9.10.2015

Ensimmäinen ja viimeinen kerta! (Pe 9.10.15)


Luvassa tallipäiväpostaus, mutta tänään tapahtui jotain odottamatonta. Pääsin päivän päätteeksi tallin pikkuponien, Hempan(kuvassa) ja Oskun selkään muutamaksi minuutiksi. Tallikaverini, joka vuokraa näitä poneja perjantaisin, tarjosi minulle mahdollisuutta mennä loppuraveja ja käyntejä näillä poneilla. Molemmilla ratsastin tai mielumminkin "ratsastin" ilman satulaa, koska ei niillä satuloita kentällä ollutkaan. Hempan selässä pääsin ravaamaan aluksi niin, että kaveri talutti ponia ja minä istuin kyydissä kädet suorina sivuille. Se oli hauskaa ja yllättävän helppoa! Ponilla oli aika kiva askel, ellei se kiihdyttänyt vauhtia. Sitten kävelin vähän Hempan kanssa ja vaihdoin Oskunkin selkään hetkeksi kävelemään. Olen ilmeisesti hieman iso näille poneille, joten halusin vain kokeilla niitä nopeasti. Ei mitään rankkaa hommaa. Molemmat pikkuponit olivat oikein kivan oloisia. Jäin todella hyvälle mielelle pikkuköpöttelyn jälkeen. Ja olen todella kiitollinen, että sain tämän tilaisuuden mennä näillä. Luultavasti tämä oli elämäni viimeinen kerta, vaikka olikin ensimmäinen. Hemppa ja Osku <3
Tallilla ollessani näin tänään Jeppeä harjatessani ensimmäistä kertaa pikkuruisen jyrsijän karsinan puruissa. Se taisi olla joku päästäinen tai vastaava. Ja eläimellisiä havaintoja tuli tältä päivältä muitakin, nimittäin näin peuroja jälleen ratsastuskentän takana olevalla pellolla. On mukava, kun pääsee näkemään erilaisia villieläimiäkin niin pitkään kun niistä ei ole haittaa tallille ja hevosille.
Hoidin tänään tavallisesti myös Roosan karsinassa. Roosan kanssa alkaa yhteistyö sujua jo niin hyvin, että molemmista tuntuu mukavalta hellitellä vähän ennen ja jälkeen harjauksen. Harjatessa kaikki sujuu hyvin. Roosa väistää ihmistä kiltisti aina pyynnöstä, eikä se pure tai potki lainkaan. Ainoa minkä kanssa joudutaan väittelemään aina välillä on kavioiden puhdistus ja varsinkin sen aikana paikallaan pysyminen. Jostain syystä Roosa haluaisi aina etukavioita putsatessa liikkua karsinassa johonkin suuntaan ja takakavioita putsatessa se haluaisi venytellä. Siinä sitten asiasta vähän keskustellaan, mutta aina on kaviot saatu hyvin putsattua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti