutkaan. Pahin on ehkä Kilontallilta, kun Simo säikähti(?) maneesin toisessa päässä jotain ja ryntäsi toisen ponin kanssa kiitolaukkaa toiseen päähän ja teki äkkikäännöksen. Silloinkaan ei sattunut mitään. Kierin maassa ja opettaja kehui tämän jälkeen, että näin kuuluukin tippua! :D Tarkoitti varmasti sitä, kun kierin maassa, enkä ottanut käsillä vastaan.

Kuka on lempihevosesi Punametsän ratsastuskoulussa?
Pidän totta kai Roosasta eniten. Parhaimpiin kuuluu myös Ville, Robin ja Hemppa. Kaikista minulla ei ole kylläkään edes kokemusta.

Kuka on lempihevosesi Espoon ratsastustallilla?
Pidin Espoon ratsastustallilla aika tasapuolisesti kaikista. Juuri ennen lopettamistani ylitse muiden nousi Lara-poni. Pidin myös Fillestä, Vektorista, Santusta, Doriksesta ja Esasta. Muutkin olivat oikein kivoja.

Kuka on lempihevosesi Kilon tallilla?
Ruusu oli lempihevoseni Kilossa. Pidin myös Suffelista ja Rinkelistä.

Harjun ratsutallissa asustava friisiläinen, Jaike.

Mikä on isoin hevonen jolla olet ratsastanut? Entä pienin?
Isoin on varmaan Espoon ratsastustallin Spotti. Pienin on Punametsän tallin Osku tai Hemppa, kumpi nyt sitten onkaan pienempi.

Minkälainen oli vaikein hevonen jolla olet ratsastanut?
Hmm.. Paha kysymys. Muutamilla laukassa pukkiherkillä olen mennyt. Myös eräs poni oli aika mahdottoman vaikea saada kääntymään ja pysymään laukassa ympyrällä. Se usein lähti lapa edellä puskemaan ja karkasi ympyrältä omille teilleen vaikka tein mitä, toki olin silloin ratsastanut vasta 2-3 vuotta. En nyt osaa sanoa vaikeinta. En kellään mahdottoman vaikealla ole koskaan mennyt.

Esteet vai koulu?
Paha kysymys. Olen ollut nyt pitkää koulupainoitteinen ratsastaja, sillä en ole päässyt paljoa hyppäämään. Joskus vuosia sitten olen kypännyt Kilon tallin tunneilla 60-80cm. Sen jälkeen hyvin harvoin puomeista noin 50-60cm pystyyn. Melkein vuoteen en ole hypännyt kavalettia korkeampaa. Ainakin joskus minulle tuli pieni estekammo siitä, kun tosiaan en ole paljon hypännyt. Nyt olen alkanut miettiä, että esteratsastus voisi kiinnostaa minua. Haluaisin vain päästä hyppäämään, mutta harmikseni ei niitä mahdollisuuksia ihan noin vain eteen tule.

Oletko ollut ratsastusleirillä? Missä?
Olen ollut muutamalla ratsastusleirillä. Olen ollut Levälän tallilla ja Ypäjällä yleisleirillä. Kilon tallilla kävin kerran sellaisen neljä tuntia kestävän kouluratsastuskurssin ja alkeisleirin, sekä yleisleirin.

Kuinka vanha Jalo on?
Jalo on syntynyt 12.4.2010. Tällä hetkellä Jalo on siis noin 5 vuotta ja 7 kuukautta.

Mistä ja milloin ostitte Jalon?
Jalo on ostettu kesän 2010 alussa Tsarodej-kennelistä Kilon tallin alueelta.

Onko Jalo sinun vai koko perheen koira?
Jalo on äitini ja minun yhteinen koira, mutta papereissa on äitini nimi.

Mikä on lempimaasi?
Ehdottomasti Suomi. Tykkään myös Japanin kulttuurista ja suurista hevosmaista, joissa tosin en ole käynyt.

Paras muistosi, joka ei liity hevosiin?
Nyt pitää miettiä. Ainakin erittäin ihana ja hyvä muisto on se, kun Jalo tuli ensimmäistä kertaa kotiin kasvattajalta ja Jalon pentuaika.

Vuoden 2015 kohokohta/paras asia?
Se, kun sain tietää rehtori on hyväksynyt hakemukseni Harjun oppimiskeskukseen. 

Kiitos kaikille kysymyksiä lähettäneille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti