3.1.2017

Ratsastuskuntoon 2017

Tänä vuonna aion panostaa erityisesti ratsastustaitoni parantamiseen. Olen tasoltani tällä hetkellä HeC. Tavoitteeni tälle vuodelle on päästä tasolle HeB ja esteillä 70cm. Viime vuonna en ratsastanut säännöllisesti missään ratsastuskoulussa, sekä muutenkin ratsastamiseni oli hyvin epäsäännöllistä. Ratsastuksettomia kuukausia kertyi jopa pahimmillaan pari putkeen. Niistäkin viime vuoden ratsastuskerroista vain murto-osa oli opettajan valvovan silmän alla. Minusta tuntuu, että viime vuonna en kehittynyt ratsastuksessa oikeastaan yhtään. Ajatus oikeanlaisesta tekemisestä syntyi kyllä, mutta taitoni eivät riittäneet lähteä toteuttamaan sitä itsenäisesti. Tarvitsisin opettajaa.

Näistä mietteistä johtuen tänä keväänä jatkan ratsastuskouluoppilaana, jotta pääsen oppimaan ratsastamaan oikein. Kerran viikossa ratsastan siis Ainossa kevään ajan. Harjussa minulla on vielä ainakin alkuvuodesta opetuksellisia ratsastustunteja, mutta keväämmälle mentäessä ne luultavasti vähenevät tai loppuvat kokonaan. Siksi, ja muutenkin, aion panostaa nyt myös enemmän vapaa-ajan liikuntaan. (En ole todellakaan kuntoilun ja kunnon kehittämisen ammattilainen, joten suunnitelmistani ei kannata välttämättä ottaa oppeja.) Vuoden vaihteessa perustin itselleni vihon "Ratsastuskuntoon -päiväkirja". Merkitsin ensimmäiselle sivulle tämän vuoden tavoitteeni ja millä keinoin aion tavoitteisiin pyrkiä. Ensimmäisestä aukeamasta eteenpäin on sitten päiväkirjaa, johon merkitsen päivän liikunnan, joko sinä päivänä tai etukäteen. Ensimmäisen viikon suunnittelin jo etukäteen. Luvassa on lihaskuntotreeniä kotioloissa, kävelylenkkejä, venyttelyä ja lepopäivä. Perjantain kohdalle merkitsin ratsastustunnin Ratsastuskeskus Ainossa. Lihaskuntotreenit aloitin maanantaina, mutta pitkiä kävelylenkkejä tuli tehtyä ympäri Espoota ja Helsinkiä jo joulukuun lopulla, ainakin neljä kertaa 5-13km.
Toivottavasti pysyn motivoituneena toteuttamaan treeniohjelmaani, Olen tämän kaltaisia yrittänyt ennenkin, mutta aina ne vain jossain vaiheessa ovat jääneet. Nyt motivaatio korkealle ja pidetään tavoitteista kiinni!

4 kommenttia: