26.6.2016

Juhannuspäivä

Hei kaikille! Juhannusviikonloppuna ei tullut käytyä tallilla, mutta paljon muuta ihanaa oli ohjelmassa. Aaton vietin kotona tehden mansikkakakun. Muuta erikoista ei silloin ollutkaan. Lauantaina sen sijaan tein paljonkin. Kolmen jälkeen illalla lähdin perheeni kanssa rannalle heittämään talviturkkini. Kävin siis uimassa. En oikein tykkää uida rannoilla, koska vesi tuntuu usein niin kylmältä, ettei siihen uskalla mennä. Tuntuu, että jäädyn. Päätin nyt kuitenkin juhannuksen kunniaksi käydä pulahtamassa. Vesi oli aluksi kylmää ja kokonaan kastautumiseen menikin huimasti aikaa. Uin varmaan puoli tuntia ja suurimman osan ajasta ihan todella uin edes takaisin rantavedessä jalat irti pohjasta. Uinnin jälkeen lähdimme äitini kanssa jäätelölle. Jäätelö oli tosi hyvää uinnin jälkeen. Söin jäätelöä ja otin aurinkoa hetken uikkarit päällä. Seuraavaksi lähdimme katsomaan vuokrattavan soutuveneen hintaa ja koirauimarantaa vähän matkan päähän. Voisimme ehkä ensi kuussa käydä Jalon kanssa siellä rannalla, että pieni vesipetokoirulinikin pääsee nauttimaan vedestä. Rantareissu oli kaikin puolin mukava. Jos lämpimiä päiviä on vielä jatkossakin tänä kesänä, voisin ehkä mennä uudestaankin uimaan tälle rannalle. 

Ensi kuussa Visulahden mökkireissulla varmaankin uin myös, jos säät suosivat. Ja tietenkin Jalo pääsee siellä uimaan kanssani. Siitä tulee huippu kivaa!
Kuva lauantain uintireissulta. Muokkasin kuvaa näyttämään jonkinlaiselta taideteokselta Instagramin "rakenne" muokkauksen avulta. Jännä, mutta ihan kiva tuli.
Lauantaina tein uinnin jälkeen kotona pizzaa, josta tuli jälleen kerran erittäin herkullista. Oma tekemä peittoaa helposti pizzerioiden ja pakastealtaiden pizzat. Voin kirjoittaa reseptin tähän, jos joku haliaisi vaikka kokeilla.

Pohjan resepti on seuraava(kaksi pellillistä):
Sekoita 3dl kädenlämpöistä vettä ja 33g hiivaa keskenään. Lisää joukkoon 5,5 ruokalusikallista öljyä, 1,5 teelusikallista suolaa ja 7,5dl jauhoja. Sekoita. Anna kohota.

Täytteeksi minä tykkää laittaa ketshuppia, tomaattia, sipulia, tonnikalaa, ananasta, juustoraastetta ja oreganoa.

Uuni 250 astetta ja aika noin 15 minuuttia. Kannattaa tarkkailla milloin pizza on valmis.

Hyvää ruokahalua!
Millainen juhannus teillä oli?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti