20.7.2016

Lajit tutuiksi -leiri osa 2: Working Equitation

Nyt on Working Equitation -postauksen aika. Tämän lajin alkeita meillä oli keskiviikkona ja perjantaina. Working equitationissa oli paljon samanlaisia apuja kuin lännenratsastuksessa, mutta siinä ratsastettiin kuolaintuntumalla yhdellä kädellä. Tehtävinä oli paljon trail-radan tehtäviä, sekä lisäksi oli renkaan seivästystä estetolpan kannattimelta ja kellon kilauttaminen ratsailta. Keskiviikkona ja perjantaina ratsastin puoliveriruuna Duudilla. Duudi oli oikein mukava hevonen ja toimi minun kanssani jopa paremmin kuin appaloosa Cherry. Teimme hienoja sidepasseja ja renkaan seivästyksiä käynnissä ja ravissa. Laukassa en edes yrittänyt mennä seipään kanssa, sillä sen kanssa oli ratsastettava ohjat yhdessä kädessä eikä se olisi vielä onnistunut. Ravissa yhdellä kädellä ratsastaminen sujui jo kohtalaisen hyvin. 

Siltaa oli mukava ratsastaa. Lähestyminen tapahtui käynnissä. Ennen siltaa pysähdyttiin ja annettiin hevosen katsoa siltaa kunnolla ihan pitkällä ohjalla. Sitten liikuttiin eteentäin melkein sillan keskelle, johon tehtiin pysähdys. Sen jälkeen ratsastettiin sillalta pois rauhallisesti ja pysähdyttiin vielä sen jälkeen. Pysähdyksiä tehtiin siksi, että tehtävä suoritettiin rauhallisesti. Teimme myös useita peruutuksia kuten alla olevassa kuvassa. Duudi toimi peruutuksessa parhaiten painoavuilla ja opinkin uuden tavan peruuttaa hevosella. Nojasin hieman eteen ja annoin pohkeilla merkin peruuttaa, ohjilla vain avitettiin hieman. Meillä oli maneesissa myös jännä viritelmä, jossa oli tolppa ja siinä ristin lailla toinen keppi, jonka toisessa päässä oli peloke ja toisesta roikkui riimunnaru. Tästä riimunnarusta otettiin kiinni toisella kädellä ja ratsastettiin sen pystyssä olevan kepin ympäri. Toivottavasti ymmärsitte selitykseni. :D

Tämä postaus sisältää paljon ratsastuskuvia, joten tämän enempää en selitäkkään tässä postauksessa. Kysykää, jos tulee mieleenne jotain mitä en maininnut.
Mitä piditte tehtävistä? Oletteko joskus itse menneet hevosella vastaavanlaisia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti