24.7.2016

Tasoni ja tavoitteeni ratsastajana

Näin vähän aikaa sitten kaverini blogissa samankaltaisen postauksen ja sain siitä idean toteuttaa itsekin tällaisen. Olen nyt lähiaikoina saanut kommenttia ratsastustaidoistani ja siitä, että olen sanonut niiden olevan enemmän kuin ne oikeasti ovat. Nämä kommentit avasivat silmäni, saivat miettimään todellisuutta ja karu totuushan on, että tämä anonyymi kommentoija oli ihan oikeassa. En ole tiedostanut miten vaativia asioita oikeasti HeB ja HeA tasoilla vaaditaan. Olen sanonut, että olen HeB-HeA tasoinen, mutta näin ei ole. Totuuden mukaisesti voisin sanoa, että olen vahva HeC tasoinen, joka osaa kyllä HeB:n ja HeA:n monia liikkeitä. En osaa vielä ratsastaa peräänannossa, mutta alan pikkuhiljaa oppia sitä ja kehittyä oikeaan suuntaan, sillä olen kyllä ratsastanut pätkiä ja joskus kierroksenkin verran peräänannossa. "Vau!" Esteissä en juurikaan osaa mitään. Olen hypännyt niin vähän. Selviän kyllä arviolta 60cm esteestä yli, jos on hypättävä, mutta miniristikkoa isompaa en ole hypännyt yli vuoteen. Tämän postauksen idea onkin asettaa minulle ratsastajana kehittymiseen johtavia tavoitteita. Sillä tokihan minä haluan kehittyä mahdollisimman hyväksi ratsastajaksi, joka osaa kuunnella ja lukea hevosta, hallita oman kehonsa ja apujen käytön, sekä vaatia hevoselta sopivasti ja antaa hyvästä toiminnasta hevoselle oikeanlainen palkkio.
Kuva on otettu vuosi ja kuukausi sitten. Tämä kuva on otettu samalla viikolla, kun suoritin ensimmäisen harjoituskoulukilpailuratani HeC:n hyväksytysti sijoittuen toiseksi. Olen kehittynyt tästä tilanteesta jo huimasti.

Tavoitteeni tälle vuodelle:
 • Pyrkiä käymään ratsastustunneilla silloin tällöin. (Harjun oppimiskeskuksen opetukseen kuuluvien tuntien lisäksi)
 • Parantaa istuntaani ja kehittää ratsastustaitoani.
Tavoitteet vuodelle 2017:

Tavoitteenani on päästä ratsastamaan satunnaisesti ratsastuskoulun tunneille ja/tai saada vuokrahevonen viikonlopuiksi. Näiden lisäksi, jos tilaisuuksia tulee, minulla olisi pieni kiinnostus myös käydä koulukisoissa. Tavoitteenani on oppia ratsastamaan erilaisia hevosia tahdissa ja tasapainossa tasaisella kuolaintuntumalla HeB:n tasoisesti. Toivon, että minulla olisi Harjussa myös ratsastustunteja aktiivisesti, joissa pääsisin kehittymään oikeaan suuntaan.
Este arviolta 40cm yli vuosi sitten hypättynä. Harmillisesti, mutta hassusti kentän aita juuri esteen edessä.
Välillä sitä meni ihan hyvinkin ja oivalsin uusia asioita. Kuva myös yli vuoden vanha. Ilman jalustimia meneminen auttaa minua huomattavasti istumaan paremmin hevosen selässä.
Tällä hetkellä, vaikka hevostalouden perustutkintoa opiskelenkin, ei ratsastustaitoni oikein pääse kehittymään täällä Harjussa. Nyt ratsastusta on ollut niin vähän, että tuntuu siltä kuin taidot pääsisivät jopa ruostumaan täällä ollessani. Ikävää on myös se, etten pääse kuin viikonloppuisin yleensä täältä kotiin ja välillä en silloinkaan, kun on talliviikonloppu, joten en niin helposti pääse myöskään käymään muualla ratsastamassa. Ainoa mahdollisuus olisi käydä ratsastuskoulun tunnilla tai vuokraamassa pääkaupunkiseudulla lauantaisin. Tätä taidankin yrittää syksyllä tai ensi vuodesta alkaen, mutta saa nähdä kuinka onnistuu. Minulla olisi kyllä hurjasti motivaatiota ja halua ratsastaa ja kehittyä, mutta mahdollisuudet ovat nyt harvassa. Näillä mennää. Aion tehdä silti parhaani!
Tässä vielä kuva loppukeväältä Harjusta. Peräänannosta ei vielä tietoakaan, mutta ratsastusasentoni on mielestäni parantunut paljon! Edit: Jalustimet pysyvät nykyään paljon paremmin jalassa. Tämä kuva ei sittenkään ole se edustavin nykyhetkestä(pieni etukeno).

6 kommenttia:

 1. Hei mulla on sama tuo, että ratsastus sujuu huomattavasti paremmin ilman jalustimia (oma asento on silloin paljon parempi). Mulla jalustimet tuppaa heilumaan jos mihin suuntaan ja aina ne on huonosti! :'D No mutta, tsemppiä sulle treenailuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä! Ja minullakin jalustimet heiluvat ja ovat aina huonosti, kun en kevennä ravia. Pitäisi päästä treenaamaan asiaa. Kiitos tsempistä! :)

   Poista
 2. Mun mielestä paras asento on tuossa ekassa kuvassa kun istut suorassa, viimeisessä sulla on jo pieni etukeno

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etukenosta olet aivan oikeassa, mutta viimeisessä kuvassa on menossa kevennys ja kuva on sattunut huonoon aikaan, kun asento oli hetkellisesti tuo. (Kevennys näyttäisi kaikenlisäksi olevan väärä, hups) Mutta alemmassa kuvassa esimerkiksi suuri muutos ensimmäiseen kuvaan on, että jalustimet ovat hyvin päkiällä. Alin kuva ei kuitenkaan olekkaan se edustavin kehitystä näyttävä kuva. Tekisi mieli valita joku toinen, mutta annetaan sen nyt olla. :)

   Poista
 3. hyvä että tiedostat tasosi olevan heikompi. parempi olla HeC luokan paras kun HeA luokan huonoin... (esimerkkinä vaan)

  VastaaPoista