26.9.2015

Itsenäinen ja tarhakuvia Roosasta (La 26.9.15)


Tervehdys kaikki lukijat. Kerron nyt vähän eilisestä tallipäivästä. Minulla oli ratsastettavanani Faila, jolla menin kentän yksäripuolella itsenäisen tunnin. Tunsin itseni paljon terveemmäksi kuin viimeksi, joten jaksoin ratsastaakin tänään paremmin kuin viikko sitten. Saavuin tallille hieman myöhässä aikataulusta, mikä on minulle vähän harvinaisempaa. Puolessa tunnissa olisi pitänyt hoitaa Roosa ja Faila, sekä laittaa Failalle kamat päälle ja mennä kentälle. Onneksi Failalla oli hoitaja jo tallilla, joka harjasi sen ja pyynnöstäni laittoi myös kuntoon. Itse menin harjaamaan hoitoponini Roosan, vaikka se ei eilen tunneille mennytkään tämän päivän estekilpailujen takia.

Instakuva. Loikoilin bussista jäätyäni heinäpaaleilla, kun odotin kaveria saapuvaksi.

Neljältä olin päässyt kentälle ja kiivennyt Failan selkään. Päätin tänään tehdä kunnon alkukäynnit ja sitten vielä työskennellä pohkeenväistön parissa alussa. Faila oli hieman hidas pohkeelle, kuten melkein aina, mutta pohjeenväistöt sujuivat todella hyvin. Kävelin molempiin suuntiin ja sitten otin pari kierrosta ravia. Tämän jälkeen halusin herkistää Failaa pohkeelle, joten tein nopeita käynti - ravi - käynti -siirtymisiä uralla ja pääty-ympyrällä. Kyllä se vähän auttoi, mutta ei tarpeeksi. 
Puoli viiden aikaan kävelin taas pitkin ohjin varmaan viitisen minuuttia ja nappasin pari kuvaa Failan selästä. Harmittaa kyllä hieman, etten pyytänyt ketään kuvaamaan. Kävelyn jälkeen otin ohjat ja ravasin hieman. Sitten aloin valmistella laukannostoa. Ensimmäinen nosto epäonnistui totaalisesti, kuten arvelinkin. Faila ei kuunnellut nostavia apujani ollenkaan vaan juoksi tai paremminkin löntysti eteenpäin. Noh uusi yritys yhden tai kaksi kertaa ja sitten se laukka viimein nousi. Mutta kun sen sai päälle se pyöri yllättävän mukavasti. Laukkasin vähän matkaa ja otin raviin. Sitten uusi nosto, joka taaskaan ei onnistunut ekalla yrityksellä. Sitten vaihdoin suuntaa ravissa ja tein pari nostoa toiseen suuntaan. Laukannostot onnistuivat tällä hevosella parhaiten kulmista. Laukkaamisen jälkeen päätin ratsastaa loppuravit ja loppukäynnit pitkin ohjin. Faila jatkoi seuraavalle ratsastustunnille, joten itse menin auttamaan alkeiskurssilaisia hevosten poislaitossa.

Olin paljon tyytyväisempi Failaan ja itseeni tällä kertaa kuin viikko sitten. Jo senkin puolesta, että jaksoin ratsastaa koko tunnin suht tehokkaasti. Ainoastaan se jäi vaivaamaan, että minusta tuntui siltä kuin en osaisi nostaa laukkaa ollenkaan. Niin työlästä se oli. Mutta Faila on kyllä kiva hevonen. Se on oikein kiltti ja rauhallinen. 


Tallissa avustajan hommat suoritettuani aioin mennä harjaamaan Roosaa, mutta se ei ollutkaan tallissa. Menin etsimään sitä tarhoista ja löydettyäni ponineidin räpsin siitä pari kuvaa. Kuvien oton jälkeen kävin vaihtamassa Roosalle tallin riimun ja otin omani(tuon heijastinriimun) pois ja vein sen kaappiini. Laitan tähän alle teidän nähtäviksenne kuvista parhaat.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti