28.6.2016

Monta syytä olla meikittömän luonnollinen

Nykypäivänä lähes jokainen, varsinkin kaupungeissa asuva, teinityttö, aikuinen nainen ja yhä nuoremmat tyttölapset käyttävät meikkiä milteipä päivittäin. Tunnen itse kuuluvan niihin harvoihin, jotka vielä.. pitäisikö sanoa "kehtaavat" näyttää naamaansa ilman meikkiä. Siihen on kuitenkin syyntä ja niitä on monia. Minulla ei myöskään ole yhtään lävistystä. Minulla oli joskus korvareiät, mutta ne tulehtuivat(ilmeisesti huonon hoidon seurauksena), sen jälkeen annoin asian olla ja ne ovat nyt umpeutuneet. Uusia en ole hankkinut, enkä ainakaan toistaiseksi aio hankkiakaan. Tatuoinneille minä sanon ihan ehdottomasti ei, ne ovat mielestäni jopa pahepia kuin meikkaaminen. Ne tuottavat tarpeetonta kipua, sisältävät vieraita kemikaaleja ihmisen ihoon ja lähes kaikki ovat rumia. Vaikka tämä on hevosblogi, haluan jakaa teille mietteitäni meikeistä ja niiden käytöstä, sekä kerron useimmat syyt miksi minä en käytä meikkiä missään tilanteessa koskaan. Ainoat meikkien kaltaiset aineet joita käytän ovat kosteuttava kasvorasva, huulirasva ja joskus kynsilakka.
1. Luonnottomuus
Oletko koskaan nähnyt tai tiedätkö kenenkään eläimen käyttävän kauneuteensa outoja kemikaaleja? En minä ainakaan. Siinä missä ihminenkin on tavallaan eläin, ei ihmisellekään ole luonnollista pistää itseensä luonnottomia aineita. Selviydymme aivan hyvin ilman meikkiä. Ja lisäksi jotkin aineet aiheuttavat ihmisille allergisia reaktioita ja muita vaivoja joista ei todellisuudessa tarvitsisi kärsiä.

2. Saaste
Meikkien tekeminen, ne kemikaalit ja aineet.. saastuttavat luontoa ihan tarpeettomasti. Samoin pakkaukset, joissa meikkiaineet ovat ovat aiheuttaneet tekovaiheessa saastetta ja hävitettäessä lisäävät roskaa. Tämä kaikki voitaisiin välttää ja ilmastonmuutosta hidastaa niinkin yksinkertaisella teolla kuin jättämällä meikit sinne kauppaan.

3. Eläinkokeet
Nykyään uskoakseni eläinkokeet ovat vähentyneet, mutta niitä tehdään yhä. Viattomia eläimiä pidetään vankeina häkeissä ja niihin laitetaan vierasta ainetta eläimen sairastumisen tai jopa kuoleman uhallakin, jotta tiedetään onko aine turvallista myydä ihmisille. Eläimet eivät ansaitse olla osallisena meikkitehtailussa ja joutua kärsimään ihmisten luonnottomien kauneushömpötysten takia.

4. Rahan meno
Meikit toki maksavat. Sen luulisin kaikkien tietävän. Niitä on toki kaiken hintaisia halvoista todella kalliisiin, mutta joka tapauksessa ne vievät rahaa. Minä en halua kuluttaa rahojani mielestäni turhiin hifistelyihin. Minulla on rahoilleni parempaakin käyttöä tässä elämässä.

5. Itsetunto
Naisethan meikkaavat, koska haluavat näyttää kauniilta. Eikö meikitön naama sitten ole kaunis? Minun mielestäni on. Se on luonnonkaunis niin kuin sen kuuluu ollakkin ilman mitään ylimääräistä peittämässä ihmisen todellista olemusta. Minulla on hyvä itsetunto meikittömyyden suhteen. Pidän kasvoistani ilman meikkiä, enkä halua laittaa mitään luonnotonta itseeni. Pidän myös muista ilman meikkiä. Kevyt meikkaus vielä menee, mutta vahvat värit ja sävyt, sekä liika meikki ovat mielestäni jo suorastaan rumia. Kyllä monet ihmiset näyttävät ihan hyvältä meikattuina, mutta mietin etteivätkö he uskalla esiintyä "ihmisten ilmoilla" ilman pakkelikerrosta.

6. Epäpuhtaudet
Jatkuva meikkaaminen ja meikkien poistaminen, sekä naaman koskettelu aiheuttaa naamaan niitä epäpuhtauksia, joita monet sitten taas peittelevät päivästä toiseen meikeillä. Siitä syntyy noidankehä, joka jatkuu ja jatkuu. Hyvät ihmiset älkää vatvoko naamaanne jatkuvasti ja älkää laittako luonnottomia kemikaaleja... Peskää kasvot puhtaalla vedellä suihkun yhteydessä. Ainoat kemikaalit joita käytän kasvoissani ovat kosteuttava voide suihkun jälkeen ja normaali huulirasva tarvittaessa. Näitä voin lämpimästi suositella kaikille, sillä olen todennut ne hyviksi. Ilman ylimääräisiä kemikaaleja vain pesemällä ihoa vedellä on minun naamani pysynyt todella hyvässä kunnossa. Välillä tulee toki minullekin ihomatoja ja muita epäpuhtauksia, mutta ne lähtevät hyvin nopeasti pois. Enkä minä häpeä ollenkaan kulkea ulkona ilman meikkiä vaikka naamassa olisi joskus vähän näkyvämpiäkin epäpuhtauksia. Ne kuuluvat asiaan, eikä meikin laitto niiden päälle ainakaan todellisuudessa paranna asiaa. Iho pysyy marempana ilman meikkiä.

7. Ajan kulu
Meikkaamiseen kuluu tolkuttomasti aikaa. Aamuisin olen huomannut monien kuluttavan meikkaamiseen puolestatunnista tuntiin aikaa. Tämä kaikki on pois hyvistä, riittävän pitkistä yöunista. Minä käytän aikani aamulla mieluummin nukkumiseen, kuin todellisuudessa täysin tarpeettomaan meikkaamiseen. Sekä illalla tai ulkoa tultuani voin siirtyä tehokkaasti tekemään seuraavaa asiaa, kun meikattujen pitää mennä poistamaan meikit kasvoiltaan.

8. Huolet ja murheet
"Apua, mun meikit levis!"/"En voi itkeä, kun meikit valuu."/"Sade pilas mun meikit."... Meikkien leviäminen se vasta murhe onkin. Paniikki tulee, kun levinneet meikit huomaa ja jos ei huomaa niin liikut ruman näköisenä. Voi sitä hössötyksen ja turhan murehtimisen määrää mitä en vain voi ymmärtää. Meikkaamiseen tuntuu liittyvän monia rajoituksia mm. ei voi kulkea sateessa, ei saa päästää kyyneliä, ei voi syödä normaalisti ilman, että huulipuna tarttuu ja leviää, sekä ei voi ostaa muuta kivaa, kun kaikki rahat menivät jo meikkeihin. Lisäksi aineet voivat vahingossa mennä vaikka silmään ja aiheuttaa siellä ongelmia.

Käytättekö te meikkiä? Mitä mieltä olette asiasta?

26 kommenttia:

 1. Eläinkokeettomat meikit merkitään pupulogolla, eli sellaisiakin meikkejä on :-) Esimerkiksi The Body Shopin ja Lumenen meikit ovat eläinkokeilla testaamattomia!
  Myöskin meikkaamisella ei aina yritetä "näyttää paremmalta", vaan korostaa omia piirteitään. Esimerkiksi tietynsävyisellä ripaivärillä pystyn korostamaan silmieni väriä :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tiedän, että on olemassa eläinkokeettomia meikkejä. Hyviä pointteja! :)

   Poista
 2. En itse käytä meikkiä paljoa (teen vain kulmat joskus), joten samaistun kyllä joihinkin sun kirjoittamista kohdista, mutta en myöskään pidä meikkaamista mitenkään huonona asiana. Tunnen ihmisiä joilla on huono itsetunto jota meikkaaminen parantaa, ja se on mielestäni vain hyvä asia, että heillä on sitten parempi itsetunto vaikka kaikkien muiden mielestä he olisivat muutenkin kauniita. Meikkaaminen voi myös olla harrastus, voisin verrata sitä maalaamiseen, itsensä voi saada näyttämään niin erilaiselta. Myönnän, että jos osaisin, haluaisin itsekin testata erilaisia meikkaustyylejä ja tehdä maskeerauksia yms. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan taiteena meikkaaminen on todella ihmeellistä. Jotkut osaavat tehdä vaikka minkä laisia meikkauksia ja tehdä itsestään jopa ihan toisen ihmisen näköisen. En tuomitse meikkaajia, en vain pidä siitä, että ihmiset laittavat naamaansa LIIKAA meikkiä. Hillitty meikki on ihan okei.

   Mukava kuulla, ettet meikkaa paljon! :)

   Poista
 3. Jotkin kosmetiikkatuotteet myös parantavat ihoa, esim. jotkin peitepuikot kuivattavat finnejä ja nopeuttavat niiden häviämistä, ja jotkin meikkivoiteet myös kosteuttavat ihoa sen epätasaisuuksien peittämisen lisäksi. Jotkin huulipunat toimivat huulirasvan tavoin, ja onhan esim. Baby Lips -huulirasvat värjättyjä, jolloin niillä saa väriä huuliin käyttämättä huulipunaa. Kaiken lisäksi esim. Lumenen Natural Code -tuotesarja on täysin luonnonmukainen, ympäristöä vahingoittamaton sarja, ja oikein hävitettynä meikkipurkitkaan eivät saastuta luontoa. Niiden tekeminen toki vaatii resursseja ja voi kuormittaa luontoa, mutta kyllä loppupeleissä meikkien tekeminen on ainakin omasta mielestäni tärkeää. Joillain voi olla niin huono itsetunto etteivät he uskalla näyttäytyä julkisesti ilman meikkiä. Joku voi myös vaikka haluta peittää arpia, syntymämerkkejä tai jotain erikoisempia sävynvaihdoksia joista heitä voitaisiin mahdollisesti kiusata tms. Itse en todellakaan vastusta meikkejä, vaan meikkaan itsekin aina niin paljon kun juuri sinä päivänä huvittaa - joskus laitan pelkkää ripsiväriä, joskus huolittelen meikin primerista lähtien. Ei meikeillä koiteta tehdä itsestä jotain mitä ei ole, vaan kuten ylin ano sanoi, korostaa omia piirteitä ja kohottaa omaa itsetuntoa. Hyvä postaus, laittoi ajattelemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arpien ja syntymämerkkehjen peittämisen ymmärrän täysin. Mutta meikkien tekemisen ja hävittäminen, vaikkakin kierrätystä noudattaen, kuormittaa luontoa oli ne miten luontoystävällisiä tahansa.

   Postauksen tarkoitus olikin pistää ajattelemaan. Samalla sain itse hyvää kokemusta kirjoittaa mielipidepostauksia ja reagoida kommentteihin. Kiitos hyvästä kommentistasi! :)

   Poista
  2. Ratsastajana väittäisin että hevosten ja muiden eläinten ylläpito rasittaa luontoa huomattavasti enemmän kuin meikkien tuotanto, käyttö ja hävittäminen. Faktat pöytään ja arvioi oma postauksesi uudelleen. Teksti olisi ollut parempi jos se olisi kirjoitettu täysin sinun näkökulmastasi, sillä nyt faktakohtien seassa on sinun omia mielipiteitäsi. Pidä mielipiteet ja faktat erillään

   Poista
 4. En käytä meikkiä kuin juhlissa, koska itsevarmuutta löytyy ehkä vähän liikaakin eikä mua kiinnosta mitä muut miettii miun naamasta, ja elossa ollaan :D tosi hyvä kirjotus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri oikea asenne sinulla! Ei sitä pidäkkään liikaa ajatella muiden mielipiteitä. Kiitos kehusta! :)

   Poista
 5. Hyi. Särähti ihan korvaan tuo, että "Tatuoinnit ovat jopa pahempia kuin meikkaaminen". Pidät siis meikkaamista pahana asiana?

  Minä meikkaan, koska MINULLE tulee siitä hyvä olo. Meikkaan itseäni varten. Toisinaan meikkaan kevyemmin ja toisinaan tekee mieli vähän irrotella meikin suhteen. Lisäksi tykkään meikkaamisesta.

  Ja vaikka meikkaan, niin sinulle saattaa tulla suurena yllätyksenä; kehtaan myös kulkea ilman meikkiä.

  Ymmärrän tavallaan pointtisi kaikkeen luontoon liittyvän kanssa, mutta sitä en voi hyväksyä, että meikkaavia naisia jotenkin tuomittaisiin. Ja tulee kyllä sinunkin elämästä hankalaa, jos et voi sietää meikattuja ihmisiä, meitä on nimittäin aika paljon ja jopa jotkut miehet meikkaavat. Lisäksi yhteiskunta asettaa naisille tietynlaisia paineita. Siis ihan oikeasti. Yhteiskunta kannustaa naisia meikkaamaan, olemaan siistejä. Olen varma, että jos työhaastatteluun menee kaksi täysin samankaltaista ja yhtä lailla ansioitunutta naishenkilöä ja toinen naisista on meikannut kevyen siististi ja toinen ei ole meikannut ollenkaan, saa meikattu nainen työpaikan. Tämä ei ole missään määrin mielestäni oikein, mutta tätä tapahtuu.

  Aihe pistää miettimään ja saa mielipiteitä puoleen ja vastaan, mutta hei sehän on vain hyvä. Minä toivoisin, että sinä hyväksyt sen, että minä meikkaan aivan samoin kuin minä hyväksyn kaikki ne ihmiset, jotka eivät meikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä tämän anonyymin kanssa ehdottomasti. Minäkin kuljen todella usein ilman meikkiä, mutta rakastan meikkaamista ja minulle tulee siitä hyvä olo. Hyviä pointteja anonyymi, kuten sanoin, täysin samaa mieltä. Sitäpaitsi nykyään todella harvat meikkimerkit enää käyttävät eläinkokeita... Mielestäni tuo fraasi ihmisten "luonnoton kauneushömpötys" on aika törkeästi jopa sanottu...

   Poista
  2. Anteeksi, jos tekstini loukkasi. Kerroin vain oman mielipiteeni ja jokaisellahan saa olla omansa. Hyvä, että sinulle tulee hyvä olo meikkaamisesta, en aio tuomita sitä. Ei, minulle ei tullut yllätyksenä meikkaava henkilö, joka myös kehtaa kulkea ilman meikkiä. En tuomitse meikkaavia naisia, liika meikki ja hysteerinen hömpötys vain välillä tuntuu niin turhalta.

   Yritin postauksellani kannustaa ihmisiä toimimaan yhteisön paineita vastaan ja uskaltamaan olemaan juuri sellainen kuin on muuttamatta mitään radikaalisti esimerkiksi ulkonäöstään. Väärinhän se on, että jotkut naiset sairauksienkin uhalla yrittävät olla "Barbinuken" kaltaisia.

   Kiitos pitkästä ja hyvin pohtivasta kommentistasi. En tuomitse sinua tai ketään muutakaan meikkaamisesta. Mukava kuulla, että postaukseni on tuonut toivottua tulosta eli pistänyt miettimään. :)

   Poista
 6. Todella hyviä perusteiluita, täytyy myöntää! Arvostan sitä, että jotkut ovat rohkeita ja jättävät sen pakkelikerroksen naamaltaan. Käytän meikkiä, mutta kevyesti enkä yritä piiloutua sinne meikin alle. Minulle meikkaaminen on päähän pinttynyt tapa, joka on oikeasti aika hauskaa tekemistä. En osaa käyttää sitä varttia aamustani mihinkään muuhun kuin meikkaamiseen ja saan itsevarmuutta, kun saan peitettyä ne pari finniä nenästäni tai muuta vastaavaa. Toki välillä koen meikkaamisen jollain tapaa jopa noloksi, jos olemme vain kaveriporukan kanssa ja silti laitan sen tutun ja turvallisen meikkikerroksen, mutta tämä on oma päätökseni.

  Pakko vielä lisätä, että tuo on oikeasti aika huvittavaa, jos joku valittaa meikeistä. Tulee mieleen ne "pissikset", joille ulkonäkö on kaikki kaikessa. Harva kuitenkin oikeasti välittää tuosta. Enemmän nykyään kuulee valituksia, kuinka hiukset menevät sateessa pilalle :D

  Tää oli hyvin kirjoitettu postaus, joka varmasti jakaa mielipiteitä! Itse sanon, että kukin menköön omalla tyylillään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä pointeista! Olen samaa mieltä kanssasi. :)

   Poista
 7. Meikkaaminen ei vie todellakaan puolta tuntia arkisin :) Meikkaamalla saa nimenomaan korostettua omia piirteitä, sekä luo huolitellun ja kauniin olemuksen. Meikkaaminen on lisäksi hauskaa ja siitä saa itsevarmuutta kun näyttää hyvältä. Huoliteltu nainen herättää positiivista huomiota. Meikillä voidaan peittää myös kasvojen heikompia kohtia. Harvoin näkee että meikki ei kaunistaisi ihmistä. Ja ympäristöasiat ovat nykyään monella merkillä täysin hallussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika oli ehkä vähän liioiteltu, jos ajatellaan arkimeikkiä, mutta kyllä joillain menee useinkin se 30 minuuttia vähintään. Mietin tuota, että meikillä korostetaan omia piirteitä. Siitä tulee vaikutelma, ettei riitä sellaisna kuin on. Miksi pitää vielä korostaa? Huolittelu ja kauneus ei ole koskaan pahasta, mutta kauneudelle on monia mielipiteitä mikä sitten kenenkin mielestä on kaunista. Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 8. Ja kyllähän niiden eläintekin ulkonäköä parannellaan ;) Kilpahevosten kanssa ulkonäöllä on paljonkin merkitystä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tiedän sen, mutta nyt oli oikeastaan kyse ihmisten meikeistä. Hyvä pointti kuitenkin! :)

   Poista
 9. Hei, sanoit postauksessasi että ainoisiin meikin kaltaisiin aineisiin joita käytät, kuuluu kasvorasva ja huulirasva. Millä tavalla luokittelet ne meikin kaltaisiksi? Ne ovat ihonhoitotuotteita, joiden tarkoitus on auttaa ihon kunnossa pitämiseen, en siis itse kutsuisi niitä meikin kaltaisiksi. Mutta jos hiustuotteet ja juuri nuo ihonhoitotuotteet lasketaan meikin tapaisiksi, myös eläimille käytetään sellaisia. Esimerkiksi hevosille karvan- ja hännänkiillotetta. Myöskin tästä postauksesta voisi saada kuvan, vaikkei niin varmastikaan ole, että pitäisit itseäsi jotenkin parempana ihmisenä kuin meikkiä käyttäviä. Ja näinhän ei todellakaan ole, jokaisella on oikeus harrastaa meikkaamista, kuten jokaisella on oikeus harrastaa mitä vaan muutakin taiteen lajia, tai lajia ylipäätään.
  En siis tarkoita mitään mitenkään pahalla, halusin vain sanoa oman mielipiteeni.

  Ja vielä kysymykseesi, en itsekään käytä meikkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pidä itseäni muita parempana. Yritän vain jakaa kantani asiaan ja saada ihmisiä miettimään mikä oikeasti on tarpeellista. En tosiaan ole meikkiasiantuntia, en oikeastaan tiedä paljoakaan niistä, kun en ole käyttänyt(pari kertaa vuosia sitten käytin, jolloin totesin ettei tämä touhu sovi minulle). Pidän kauneudenhoitotuotteita meikin kaltaisina. Nyt en oikein löydä sanoja selittämään, mutta toivottavasti ymmärrätte.

   En pahastunut. Kiitos mielipiteestäsi! :)

   Poista
 10. Ymmärrän, että yrität selitellä kantaasi mahdollisimman selkeästi, mutta ensi kerralla ota ensin asioista selvää ;) olen kaikkien aiempien kommentoijien kanssa samaa mieltä. Meikkaaminen ja kosmetiikka tuotteiden käyttö näkyy ulospäin (jo pelkkä ihon puhdistaminen kasvovedellä yms väh. Kerran päivässä) luo mielikuvan että kyseinen henkilö näkee vaivaa itsestään huolen pitämiseen ja haluaa olla paras versio itsestään.

  Sinullekkin suosittelen, että rupeat puhdistamaan uhkasi, huomaat varmasti eron jo pienellä vaivalla ;)! Katsos iho ei puhdistu täysin pelkällä vedellä (vaikka vesikin on käsitelty vaikka millä aineilla) ja esim tyynyliinasta jo tulee rasvoja ja likaa joka tukkii ihohuokosia (siksi suositellaan vaihtamaan lakanat parin viikon välein) ja tämäkin lika aiheuttaa jo epäpuhtauksia.

  Erityisesti tallilla käydessä kasvoihin tarttuu kaikkea likaa (muista lika ei aina näy ulospäin!) ja mikäli menet puhdistamatta kasvoja nukkumaan on liat tarttuneet tyynylinaan jolloin iho ei pääse hengittämään öisin.

  Kysymukseesi vastaan, että meikkaan harvoin ja kun meikkaan Laitan sen verran että korostan hyviä piirteitäni. Liika meikkaaminen ja jos ei osaa meikata korostaa huonoja puolia ja saa lopputuloksesta epäsiistin. Siisti lopputulos on se mihin kuitenkin pyritään :)

  Kaupoissa myydään luonnontuotteita, ota selvää asioista ensin se jottet tee itsestäsi narria :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja! Kuten edelliseen vastasinkin jo, et ole perehtynyt kovin hyvin. Voisi sanoa, etten meikkaa koska olen myös laiska sen suhteen. Minua ei yhtään innosta kuluttaa aikaa peilin edessä häärimiseen. Haluan kuitenkin, että naamani pysyy pyhtaana. Vaihdan esim. petivaatteet vähintään kerran kahdessa viikossa. ;) Henkilökohtaisesti tiedän, että tallilta tarttuu kaikkea likaa kasvoihin, sillä huomaan lasieni olevan aina pölyn peitossa tallilta tultuani. Silloin onkin hyvä mennä suihkuun puhdistautumaan.

   Tiedän, että kaupoissa myydään luonnontuotteita, en sanonut ettei myytäisi. :)

   Poista
 11. Otsikko jo särähti omaan korvaani, koska luonnollinen voi olla meikin kanssaki. Meikkaaminen ei tarkoita tuntien aherruksen jälkeistä maskia vaan se voi olla hyvinkin ihan vain ripsiväriä ja huulikiiltoa, jolloin on mielestäni erittäin luonnollinen vielä. Mutta enempää en kommentoi, koska aiemmissa kommenteissa jo niin paljon hyviä pointteja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti sinultakin. Luonnollisuuskin on käsite, josta eri ihmisillä on eri mielipiteet. Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 12. Itse en meikkaa, mutta minulla on pienet tassu tatuoinnit olkapäässä. Ne ovat minulle tärkeitä, mutta helposti peitettävissä esim. töissä. Koen, että se on osa minua ja minä olen itse sen musteen päättänyt ihooni ottaa. Toki osa tatuoinneista on ihan överiksi menneitä, mutta pieni hillitty ja osa minua on mielestäni ok. Se on jokaisen oma valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Tatuoinnit ja meikkaaminen yms. on jokaisen oma valinta. :)

   Poista