16.1.2017

Perjantai 13. - kaksi ratsastustuntia

Perjantai 13. on niin sanottu epäonnen päivä. En kyllä itse siihen liiemmin usko. Vähän silti ehdin jännittää mitä tulevan pitää. Mitään kamalaa epäonnistumista ei kuitenkaan tapahtunut. Aamulla olin vielä koulussa ja luvassa olikin verryttelyratsastustunti Hampulla, jolta tiistaina tipahdin itsenäisellä ratsastuksella. Meillä oli tuntia valvomassa perjantaina opettaja, mutta saimme verrytellä käynnissä ja ravissa itsenäisesti vapaan suunnan kera. Menin kuitenkin Hampulla paljon käyntityöskentelyä ja vain pitkillä sivuilla vähän ravia molempiin suuntiin. Hamppu työskenteli hienosti käynnissä. Tein sillä isoja voltteja, väistöjä ja taivuttelua. Ravipätkillä Hamppu meinasi kipittää vähän liian kovaa innostuksesta, mutta sain raviinkin hyvän rytmin usealle pätkälle. Lopputunnista menimme kaikki toiselle lyhyelle sivulle pääty-ympyrälle. Muut ratsukot pääsivät vuorollaan laukkaamaan toiselle pääty-ympyrälle, mutta Hampun kanssa ei vielä otettu mukaan laukkaa. Se kuumui ympyrällä, kun toiset pääsivät laukkaamaan ja vähän innostuivat siitä. Jouduin työstämään Hamppua ympyrällä väistöjen avulla, jotta sillä olisi tekemistä energialleen. Loppujen lopuksi ratsastus meni todella hyvin. Sain hyvän fiiliksen tunnista. Tykkäsin ratsastaa Hampulla.
 Ainon tallikissa. <3

Ainossa illalla oli luvassa kevään toinen ratsastustunti. Lähdettyäni Harjusta puolen päivän aikaan, kului puolet päivästä pelkkään matkustamiseen ja stressiin siitä, että ehdinkö Ainoon ajoissa. Minulla oli pakonedestä itse tekemäni minuuttiaikataulu päivälle. Syödä e paljoa ehtinyt. Lähdin Harjusta 12:30 bussilla. Haminassa oltiin 13:10, jolloin bussin olisi pitänyt lähteä sieltä Helsinkiin, mutta bussi olikin varti myöhässä tullessaan Haminaan, lisäksi matkustajien kyytiinotto myöhästytti vielä viisi minuuttia lisää. Oltiin siis jo Haminassa 20 minuuttia aikataulusta jäljessä. Helsingissä oli bussi lopulta puolituntia myöhässä ruuhkan ja tietöiden lisätessä viivästystä. Myöhästyin ajattelemastani junasta, mutta onneksi ehdin vielä seuraavalla. Kävin kotona, jossa minulla oli aikaa 25 minuuttia vaihtaa matkustusvaatteet ratsastusvaatteisiin ja syödä jotain. Sitten taas lähdin junaan ja vaihdoin Pasilassa toiseen junaan. Lopulta olin Ainolassa ihan aikatauluni mukaan 18:08. Hepan kuntoon laittoon jäi siis vielä hyvät 40 minuuttia! Huh, kyllä stressasi, mutta onneksi ehdin hyvin.

Sitten itse tuntiin, toivottavasti ei ollut liian tylsää luettavaa tuo matkakertomukseni. Jostain syystä halusin sen tänne laittaa. Heh. Ratsastustunnille minulle oli laitettu listaan Tessa-tamma. Tessa oli tallissa, joten kävin harjaamassa sen ja laitoi sille varusteet. Napsin samalla nämä muutamat kuvat, jotka ovat tässä postauksessa. Kissakuvaa lukuunottamatta, jonka otin kun olin lähdössä tallilta.

Tunnilla tehtävänä oli etuosakäännökset ilman jalustimia. Näitä teimme niin, että liikuimme käynnissä uran sisäpuolella ja kulmissa hidastimme hevosen etuosaa ja väistätimme takaosan ulospäin. Tessan kanssa etuosakäännökset sujuivat hyvin. Ravissa tessa oli hieman hidas pohkeelle, en oikein saanut sitä kuulolle. Teimme myös laukkatehtävää, jossa laukkasimme uralla ja teimme voltit molemmille lyhyille sivuille. Aluksi Tessa ei meinannut kuunnella laukka-apuja yhtään vaan oikeastaan hidasteli. Kun huomautin raipalla, tuli sieltä protestiksi jopa useampi paikallaan oleva pukki, joissa kuitenkin pysyin helposti kyydissä. Saatuani laukan pyörimään ja ajatuksen eteen eikä ylös, alkoi Tessakin kuuntelemaan paremmin. Saimme muutaman ihan hyvän laukkavoltinkin tehtyä molempiin suuntiin. Loppuraveissa Tessa kulki jo ihan kivasti. Haastavaa se silti oli, mutta omalla tavallaan opettavaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti