3.11.2014

Ponivuodet

Heippa hei!
Ajattelin nyt tehdä tällaisen pohdintapostauksen eräästä aiheesta, jossa mukana lyhyt video asiaan liittyen.

Nimittäin ponit ja hevoset! Niitähän erottaa säkäkorkeus 148cm. Poneiksi kutsutaan matalampia ja hevosiksi sitä korkeampia. Sanotaan, että ponivuodet ovat parasta aikaa. Onko tosiaan näin? Ponit ovat sopivia lapsille, varsinkin pienille, sekä harrastuksen aloittamiseen. Ja miksi ei vähän vanhemmillekkin, jopa ponikokoisille aikuisille. Minäkin varmasti voin nousta useiden ponien selkään vielä aikuisenakin, sillä en ole hirvittävän pitkä/painava. Ponit ovat oikein söpöjä ja herttaisia. Niiden luonne on aika vekkulimainen, kun he sille tuulelle sattuvat. Ponien kanssa ei ole tylsää! Itsekkin pidän poneista. Kilon tallilla ratsastaessani ratsastin vain erikokoisilla poneilla. Espoon ratsastustallille siirtyessäni aloin ratsastamaan myös hevosilla, ja jopa aika isoillakin. Huomasin eron varsinkin askeleissa. Luulin, että hevosten selässä tuntee olevansa hirmuisen korkealla, mutta asia ei ollutkaan niin. Ei ainakaan kauan. Totuin hevosilla ratsastamiseen hetkessä. Joidenkin hevosten ravissa ja laukassa istuminen tuottaa vieläkin ongelmia, tosin ei se aina helppoa ole poneillakaan. Hevosia sanotaan rauhallisemmiksi poneihin verrattuna. Näin taitaa olla, mutta virtaa ja pilkettä löytyy molempien silmäkulmista. Hevosia ne ponitkin ovat. Asia ei siitä miksikään muutu nimitystä vaihtamalla. 
  Poneilla voi tehdä kaikkea kivaa. Jos poni on pieni sinulle ratsuksi, niin voit ajaa sillä tai harrastaa vaikka näyttelyitä tai poniagilityä. Ponia ei tarvitse myydä sen jäätyä pieneksi, jos olet valmis harrastamaan sen kanssa jotain muuta kuin ratsastamista. Kun sanotaan, että ponivuodet ovat parhaita, niin ei hevosetkaan poneja huonompia ole. Ne ovat tasavertaisia, ja ihan kumpi tahansa saattaa olla se oikea kumppani minulle tai sinulle. Iso hevonen voi hypätä isompia esteitä kuin pieni poni. Toki se riippuu hevosen ja ponin kyvyistä. Haluan vain sanoa, että ponien jäädessä pieniksi ja hevosiin siirryttäessä ei tarvitse surra. Hevoset tuottava varmasti yhtä paljon iloa ja onnistumisia kuin ponitkin.
  Kilon tallilta Espoon ratsastustallille vaihtaessani jouluna 2013 ratsastustaitoni alkoivat kehittyä huomattavissa määrin. Hevosilla ratsastaminen on antanut mukavaa kokemusta isommistakin ratsuista, mutta silti minulla on mahdollisuus ratsastaa ponikokoisillakin hevosilla tunnillani. Heti tallia vaihdettuani ihastuin yhteen hevoseen, Doris-tammaan. Se on kiltti ja helppo ratsastaa. Ihastuin siihen mm. siksi, että se näytti minulle heti, kun osasin ratsastaa oikein sen selässä. Muutkin hevoset Espoon ratsastustallilla ovat olleet mieleeni. Kaikki ovat mukavia ja kaikilla ratsastan mielelläni.

Tässä tekemäni video, jossa ratsastan poneilla. Kehitystä ratsastustaidoissani on huomattavasti tapahtunut tämän vuoden aikana. Kilon tallilta kuvattu materiaali on jo yli vuoden vanhaa. Espoon ratsastustallilta kuvatut pätkät ovat kuvattu viime kesän molemmin puolin. Olen tiedostanut minulla sellaisen ongelman, että kyynärkulmani on yleensä tosi huono. Yritän sitä tietoisesti nyt työstämään paremmaksi. Nämä kaikki videossa ratsastamani ponit ovat ihania ja tulen muistamaan ne ikuisesti.

Linkki videooni.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti