25.10.2015

HIHS 2015 Amateur tour & Finland finals


Terveiset Helsinki Internatiomal Porsche Horse Show:n ensimmäiseltä päivältä torstailta, jolloin esteitä hyppäsi nuoret ratsastajat, ponit ja nuoret hevoset. Olin aamulla yleisöstä ihan ensimmäinen jäähallin sisällä. Suuntasin heti Horzen kojulle katselemaan tavaroita. Olinkohan viittä minuuttiakaan ollut sisällä, kun jo tein ensimmäiset ostokseni! :D Syy tähän oli se, että ihastuin aivan täysin pariin eri tuotteeseen. Kerron näin salamyhkäisesti, sillä nämä muutamat, itse asiassa kolme ostosta, ovat teille lukijoille yllätys. Ne kyllä selviävät sitten aikanaan. Horzen kojulta jatkoin matkaani. Kiersin koko jäähallin ympäri, osallistuin pariin kilpailuun/arvontaan ja hypistelin lisää tavaroita.
Sitten menin katsomoon etsimään oman paikkani. Välillä kyllä kävin istumassa eri paikoissa ottamassa kuvia ja videoita. Seurasin Amateur toiria, Junior touris, U25 kisaa ja nuorten 5-vuotiaiden, 6-vuotiaiden ja 7-vuotiaiden kilpailuja. Nuorten hevosten luokkien päätteeksi Nina Fagerström koeratsasti jokaisen kolmen ikäluokan voittajahevosen. Illalla en jäänyt katsomaan kouluratsastuksen iltaa, sillä minulla ei ollut siihen oikeuttavaa lippua.
Kävin myös Horse Expossa heti kolmelta, kun se avautui yleisölle. Oli mukava päästä tutkimaan kojuja ilman mahdotonta ruuhkaa. Horse expossa oli vaikka mitä mistä pidin, mutta lähinnä hevoselle, mitähän minulla ei vielä ole.


Keräsin tähän kuvakollaasiin kuvat lähes kaikista varusteista, joista kiinnostuin. Aika turkoosia ja sinistä kaikki.

Ostosten esittely:

Ostin Horzen kojulta nämä siniset talviratsastussukat. Kerran niitä jo kokeilin eilen, kun ratsastin Roosalla kaksi tuntia. Hyvältä tuntuivat jalassa. Hintaa näillä oli 4,95€.

Tämä riimu ja naru tarttui myös matkaan Horzen kojulta. Valitsin sinisen, koska se näytti hienoimmalta. Hinta oli vain 7,00€ riimu ja naru yhdessä.

Viimeisenä upea otsapanta, jonka löysin expoalueelta. Otsapannan hinta oli 19,95€. Kaupan nimeä en nyt valitettavasti pistänyt mieleeni, mutta tähän ostoksen tekoon liittyi hassu kuvio.

Myyjä puhui kai ranskaa, saksaa TAI VIROA(?!?, en siinä tilanteessa niin tarkkaan pistänyt merkille, ei ollut englanti kuitenkaan) ja lopulta hän puhui huonosti englantia, kun yritin sönköttää jotain omalla huonolla englannillani hänelle. Kävi siis niin, että sain viisi senttiä rahaa takaisin, mutta hän antoi minulle kaksi kaksisenttistä ja yhden yksisenttisen. No niitähän ei Suomessa enään käytetä, joten kysyin onko heillä viisisenttistä kolikkoa. No ei ollut. Sitten jouduin vaihtamaan niin, että sain kymmensenttisen ja annoin heille viisisenttisen kolikon. Kyllä myyjä lopulta ymmärsi, ettei Suomessa käytetä yhden ja kahden sentin kolikoita. Olihan se aika yllättävä tilanne. Ensinnäkään en jotenkin osannut odottaa, että kaikki myyjät eivät osaa suomea horse show:ssa. Jouduin vielä toisellakin kojulla käyttämään englantia. No ihan kivaahan se oli.

Kävitkö sinä tänä vuonna Horse Show:ssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti