16.9.2015

Onnistunut ratsastus (Ti 15.9.15)

Hei! Eilen ratsastin ensimmäistä kertaa Failalla. Faila on 18-vuotias 165cm korkea tummanruunikko puoliverinen. Tunnin alussa Faila oli laiskahko, mutta heti opettajan huomautettua asiasta pistin sen parhaan taitoni mukaan mahdollisimman reippaaksi. Ensimmäisenä otettuamme ohjat menimme keskiympyrälle ravaamaan. Teimme myös hieman keskiravia. Sain Failan menemään hieman eteen, mutta olisi voinut mennä paremminkin. Sitten vaihdoimme suunnan ja palasimme ympyrälle tekemään saman toiseen suuntaan. Tämän jälkeen siirryimme uralle hetkeksi kävelemään pitkin ohjin. Kävelyn jälkeen teimme sellaista tehtävää jossa nostettiin ravi aina pitkien sivujen keskeltä ja ravattiin lyhyiden sivujen keskelle, jossa siirryttiin käyntiin. Istuttiin kokoajan satulassa ja Failan ravi olikin yllättävän mukava istua vaikka sai sitä patistaa eteen aika paljon. Sitten muutimme tehtävää niin, että käyntiin siirtymisen sijaan nostettiinkin laukka lyhyiden sivujen keskeltä. Failan laukannosto oli hidas ja sitä piti ylläpitää kokoajan ettei se rikkoisi raviin, mutta parin kerran jälkeen sain sen ihan mukavasti laukkaamaan eteen. Lopputunnista pienen kävelyn jälkeen teimme kevyessä ravissa pohkeenväistöä. Lyhyen sivun keskeltä käännettiin kohti toista lyhyttä sivua ja siitä väistettiin pitkän sivun uraa kohti molempiin suuntiin. Faila alkoi lopputunnista olla taas laiska. Mutta kyllä se väisti hyvin. Itse en vain oikein osannut ratsastaa väistöä. Lopuksi ravailtiin vain uralla molempiin suuntiin tehden voltteja. Ja sitten pitkät ohjat.

Hoidin Roosan tänään normaalisti karsinassa, sillä ulkona satoi koko iltapäivän. Autoin myös tallille tultuani hevosten juotossa ja ratsastuksen jälkeen hevosten iltaruokinnassa.

Olen tyytyväinen Failaan. Luulin sitä inhottavalsi ja laiskaksi ratsastaa, mutta se olikin tosi mukava, osaava ja ihanan ravin ja laukan omaava iso hevonen. Opettajanikin kehui minua tunnin jälkeen, että olin osannut ratsastaa Failalla hyvin. Näin ne ennakkoluulot kariutuu. Ratsastankin varmaan lauantaina itsenäisen tunnin Failalla. Ensi postaukseen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti