21.8.2015

Kaksoistunti istuntaa (20.8.15 ERT)

Eilen ratsastin kaksi tuntia Espoon ratsastuskoulussa, todennäköisesti toiseksi viimeisen kertani. Ensimmäiselle tunnille 19-20 sain suomenhevosen, Pimun. Ennen tuntia harjasin sen ja laitoin kuntoon. Löysin Pimusta punkin vasemman etujalan sisäpuolelta. Se otettiin pois, sitten lähdettiin tunnille.


Tunnilla alussa laitettiin jalat jalustinhihnohen sisään jalustimien päälle. Sitten seisottiin suorana, nostettiin molemmat kädet ylös ja sivuille, kierrettiin lantiota ja yritettiin koskea varpaita. Välillä mentiin kevyeen istuntaan ja taas noustiin suoraksi. Samaa tehtiin ravissa. Tehtävät vaativat hirveästi tasapainoa ja voimaa. Jota minulla ei ilmeisesti ollut riittävästi sillä vaikeuksia tuotti varsinkin suorana seisominen.

Sitten käännyttiin kaartoon ja laskeuduttiin hevosten selästä. Mitäs ihmettä tämä tietää..? :D Noh ratsastajille kuntopiiriä! Kaikkia huvitti ja hepat katsoi ihan ihmeissään "hahaa! Viimein noi tekee jotain!" Noh, sitten alettiin nostella polvia ylös ja kantapäitä peppuun juosten kentän puolivälistä toiseen päähän. Sitten otettiin sivuttain laukkaa ja laukan vaihtoja joka toisella ja jokaisella. Seuraavaksi  asetuimme tekemään vatsalihaksia loimien päälle. Teimme selällään jalkojen nostoja ja lankun normaalisti ja molemmilla kyljillä. Sitten vielä loppuspurtti noin 30 metriä juosten niin kovaa kuin jaloista pääsi. Tämän tehtyämme sai juoda ja sitten nousta hevosen selkään takaisin. 

Nostettiin jalustimet kaulalle ja lähdettiin ravailemaan tarkoituksena tehostaa oikeaa istuntaa. Opettaja neuvoi jokaista siinä henkilökohtaisesti korjaten virheitämme. Sitten otettiin omaan tahtiin laukannostoja uralla ilman jalustimia. Lopuksi jalustimet jalkaan ja vähän harjoitusravia, jonka jälkeen kevyttäravia ja käyntiä.

Pimun ravi oli todella miellyttävä istua ilman jalustimia. Tunsin, että minun oli helppo istua ravissa ja työskennellä Pimun kanssa. Hieman sain tehdä töitä, ettei Pimu juokse alta. Laukannostot meni aluksi huonosti. Nousi väärä laukka ja Pimun askel yllätti minut. Se oli erilainen kuin odotin, mutta suhteellisen mukava istua.

Tässä Spotti ennen ensimmäistä tuntiani.

Seuraava tunti, eli 20-21, oli täysin samanlainen. Minulla oli kuitenkin allani toinen hevonen, Spotti. Spottilla oli ihan erilainen askel kuin Pimulla. Ravi oli todella isoliikkeistä ja pompottavaa. Laukat otin jalustimet jalassa. Laukka oli vähän haasteellista saada pyörimään kunnolla Spotin painavan kaulan takia. Sitten kun muut ravailivat vielä harjoitusravissa, minä keventelin ja sain Spotin myötäämään mielestäni ihan hyvin eteen alas. Lopuksi käveltiin pitkin ohjin. 

Pääsky kellon päällä. Lähdin kotiin noin 21:25.

Sain palautteeksi, että istuntani on parantunut huomattavasti, mutta minun pitää kiinnittää huomiota käsieni asentoon. Pidin Pimulla ratsastuksesta enemmän, mutta Spottikin oli mukava ja oikein rauhallinen. Tunnin jälkeen vein Spotin talliin ja riisuin sen varusteet. Sitten lähdin kotia kohti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti