4.7.2016

Finnderby 2016

Viime viikonloppu oli osaltani todella tapahtumatäyteinen. Voitin pari viikkoa sitten Hevosopiston Instagramin kuvakisassa kaksi lippua Finnderbyyn. Toisen arvoinkin täällä blogissa ja toisen käytin itse viime lauantaina. Herätys lauantaiaamuna oli kello 5:30. Valmistauduin lähtöön ajoissa ilman kiirettä. 7:20 lähdin bussilla kaverin luokse, jolta sain kyydin ja seuraa Finnderbyyn. Meitä oli porukassa yhteensä neljä. Matka sujui rattoisasti autossa. Sää oli mitä mainioin koko päivän, välillä jopa hieman liian kuuma. Vettä ei tullut koko reissun aikana. Saavuimme Ypäjälle kymmenen aikaan. Seurasin vähän esteratsastusta ja kouluratsastusta, sekä kävin kiertelemässä expossa ennen kahtatoista. Kahdentoista pintaan lähdimme maneesille katsomaan reiningin esittelyä. Tunnelma maneesissa oli ihan erilainen, kuin muiden lajien parissa. Maneesissa ratsukot verryttelivät hevosiaan ennen selostettua Reining-esittelyä. Näin myös Kari Vepsän ratsailla. Maneesissa soi tunnelmaan sopiva coutry-musiikki ja maneesi itsessäänkin oli tunnelmallisen vanha puurakenteinen maneesi, jonka toinen lyhyt sivu oli puolikaaren muotoinen. Yleisö istui juuri kyseisessä päässä parvella. Ratsukoiden verrytellessä huomasn miten positiivinen tunnelma huokui ratsastajista ja yleisöstä. Esimerkiksi ratsastajat eivät olleet moksiskaan, jos toinen ratsukko ratsasti ihan läheltä omaa hevosta. Katsoimme reiningiä noin tunnin ja lähdimme takaisin Finnderbyalueelle.
Kahden aikoihin aloitimme kenttäratsastuksen maasto-osuuden seuraamisen vesiesteen ja muutaman muun esteen kohdalla. Kaikki ratsukot, jotka näin selvisivät esteistä ilman vakavia epäonnistumisia. Muutama kielto tuli nähtyä, mutta ratsastajat pysyivät selässä. Seurasin myös Finnderby-luokkaa derbykentällä iltapäivällä. Kuuden aikaan koitti lähtö kaverin autolla Forssaan, josta jatkoin matkaa kotiin linja-autolla kavereiden jäädessä yöksi lähiseudulle. Olin kotona yhdeksän aikaan. Käytin Jalon ulkona ja menin melko heti nukkumaan. Sunnuntaina herätys olikin jo yöllä kolmelta ja sukulaisille lähtö neljän jälkeen. Yöunia kertyi siis huimat neljä tuntia. Sunnuntaipäivä oli yhtä pitkä kuin lauantaikin, joten tänään eli maanantaina pidän ansaitun lepopäivän kotona.

Finnderbyssä oli todella mukavaa hyvässä seurassa. Näin paljon upeita eri lajien ratsukoita antamassa kaikkensa kilpailussa. Näin ensimmäistä kertaa paikan päällä lännenratsastusta, joka oli mielenkiintoinen ja opettavainen kokemus ajatellen ensi viikolla alkavaa lännenratsastusalkeiskurssiani. Erityiskiitos kyydistä ja seurasta annasiipienkuljettaa.blogspot.fi -blogin kirjoittajalle Tialle!
Tein toki exposta muutamia hyviä tarjouslöytöjä. Ostin itselleni true blue väriset Jin Stirrup -kannukset Jin Spur:it. Ostin myös full kokoisen yleissatulahuovan merkiltään Horze Supreme Maya VS sinisenä. Huopa ja kannukset sopivat mielestäni hyvin yhteen, joten ajattelin ostaa molemmat. Tulevaisuutta varten tein myös hyvän jalustinlöydön hetki sitten Facebookin hevostarvikekirpputorilta ja tein myyjän kanssa kaupat näistä hopean värisistä Jin Stirrup -jalustimista Finnderbyn aikana.
Kävittekö te tänä vuonna Finnderbyssä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti