9.9.2015

Kaikkein rakkain Roosa <3 (Ti 8.9.15)


En ole ennen varmaan ikinä kiintynyt hevoseen niin kovasti kuin Roosaan. Voisin mennä tallille vaikka joka päivä puuhastelemaan sen kanssa. Onneksi pääsen hoitamaan sitä kolme kertaa viikossa. Tämän viikon maanantaina käväisin tallilla viemässä kaapin avaimen kaverille, mutta eihän se reissu pelkästään siihen voinut jäädä. Hoidin Roosan silloin ja pääsin pesemään letkulla Kapun jalkojakin. Eilen oli varsinainen hoitopäiväni. Tallille tultuani hoidin Roosan puomissa ulkona. Vielä se vähän hötkyilee siellä, mutta poni on jo rauhoittumaan päin. Seuraavaksi harjasin Failan ajankuluksi. Se oli tosi kivasti karsinassa. Aika iso kokoero on Failalla ja Roosalla, sillä Roosa on noin 130cm ja Faila noin 165cm. Onneksi yllän kuitenkin harjaamaan sen kokonaan. Ja tosi ihanasti Faila laski päätään kun halusin harjata sen.

Faila poseeraa juuri harjattuna.

Hevoset hoidettuamme ja tuntien alettua menin kantamaan vettä ulkotarhoihin yhden tallikaverin kanssa. Koitimme vähän letkullakin, mutta letkun suutin lähti ihan ihmeellisesti irti ja kaikki vesi roiskui ratsastushousuilleni. Siinä sitten touhusin pari tuntia märillä housuilla. Onneksi ei tullut kylmä! :D

Kuvasin vähän Hemppaa. Se poseerasi tosi hienosti.

Hemppa.

Kuvasin myös Roosaa, kun huomasin sen haukottelevan. Se haukotteli varmaan monta minuuttia putkeen ja näytti niin suloiselta, että se oli pakko ikuistaa. Nauttikaa! :D




Viimein koitti illan viimeinen ratsastustunti, jossa minä ratsastan. Sain ratsukseni yllättäen hoitoponini Roosan, jota salaa toivoinkin. En ollut tyytyväinen ratsastukseeni, kun ensimmäisen kerran menin Roosalla, joten olin odottanut jo toista mahdollisuutta. Tänään ratsastustunti menikin paremmin, oikeastaan todella hyvin. Roosa kulki rauhassa ja osasin ratsastaa sitä jo paremmin. Meillä oli Anniinan pitämä puomitunti ja Roosa oli todella kiva esteillä. Se ei kuumentunut niistä vaan kulki normaaliin tyyliinsä. Paitsi laukka ei mennyt vielä kovin hyvin. Nostettuani laukan Roosa lähti kaahaamaan. Kun pidätin sitä, Roosa nosti päänsä ylös eikä kuunnellut minua. Varmaan kolme kertaa tulin laukassa pitkällä sivulla olevan puomin. Kerran Roosa kuunteli minua, mutta rikkoi raville. Parempi sekin. Pääasia, että Roosa kuunteli minua. Lopputunti ravailtiin ja tehtiin voltit lyhyiden sivujen päätyyn puomien yli kevyessä istunnassa. Se meni hyvin.



Olen erittäin tyytyväinen Roosaan. Tullessaan tallille se pelkäsi lähes kaikkea. Se tuijotteli aina jonnekkin pelokkaana ja varautuneena. Nykyään Roosa alkaa rentoutua ja alkaa keskittyä myös siihen mitä siltä halutaan. Vieläkin se katselee välillä muualle ja saattaa jotain säikähtää, kuten tänään tunnilla se säikähti kissaa ja hyppäsi sivuun. Ei siinä onneksi mitään vakavampaa. Rauhoittelin Roosaa äänellä ja pienellä rapsutuksella ja jatkoin eteenpäin. Roosa on kyllä niin symppis. Se pitää siitä kun sen kanssa toimii rauhallisesti, sitä rapsutellaan ja silitetään. Olen niin onnellinen, että sain näin ihanan hoitoponin.

~Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti