30.7.2016

Hevosten liikutusta kesätallijaksolla

Hei kaikki! Keskiviikkona ja torstaina pääsin liikuttamaan Harjun oppimiskeskuksen kasvattia suomenpuoliveritamma Karkkia. Postauksen kaikki kuvat ovat torstailta. Keskiviikkona oli ensimmäinen kertani, kun ratsastin Karkilla. Tiesin jotenkin jo etukäteen, että se hevonen tulisi olemaan minun mieleeni. Muiden kesätallijaksolaisten kanssa varustettiin hevoset ratsutallissa. Keskiviikkona osa ratsasti ja minä ja kaverini talutimme hevoset kentälle. Torstaina myös minä ratsastin kentälle. Molempina päivinä me kaikki ratsastimme takaisin tallin pihaan. Sää oli muuten mitä mainioin, mutta hieman liian kuuma. Liikutuksen piti olla rentoa, sillä nyt laidunnusaikaan hevoset eivät ole paljoa liikkuneet vielä. Aloitin pitkillä alkukäynneillä molempina päivinä. Sen jälkeen otin ohjat ja aloin ratsastamaan käynnissä ja tunnustelemaan millainen hevonen Karkki on ratsastaa. Jo keskiviikkona heti käynnissä Karkki kulki ajoittain mukavasti, mutta ravissa ei ollut havaittavissa juuri missään kohtaa pyöreyttä ja rentoutta vaikka askel oli pitkää ja matkaa voittavaa. Laukka meni siinä puksutellen laajalla pääty-ympyrällä. Karkki kuunteli todella mukavasti istuntaa laukassa ja olikin ohjattavissa hyvin. Torstaina kaikki askellajit alkoivat sujua ajoittain jo paremmassa muodossa. Käynnissä tein pari pohkeenväistöä ja ravissa myös. Ne sujuivat todella mukavasti. Harjoitusravissa en osannut kunnolla istua, mutta Karkki kulki hyvin siinä joka tapauksessa. Kun kevensin, pää nousi taas ylemmäs. Loppupuolella tuli myös ihan letkeää ravia ja sain Karkin venyttämään hyvin eteen ja alas, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Keskiviikkona laukka alkoi sujua oikeinpäin, kun jaksoin tosissaan keskittyä ratsastamiseen ja vaatia pyöreyttä ja työskentelyä. Itsenäisesti ratsastaessa on se haaste, että pitäisi kokoajan itse miettiä mitä tehtävää pitäisi tehdä ja muistaa ratsastaa oikein ja huolellisesti. Minulla ainakin tulee sellainen jotenkin avuton olo, että no nyt pitäisi sitä ja tätä mutta kun ei jaksa, ei viitsisi enkä välttämättä osaa oikein yms. En oikein osaa selittää sitä. Se ratsastuksenopettaja olisi kyllä hyvä olla vieressä sanomassa tehtäviä, ohjaamassa ja korjaamassa virheitäni. Mutta torstaina sain paljon onnistumisen tunteita. Tykästyin tähän hevoseen ja olisi kiva saada se myös tunneille sitten joskus jatkossa. 
Laitoinkin jo edellisinä päivinä näitä kuvia ja lisäksi videoita blogin instagramiin. Käykää siis sieltä katsomassa, jos haluatte nähdä myös niitä videoita. Karkki oli tosi hieno ja tykkäsin mennä sillä. Toivoisinkin, että pääsisin nyt ratsastamaan minulle sopivan kokoisilla ja suhteellisen herkillä puoliverisillä, jotta voisin taas alkaa kehittyä ratsastajana ja päästä eteenpäin.

4 kommenttia:

 1. Harmi vain, että kasvattajalinjan valittuasi ratsastuksesi vain vähentyy jolloin sinulla tulee olemaan ratsastusta vain muutamia tunteja kuussa. Eli siis kehittyminen ratsastukseen kannattaa löytää jostain muualta, kuten itsekkin sanoit ettet Harjussa kehity. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Teen parhaani päästäkseni ratsastamaan kotipuolessa, jotta pääsen kehittymään. Kiitos tsempistä! :)

   Poista
 2. Missäs se vuokraviikon videopostaus luuraa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Olen nyt kesätallijaksolla Harjussa opiskelujeni parissa. Päivät ovat usein pitkiä ja vähintäänkin raskaita siinä määrin, että en ole jaksanut enkä ehtinyt tehdä videota valmiiksi. Videon olen kuitenkin jo aloittanut. Julkaisen sen mahdollisimman pian, kun se on valmis, mutta siinä voi vielä mennä aikaa. Olen pahoillani, että joudutte odottamaan.

   Poista