28.9.2015

PunRa:n estekisat (Su 27.9.15)


 

Olin eilen katsomassa Punametsän ratsastuskoululla Punametsän ratsastajien seuraestekilpailuja. Seurasin mielenkiinnolla miten kisat etenivät ja mitä ratsukot tekivät ennen ja jälkeen suorituksensa. Seurasin myös Roosaa, hoitoponiani, joka oli luultavasti elämänsä ensimmäisissä kisoissa. Se osallistui 60cm luokkaan. Roosaa ihmetytti kaikki se hälinä mitä kilpailut aiheuttivat, mutta poni käyttäytyi suhteellisen hyvin, pientä pyörimistä lukuunottamatta. Verkassa Roosa näytti hyppäävän hyvin vaikka se oli tosi jännittynyt. Radalla taas ei sujunut ollenkaan hyvin. Roosa kielsi kaksi kertaa ensimmäiselle esteelle ja juoksi sen ohi. Mutta urheasti Roosan ratsastaja sai ponin lopulta madalletun esteen yli. 


Muuten kisat sujuivat lähes ilman ongelmia ratsukoiden puolesta. Huomasin kahden ratsastajan tippuneen ja jotkut sai muutaman pudotuksen. Eilen ratkaistiin seuran A- ja B-mestaruudet esteissä, sekä PunRa CUP ratkesi. Mietin siinä samalla itsekin, että jos minulla olisi hevonen(mieluiten oma) käytössäni, haluaisin osallistua ensi vuoden PunRa CUPpiin. Olin eilen kisojen aikaan myös kahden ihanan mäyräkoiran vahtina aina pari minuuttia kerrallaan. Ne molemmat oli niin suloisia ja kilttejä, että itsekin kiinnostuin hieman kyseisestä rodusta. Ennen en ole oikein mäyräkoiria ymmärtänyt niiden ruumiinrakenteen takia. Pelkäsin, että niiden selkä katkeaisi kun pidin niitä sylissä. Onneksi ei mitään tapahtunut. Toinen koirista, nuorempi, oli todella sylikoira. Se halusi aina olla sylissä ja istuessani rupesi makuulle jalkojeni päälle.


Tässä vielä jonkun luokan sijoittuneita. Kuvat ei ikävä kyllä ole kovin laadukkaita. 

Tällä viikolla olikin paljon tallipäiviä. Nimittäin olin tiistaista sunnuntaihin tallilla. Tiistaina oli hoitopäivä ja ratsastus, keskiviikkona ja torstaina olin auttamassa muita hevosten hoidossa ja varustamisessa, perjantaina oli hoitopäivä ja talutus, lauantaina hoitopäivä ja itsenäinen ratsastustunti ja eilen eli sunnuntaina nämä kilpailut. Ei kyllä väsyttänyt yhtään. Jokainen viikko voisi olla samanlainen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti