8.3.2016

Esittelyssä Harjun opk, osa 1

Nyt alkaa paljon toivottu ja odotettu esittelysarja Harjun oppimiskeskuksesta. Sarjassa on useita osia, joissa jokaisessa esittelen jotain Harjusta. Pyrin jakamaan asiat aiheittain postauksiin. En tiedä vielä kuinka monta osaa on tulossa, joten sitä en valitettavasti osaa sanoa. Pyrin julkaisemaan osia noin yhden viikossa, mutta lukkoon lyötyä päivämäärää ei ole. Sarjan ensimmäinen osa käsittelee asumista ja asuntoloita.

Kuten monet varmasti tietävät, Harjussa opiskelijat asuvat asuntoloissa kahden hengen huoneissa. Erityisluvalla(yksinasumislupa) voi opiskelija asua huoneessa ilman huonekaveria. Pyrkimys kuitenkin on, että kaikki asuisivat yhden kaverin kanssa, jota voi välillä vaihtaakin. Huoneista löytyy ainakin sänky, jossa on vain patja, pöytä, hylly, vaatekaappi ja yöpöytä jokaiselle huoneessa asuvalle. Joitakin näistä saattaa olla useampikin ja joistain huoneista jokin hylly tai yöpöytä voi puuttua. Mukanaan opiskelijalla pitää siis olla täkki, tyyny ja liinavaatteet, sekä kaikki muu mitä kokee tarvitsevansa.
Ensimmäisenä kuvassa oikealla on Tyttölä. Tyttölä on rakennettu 1979 ja sitä on korjattu 2009. Tyttölä on lähes poikkeuksetta jokaisen nuorisoasteen opiskelijan ensimmäinen asuntola. Kuvassa oikealta vasemmalle siirryttäessä tuo vaaleanpunainen talo on Pollela, josta kerron myöhemmässä postauksessa ja kauimmaisena on ravintola Aura, jossa ruokailemme ja jonka yläkerrassa pääasiassa aikuisopiskelijat asuvat.
Seuraavana ovat Mattilat. Mattiloihin kuuluu nuo kaikki kuvan rivitaloasunnot. Asuin itse Mattiloissa hetken, kun aloitin marraskuussa täällä Harjussa. Jatkuvan metelin ja käiriköinnin takia muutin kuitenkin muualle. Mattilat on rakennetti vuonna 1988 ja niihin mahtuu 28 opiskelijaa. Vasemmalla olevan Mattilan toisessa päädyssä on asuntolahoitajan huone.
Tässä onkin minun tämän hetken koti kullan kallis. Kuvassa on Kalastajatorppa. Se on rakennettu vuonna 1963 ja sitä on korjattu 2007. Täällä meitä opiskelijoita asuu tällä hetkellä kahdeksan, mutta täällä on tilaa yhteensä neljälletoista opiskelijalle.
Tässä kuvassa on Putkinotko. Se on rakennettu 1892 ja on Museoviraston suojelema. Putkinotkoon mahtuu kahdeksan opiskelijaa.
Tämä on Ylätalo. Ylätalo on rakennettu vuonna 1892 ja on Museoviraston suojelema.
Tämä on vuonna 1889 rakennettu Välitalo. Myös tämä rakennus on Museoviraston suojelema.
Tämä rakennus on Puskala. Se on rakennettu vuonna 1889 ja on Museoviraston suojelema. Puskala muutettiin opiskelija-asuntolaksi vuonna 2014.
Tässä on myöskin vuonna 1889 rakennettu asuntola, Jussila. Jussilassa on asunnot yhteensä kahdeksalle opiskelijalle. Myös Jussila on Museoviraston suojelema.
Viimeisenä on Agronomien talo. Se on rakennettu 1893 ja on Museoviraston suojelema. Agronomien taloa on korjattu vuonna 1978 ja 2002. Talossa on tilaa 21 majoittujalle tai opiskelijalle.

Jos teille heräsi jotain kysyttävää aiheeseen liittyen, voitte kysyä sitä kommenteissa. Muista rakennuksista, toiminnasta, sekä toimintatavoista tulee myöhemmissä postauksissa. Voitte kysyä silti kaikkea mitä mieleen tulee Harjusta. Vastaan mielelläni! :)

4 kommenttia:

  1. Puskala ei ole opiskelioille asuntola vaan henkilökunnan talo jossa ei nyt asu ketään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvinkin olla mahdollista. Harjun nettisivuilla kartan yhteydessä kuitenkin lukee, että "Puskala muutetaan opiskelija-asunnoiksi vuoden 2014 aikana". Tarkemmin en osaa sanoa asiaan mitään. :)

      Poista
    2. Puskalaa on remontoitu kyllä, mutta tällä hetkellä edelleen tyhjä, eikä sitä ole valmisteltu opiskelijoiden käyttöön vielä. Jos se olisi asuntolana jo, kyllä se käytössä olisi...

      Poista