19.8.2015

Tallipäivä (Ti 18.8.15)

Hei! Eilen oli hoitopäiväni. Lähdin tallille suoraan päästyäni koulusta varttia vaille kolme. Olin tallilla noin puoli neljä. Ensimmäisenä vaihdoin tallivaatteet ylle satulahuoneessa. Sitten etsin Roosan harjakorin ja menin harjaamaan sen. Harjasin karsinassa. Roosa oli oikein kiltisti koko ajan. Vähän se yritti liikuskella karsinassa edestakaisin, mutta ei siitä huomattavaa haittaa ollut. Harjasin ponia varmaan puoli tuntia, kun yritin saada mahdollisimman suuren osan pölystä pois. Harjauksen jälkeen menin ulos putsaamaan Roosan harjat ja harjakorin.




Seuraavaksi kello lähenikin jo viittä. Autoin Roosan kuntoon laitossa ja selkään nousussa kentällä. Sitten olinkin lähes koko ensimmäisen tunnin ajan kentän vieressä kuvaamassa Roosaa ja yhtä ratsukkoa. Tunnin jälkeen autoin Roosan riisumisessa. Sitten vietin muiden ihmisten kanssa aikaa puoli seitsemään. 

Roosa nauttii auringosta.


Seuraavaksi olikin minun tuntini vuoro, päivän viimeisenä. Sain tunnille Villen. Se oli sisällä. Laitoin sen kuntoon erään tallihenkilön kanssa, sillä Villellä oli tänään vähän huono päivä. Ratsastustunnilla Ville oli tosi kiva. Se oli herkkä ja kuunteli apuja hyvin. Ainoa missä olisi voinut parantaa oli juokseminen. Minun olisi pitänyt saada aina välillä Ville paremmin kiinni, mutta paljon hyviäkin pätkiä oli. Ratsastimme pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa. Teimme voltteja ja pääty-ympyröitä. Sitten laukkasimme toisen pitkän sivun. Ville nosti hyvin laukan. Villen askellajit olivat kaikki ihanan pehmeitä istua. Sain Villen monesti myötäämään, sekä asettumaan ja taipumaan hyvin. Sisäpohjetta sai käyttää vähän napakammin ympyröiden loppukaarella, jotta se meni läpi. Mutta oikein mainiosti Ville toimi. Sitten tunnin loputtua vein Villen sisään, riisuin siltä itse kamat ja vein ne paikoilleen.

Loppuillasta autoin iltatallin tekijää, kun hän pyysi. Vein muutamalle hevoselle ruuan ja yhden ämpärin vettä. Sitten lähdinkin kotia kohti yhdeksältä illalla. Olin varttia vaille kymmenen kotona. Eli aika myöhään, kun kouluun lähdin varttia vaille kahdeksan. Olin siis 14 tuntia poissa kotoa tänään ja tämä sama toistuu jatkossa lähes joka tiistai. Täytyy muistaa ottaa kunnon eväät mukaan, jotta saan vaikka bussissa syötyä jotain. Mutta tällainen päivä tänään. Torstaina ratsastamaan kaksi tuntia Espoon ratsastuskoululle ja perjantaina sekä lauantaina hoitamaan Roosa Punikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti