10.7.2016

Viimeinen vuokrauspäivä

Tervehdys kaikille! Kirjoitan tätä postausta Visulahdessa nyt sunnuntaina, sillä eilen, jolloin tämä viimeinen Roosan vuokrauspäiväni oli, oli minulla hirveästi tekemistä mm. pakkaamista heti tallilta palattuani. Nyt ollaan siis koko perhe Visulahdessa seuraava viikko ja minulla on samalla odotettu lännenratsastusalkeisleiri! Jalo-koiranikin on mukana ja pääsee puuhailemaan vaikka ja mitä. Esimerkiksi tänään Jalo kävi jo uimassa oikein kunnolla. Mutta nyt eiliseen päivään. Visulahden reissusta kerron sitten toisissa postauksissa.

Eilen pääsin tallille serkun isän autokyydillä. Mukana oli äitini, serkkuni ja hänen isänsä. Ensimmäisenä kävin laittamassa ratsastuskamat päälle. Otin tarvittavat varusteet, kuten satulan ja suitset, sekä harjat tallista ulos valmiiksi. Seuraavaksi hain Roosan laitumelta ja vein sen puomiin harjausta ja varustamista varten. Hoidimme serkun ja äitini kanssa Roosaa yhdessä, jonka jälkeen varustin ponin valmiiksi.

Menimme kentälle ja lähdin ratsastamaan pari kierrosta alkukäyntejä, jonka jälkeen otin ohjat ja ravasin pari kierrosta molempiin suuntiin tehden pari volttia. Tämän jälkeen, koska sukulaiset olivat lähdössä, näytin heille vähän Roosan laukkaa. Sitten serkkuni ja enoni lähtivät tallilta. Äitini jäi katsomaan ratsastustani ja kuvaamaan. Siksi minulla onkin nyt paljon videoita ratsastuksestani. Sukulaisten vielä ollessa paikalla Roosa oli vielä alkukankea ja kulki pää lähes kokoajan ylhäällä. Toki olin itsekin jännittynyt "yleisön" takia. Myöhemmin jatkoin työstöä ravissa taivutusten ja volttien avulla. Kaarevalla uralla, kun ratsastan pohkeet Roosan ypärillä ja istun tiiviisti satulassa Roosa kulkee parhaiten, usein rennosti muodossa. Tällä kerralla ratsastin Roosaa tosiaan paljon paremmin kuin alku viikosta ja Roosakin kulki todella hyvin. Menimme jopa kokonaisia kierroksia ja voltteja tasaisessa muodossa. Kävelin tietenkin välillä. Tein ravista jälleen pysähdysharjoituksia ja liikkeellelähtöjä suoraan raviin. Pysähdykset sujuivat upeasti suoraan ravista seis. Pysähdyksestä raviinkin siirtymiset menivät hyvin. Laukkasin keskiympyrällä molempiin suuntiin ja Roosa meni hienosti koottuna ja pyöreänä vasempaa laukkaa. Oikeakin laukka nousi hyvin, mutta se oli vielä epätasapainossa kuten joka päivä tällä viikolla. Laukan jälkeen ravi sujui todella rennosti ja tasaisesti. Tein harjoutusravissa tehtävää, jossa tulin lyhyeltä sivulta pituushalkaisijalle. Pysäytin keskellä kenttää ja siitä lähdin liikkeelle ravissa kääntäen heti voltille oikealle. Tämän voltin jälkeen kaarsin pituushalkaisijalta heti toiselle voltille vasemmalle, eli tein kahdeksikkoa. Jos voltit menivät hyvin, jatkoin kahden jälkeen suoraan vastakkaiselle lyhyelle sivulle ja tulin uudestaan. Jos voltit eivät onnistuneet, tein lisää voltteja. Lopetin ratsastuksen hyvään rentoon raviin, jonka jälkeen kävelin vielä pitkin ohjin varmaan 15 minuuttia.
Roosalla on mielestäni todella hienot askellajit ja käynti varsinkin. Siitä on hyvä esimerkkivideo blogin Instagramissa. Videon alussa on myös pätkä onnistunutta laukkaa.

Huomasin selvää kehitystä verratessa lauantain ratsastusta tiistain ensimmäiseen ratsastukseen. Harmittaa, etten ottanut useampaa vuokrausviikkoa Roosalta. Olisimme voineet kehittyä yhdessä niin paljon, käydä valmennuksissa ja tähdätä pikkuhiljaa vaativampiinkin liikkeisiin yhteistyön kehittyessä. Haluaisin omalta hevoseltani aika lailla Roosan ominaisuuksia. Kokoa kuitenkin pitäisi olla niin paljon, että ratsu luokitellaan hevoseksi. Joka tapauksessa pidän Roosasta hyvin paljon. Vuokrausviikko oli erittän onnistunut ja opin jälleen kerran paljon uutta. Koin niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin, mutta päällimmäisenä minulle jäi ne onnistumiset ja hauskat hetket.

Kiitos, Roosa!

2 kommenttia:

  1. Teetkö jonkun koostevideon viikosta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen videon viikosta, mutta videon toteutus onnistuu valitettavasti vasta tämän viikon jälkeen. Olen nyt todella kiireinen lomailun kanssa, hankin elämyksiä ja kokemuksia, niin minulla ei ole paljoa aikaa eikä halua istua tietokoneella.

      Poista