28.10.2015

Ratsastuspäivitys: Jalustinhihna meni rikki.. (23.10. & 27.10.)

Hei! Nyt pikaista päivitystä ratsasteluun. En ole juurikaan ehtynyt miettiä blogiasioita, sillä on paljon muuta mietittävää. Saatan kirjoittaa tänne niistä sitten kun asioihin tulee selvyyttä. Nyt kuitenkin ratsastustunteihin.

23.10.2015 Perjantai
Ratsastin Roosalla 18:00-19:00 itsenäisen tunnin kentän yksäripuolella. Alussa ei mennyt kovinkaan hyvin. Loppupuolella Roosa alkoi työskennellä tosi kivasti ja ravissa tuli ihan sairaan upeita väistöjä! Laukattiin pääty-ympyrällä. Meni ihan ok. Lopputunnista vaihdoin kaverin kanssa poneja. Ratsastin Hempalla ilman satulaa pari minuuttia. Menin kaikissa askellajeissa ja erityisesti Hempan laukka oli ihana ja helppo istua. Lopuksi ratsastin vielä Roosalla loppuravit.

Heti perään kello 19:00-20:00 ratsastin Roosalla ratsastuskoulun opetutunnilla. Roosa työskenteli todella kivasti. Varsinkin ravissa saatiin ihanasti taivuteltua ympyröillä. Myötäys eteen alas oli myös ajoittain onnistunut. Sain Roosan kuuntelemaan sisäpohjetta ja ulko-ohjaa oikeassa harmoniassa. Olin todella tyytyväinen päivän ratsastukseen.
Tunnin aikana kuitenkin Roosan toisen jalustinhihnan ompeleet ratkesivat ja jalustin alkoi valua alaspäin kun ravattiin kolmikaarista. Ei siinä onneksi mitään sattunut. Huomasin asian heti, pysähdyin ja sanoin opettajalle. Hetken tein kolmikaarista ravissa ilman jalustimia, koska Roosalle haettiin toinen jalustinhihna. Sitten sain taas molemmat jalustimet jalkaan ja pääsin jatkamaan ratsastusta normaalisti. 
Tässä olin menossa antamaan vettä Robinille. Robinin alahuuli roikkui ihan velttona hauskasti.

27.10.2015 Tiistai
Eilen oli vakituinen tuntini. Saatiin valita hevoset, joten valitsin tietty Roosan. Tämä tunti ei mennytkään niin hyvin kuin toivoin. Roosa oli vähän tahmea pohkeelle. Se ei siis kuunnellut taivuttavaa pohjetta niin kuin halusin. Tunnilla ei laukattu ollenkaan. Me harjoiteltiin käynnissä sekä ravissa asetusta ja taivutusta. Käynnissä meni ihan hyvin, mutta raviympyrä ei sujunut yhtä hyvin, koska en osannut ratsastaa Roosaa kuuliaiseksi. Tehtiin lisättyä ravia pitkille sivuille. Nopeasti Roosa kyllä osaa mennä kun pyytää (ja välillä ilmankin). Loppuraveissa Roosa oli ihan mukava. Tunnin päätyttyä vein Roosan talliin ja jäin auttamaan iltatallin teossa.

Tähän loppuun vielä pari kuvaa lähipäiviltä, olkaa hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti