30.9.2015

Uusia ulottuvuuksia! (Ti 29.9.15)

Eilisestä ratsastustunnista en tällä kertaa selitä paljoa, sillä tässä postauksessa pääalalla on hevosvalokuvaus ja blogini kuvitus. Haluan kuitenkin sen verran kertoa, että ratsastin hoitoponillani Roosalla ja opin jälleen paljon! Ymmärsin tunnilla antaa Roosalle enemmän tilaa pidemmän muodon saavuttamiseksi. Ratsastin sitä pohkeilla kohti ohjaa ja ymmärsin sisäpohjeen ja ulko-ohjan käytön aivan uudella tavalla. Roosalle osoittautui oikea kierros vaikeammaksi kuin vasen, varsinkin laukassa. Vasempaan kierrokseen sain Roosalta jo hyvinkin hallittua laukkaa pääty-ympyrällä. Oikeassa kierroksessa minulla oli ohjaamisessa vaikeuksia, koska se suunta oli Roosalle hankala ei se ottanut apuja vastaan niin kuin toiseen suuntaan. Asia on myöskin niin, etten minä tätä ponia osaa vielä riittävän hyvin ratsastaa. Raviväistöt olivat oikeassa kierroksessa vasemmalle hankalia samoista syistä kuin laukka. Vasemmassa kierroksessa taas väistöt onnistuivat oikealle lähes täydellisesti. Roosa kuunteli apuja oikein mainiosti ja tunsin osaavani ratsastaa hyvin. Opettajakin kehui minua paljon. Tunnista olisi paljon enemmänkin kerrottavaa, erityisesti yksityiskohtia onnistumisista ja oivalluksistani, mutta jätän ne nyt kertomatta. En tiedä edes kuinka montaa teistä ne kiinnostaisivatkaan?

Nyt siis asiaan. Tällä kertaa on kuvia ja paljon. Sain kameran lainaksi Omnialta, joten päätin kuvata oikein urakalla tallilla ollessani. Tämä oli elämäni ensimmäinen kerta, kun kuvasin hevosia järjestelmäkameralla varsinaisesti enemmän. Jotain yksittäisiä kuvia olen muiden kameroilla heidän pyynnöstään ottanut, mutta en sen enempää. Eilen aloitin siis hevosvalokuvauksen opettelun, jonka haluan myöhemmin taitaa ihan ammattitasolla. Vielä kuitenkin on pitkä matka sinne. Minulla ei ole ollut mahdollisuutta oppia itse vapaa-ajalla järkkärin käyttöä, sillä en hyvää kameraa omista, en edes pokkaria. Nyt Omnia lainaa kameroitaan meille alan opiskelijoille aina yön yli tai viikonlopuiksi, joten saan viimein mahdollisuuden oppia ja ottaa parempilaatuisia kuvia tänne blogiin aina silloin tällöin. Olen kuitenkin vielä vasta-alkaja näissä hommissa, joten antakaamme anteeksi kaikki virheet joita kuvissa on. Osa kuvista on otettu manuaalilla ja osa automaatilla. Kamerana toimi Canon 7D ja objektiivia en valitettavasti muista.

Laitoin kuvat pieniksi vierekkäin, jotta postauksesta ei tulisi mahdottoman pitkää. Kuvat saa isommaksi klikkaamalla. :)
Ethän kopioi kuviani ilman lupaani? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti