14.11.2014

TET HippoSportissa

Lupasin teille tällä viikolla kertoa työelämääntutustumisestani viikonloppuna, mutta innostuin kirjoittamaan postausta jo nyt. Arkipäivinä en ole kahteen viikkoon muuta tehnytkään, kuin ollut töissä ja illalla levännyt. Minun olisi pitänyt tehdä kouluhommia, mutta ne ovat valitettavasti jääneet. Englannin koekkin odottaa ensiviikolla. Mutta nyt asiaan! :)


Tet-aamuni alkoivat ensimmäisellä viikolla vuorotellen 10:00 ja 12:00. Ja päättyivät 16:00 ja 18:00. Kuuden tunnin päivät eivät tuntuneet ollenkaan liian raskailta. Päin vastoin. Olisin jopa halunnut olla töissä pidempään. Aamu kymmeneltä oli aamusiivous tai hevosen haku tallista tarhaan. Alkuviikosta en päässyt kertaakaan talliin, sillä HippoSportissa oli toinenkin tettiläinen minun seuranani. Kiitos hänelle mukavasta seurasta! Loppuviikosta pääsin sitten talliin. Tallihommiinhan kuului loimen laittoa ja pois ottoa, suojien ja bootsien pesua pesarissa, koulusatulan ja suitsien pesua, sekä tarhojen siivoamista. Olin siis loppuviikosta joka päivä tallissa tunnista melkein kolmeen tuntiin.

Päivällä ja iltapäivällä liikkeessä järjestelin tuotteita, hinnottelin, siivoilin, tein paperihommia, purin kuorman ja tarkistin sen, opettelin myyntityötä ja paljon kaikkea muuta mukavaa. Viime viikolla minä sain ison kiinnostavan projektin, joka kestikin ensimmäisen viikon lopun ja koko toisen viikon. Tämä projekti oli siivous ja järjestelyhommia varastossa. Se oli mukavaa, sillä minä pidän siivoamisesta, varsinkin oman huoneen, tallin ja hevostarvikkeiden. Työt olivat mukavia ja opin valtavan paljon! Aivan mahtava kokemus, teki mieli jäädä sinne. Kukapa kouluun haluaisi, jos hevosten parissa voisi työskennellä? ;)

Lunta satoi yhtenä päivänä suhteellisen paljonkin ja aika liukastakin oli.

Työporukka oli ystävällinen, mukava, sopivan rento ja hauska. Heidän kanssaan oli mukava työskennellä. Oli ennenkaikkea mahtavaa tutustua Hipon työporukkaan siksi, että ymmärtäisin hevostarvikeliikkeen pyörittämistä ja työntekijöiden arkea. Pääsin myös hieman tutustumaan HippoSportin satulansovittajan työhön. Näin muutaman satulansovituksenkin sivusilmällä, tosin maneesiin en mennyt. Satulastudion toiminta oli tosi kiehtovaa, muun ohella tietysti. Siihen ei ihan joka päivä pääsekkään rutiininomaisesti tutustumaan, mutta minä pääsin. Toimistotyöstäkin sain hyvän käsityksen. Tietokoneita, asiakasrekisteri, kantiskirjeitä, mainoksia, esitteitä, laskuja ynnä muuta sellaista. HippoSportin työntekijöiden töihin kuuluviin hevosenhoitotehtäviin tutustuminen ja osallistuminen oli erityisen positiivinen yllätys. En uskonutkaan, että näin paljon hevoshommia kuuluu tähän työhön. Aivan mahtavaa! Sopisi kyllä minulle.


Viimeisenä päivänäni eli tänään aloitin aamusiivouksella, sitten järjestelin liiketilaa ja laitoin joulukoristeita ulos. Järjestelin myös ratsastushousuja hyllyihin, siistin remonttimyyntinurkkausta ja seurasin satulansovitusta. Sain valita otanko HippoSportin pipon vai t-paidan tetin päätteeksi. Valitsin ruskean t-paidan, koska pipo minulla oli jo. Tämä paita on täydellinen. Sopivan kokoinen, ei liian pieni eikä liian väljä. Materiaali on mukavaa ja joustavaa. Rakastan tätä paitaa ja pidänkin sitä nytkin päälläni. Sitten haastattelin vastuuhenkilöäni liittyen hänen työhönsä, koska sain koulusta ennen tettiä eräänlaisen lapun sitä varten. Sen jälkeen minulle kerrottiin, että minua odottaa kakku ja mehua toimistossa. Se oli mahtava yllätys ja kiitollisuuden osoitus. Namnam!




Kiitokseni HippoSportille TET-jaksosta, siihen kuuluneesta opetuksesta ja kokemuksista työn parissa, sekä kaikesta muustakin.
  Suosittelen liikettä ehdottomasti sinulle. Tarvitset sitten hevosellesi, itsellesi, tallillesi tai vaikka koirallesi mitä vain. Käy tutustumassa!

www.hipposport.fi
Kilonkartanontie 2
02610 Espoo, Suomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti