20.10.2015

Onnistumisia Roosalla ja uutisia

Uskomatonta, miten ihanan hoitoponin olen saanut itselleni. Roosa on kuin unelmieni hevonen. Sitä on erittäin kiva ja helppo hoitaa. Se on uteliaasti tutkimassa kaikkea turvallaan, mutta ei pure ihmistä. Taluttaessa poni käyttäytyy hyvin ja tänään se seisoi puomissa lähes liikkumatta. Tarhaan vienti on helppoa ja poni tulee portille, kun haen sen pois tarhasta. Ratsastaessa Roosa on omalla moottorilla toimiva ja reipas, mutta jarrut löytyy hyvin. Poni hyppää myös hyvällä tekniikalla. Vähän Roosa on säikky, mutta nyt se kyttää jo paljon vähemmän kuin alussa. Roosan askellajit ovat hienot ja näyttävät silmääni. Roosa on kaikin puolin sellainen poni, josta tykkään. Anteeksi tämä hirveä höpötys Roosasta, mutta se vaan on niin kiva! :)
Seuraavaksi kerron vähän tämän päivän ratsastustunnistani, jonka menin Roosalla. (kenelläkäs muullakaan) Roosa oli ihan super! Tänään sain tunnilla ratsastettua Roosaa välillä hyvin pyöreäksikin ravissa ympyröillä, kun sain sisäpohkeen läpi. Harjoiteltiin sulkutaivutusta muistuttavaa liikettä. Sen ei kai ollut tarkoitus olla ihan sitä. Tehtävä oli aluksi hankala Roosalle ja minulle. Roosa tarjosi laukkaakin yhdessä vaiheessa taivutuksen sijaan. Sitten saatiin muutamia ihan hyviäkin pätkiä. Laukka nousi muutaman kerran hyvin ja muutaman kerran kiitoravin tai jonkin muun sähellyksen jälkeen. Nyt oikeakin laukka sujui hyvin, eikä Roosa puskenut niin paljoa sisäpohjetta vastaan kuin ennen. Laukan nopeuskin on saatu jo usein oikeaan suuntaan, vaikka välillä meno on vielä liian lujaa. Roosa kulkee parhaiten, kun tuntuma suuhun on hyvin pehmeä, mutta Roosaa pitää kuitenkin ratsastaa. Istumaan ei saa unohtua, sillä silloin poni mutkittelee ja keksii omia pikku-ukkoja sun muita tunnin aikana.
Perjantaina ratsastan taas Roosalla, ihanaa! Ratsastan itsenäisen tunnin kuudelta ja perään menen Roosalla ratsastuskoulun tunnille. Toivottavasti meillä on silloin yhtä hyvä päivä kuin tänään oli. Lisäksi hoidan Roosaa nykyään viitenä päivänä viikossa(ma, ti, ke, pe ja la). En tiedä olenko hullu, mutta oon vaan niin tykästynyt tähän poniin ja rakastan olla tallilla. Puniksessa kaikki ihmiset on niin kivoja toisilleen ja hevoset on kaikki omia ihania persooniaan. Nyt pitää mennä nukkumaan, jotta minulla on huomenna energiaa kouluun ja tallille. HIHS:sta tulee varmasti postausta loppuviikosta ja perjantain ratsastelusta myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti