2.6.2016

Varsauutisia ja kesälomafiiliksiä

Nyt se teki sen, vihdoin! Harjun oppimiskeskuksen suomenpuoliveriratsu Dora Darling astutettiin noin vuosi sitten oriilla Concreto. Laskettu aika oli jo 12.5.2016, mutta Dora päätti pitää varsaa sisällään muutamia viikkoja lasketun ajan yli. Ei se mitään, sillä varsa syntyi viime yönä noin 00:30(2.6.2016). Varsa oli aamulla hyvin pirteä ja omaan silmääni terveen oloinen tamma. Aamulla vielä odoteltiin varsapikeä, jota ei näkynyt, mutta tallimestarit hoitivat asiaa tarvittavalla tavalla. Omaa oppimaani hyödyntäen tarkkailin varsan olemusta ja rakennetta. Varsa oli aika takakorkea, mutta hyvät jalat omaava punarautias, jolla on tähti ja piirto/tähtipiirto/läsi otsassa aivan kuin emällään Doralla. Dora tuntui hoitavan varsaansa hyvin. Se antoi varsan imeä kun varsa halusi, Dora hörisi varsan perään ja vahti sen temmellystä, mutta antoi ihmisten hyvin käydä karsinassa ja koskemassa varsaa. Dorakin voi siis tietääkseni oikein hyvin ja on hyvä emä varsalle. 

Vielä odotellaan Harjun Huminan varsaa oriista Kihisee. Huminan laskettu aika oli 28.5., eli pian pitäisi varsomisen tapahtua ja Harju saisi vielä toisen varsan tälle vuodelle.
Tänään alkoi minulla kesäloma, joka kestää heinäkuun puoleen väliin. Silloin alkaa minun luokallani PK15:sta kesätallijakso, johon kuuluu mm. tallin tekoa ja traktorilla ajoa. Kesäjakson jälkeen alkaa työssäoppiminen. Kesätallista ja työssäopista myöhemmin lisää. Kertaan hieman kesäsuunnitelmiani vielä tähän loppuun, niin pysytte kartalla, jos hevoskesäni kiinnostaa. Eli luvassa on jopa kaksi hevosviikkoa. Toinen on vuokraus Punametsän tallilla, jossa vuokraan Roosa-ponia viisi päivää viikolla 27. Viikosta on luvassa varmasti useita postauksia ja toivon saavani myös videoita ratsastuksistani ja muusta puuhastelusta. Toinen hevosviikko on vuokraviikon jälkeen leiri Mikkelissä, joka on lajit tutuiksi -leiri. Leirillä käydään läpi working equationin ja lännenratsastuksen alkeita. Tällaiselle leirille olen halunnut jo pitkään, sillä minua kiinnostaa kovasti erityisesti lännenratsastus. Toivottavasti tykkään siitä myös käytännössä, enkä vain teoriassa ja elokuvissa. Postauksia on siis luvassa myös tältä leiriltä heinäkuussa.
Mitä suunnitelmia teillä on kesäksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti