22.8.2015

En osaa ratsastaa hoitoponillani! (La 22.8.15)


Heipparallaa! Tänään sain äitini tallille mukaan. Edessä oli kaiken laista puuhaa. Ensiksi vein monta eri hevosta tallista ulos tarhoihin, muiden muassa Roosan ensimmäisenä. Sen tarhakaveri oli Helakka. Sen jälkeen odottelin hetken ja hain Roosan ulos puomiin harjattavaksi. Harjasin sen päästä häntään ja äitinikin harjasi vähän.






Sitten alkoi olla puhdasta. Kaikki kengät oli kiinni ja muutakaan ihmeellistä ei löytynyt. Vein Roosan takaisin tarhaan. Siellä se sai olla vielä seuraavan tunnin ajan. Seuraava ja samalla ensimmäinen ratsastuskoulutunti tänään oli alkeiskurssi, johon olin lupautunut mennä taluttamaan. Laitoin ratsastuksenopettajan pyynnöstä Donnan kuntoon ja talutin sitä alkeiskurssilla. 


Loppukäyntien alettua tilalleni tuli toinen tyttö, jotta minä pääsin laittamaan Roosaa kuntoon. Hain sen kamat satulahuoneesta ja vein ne karsinan lähelle. Sitten hain itse ponin tarhasta ja tarkistin ettei se ole liannut itseään. Sitten laitoin satulan ja suitset. Satula oli Roosan oma mutta silti vähän heilui selässä sivusuuntaan vyön kiristyksen jälkeenkin. Kuolaimet Roosa otti oikein nätisti. Sitten tunnille. ...tosiaan menin nyt kuitenkin ohjatulle tunnille enkä itsenäiselle ja ihan hyvä niin. Olisi varmaan vielä huonommin mennyt ilman opettajan ohjeita. Elikkä ratsastin nyt ensimmäistä kertaa Roosalla. Se tuntui koko tunnin ihan hirveän pieneltä, jopa liian pieneltä minulle. Tiesin jo selkään noustuani, että tämä tulee olemaan haastavaa. Taitoni eivät vain riittäneet Roosalle. Tämä pieni energinen ja osaava poni ei ymmärtänyt epätarkkoja apujani lainkaan. En uskaltanut ratsastaa sitä kunnolla herkkyytensä ja pienen ja siron kokonsa takia, enkä rentoutunut selässä tästä johtuen tarpeeksi. Huomasin kyllä, että poni meni aina paremmin, kun rentouduin. Silti se oli aina vain pieni hetki. Roosa on todella upea poni ratsastaa, mutta minä en ole sille se oikea ihminen ratsastajaksi. Olen liian iso ja taitomme eivät oikein kohtaa, niin sanoakseni.



Tallissa ja hoitotoimenpiteissä meillä yhteispeli sujuu kyllä jo hienosti. Kokemusta on kuitenkin vasta kolmelta päivältä. Toivon, että Roosan ja minun maastakäsittelysuhde kehittyisi ja välillemme muodostuisi side.

1 kommentti:

  1. Ethän sä ole kyllä yhtään liian iso. :) Harjoitusta vaan!

    VastaaPoista