22.11.2014

Kuumumista ja laukanvaihtoja

Kävin moikkaamassa Pätkistä tarhan luona ennen tuntiani.

Tänään ratsastin Fille-ponilla. Minulla luki listassa, että ratsastaisin Esalla, mutta opettaja vaihtoikin minun ratsuani vielä maneesissa.
  Aloitimme alkukäynneillä ja sitten työskentelimme kahdella pääty-ympyrällä käynnissä. Fille oli tosi laiska alussa. Se ei reagoinut yhtään pohkeisiini saatika raippaani. Sain Fillen kuitenkin myötäämään niskasta käynnissä. Sitten siirryimme ravityöskentelyyn edelleen ympyröillä. Koitimme ratsastaa hevosia muotoon. En saanut Filleä ravissa työkentelemään kunnolla. Se kulki lauskasti ja reagoi edelleen poskeeseen huonosti. Siirsimme laukkaan ja laukkasimme kevyessä istunnassa pari kierrosta. Sitten aloimme harjoitella käynti - laukka - käynti -siirtymisiä. Fille nosti laukat melko hyvin, mutta monta kertaa siirryimme ravin kautta käyntiin. En ihmeisesti ollut koonnut Filleä tarpeeksi.
  Puolen tunnin jälkeen aloimme harjoitella laukanvaihtoa kolmikaarisella kiemurauralla. Ensimmäisen kaarteen jälkeen suoralla käyntiin vasemmasta laukasta ja parin hyvän käyntiaskeleen jälkeen oikeaan laukkaan. Toisen kaarteen jälkeen ravilla viimeinen kaarre ja pitkä sivu käyntiä. Fille kuumui tehtävästä patin kuerroksen jälkeen. Se alkoi peruutelka pitkältä sivulta ja pari pientä hypähdystäkin se teki. Minulla ei ollut mitään hätää. Osasin melkein odottaa tätä Filleltä, sillä olen kokenut tämän ennenkin. Itse tehtävä sujui suht hyvin, kun sain Fillen takaisin uralle ja laukkaamaan hillitysti.
  Sitten otimme vielä suoraan vasemmasta laukasta vaihdon oikeaan samalla tehtävällä. Sekin meni hyvin. Fille edelleen peruutteli ja taisi se jotain(itseään?) maneesin peilistäkin yhdessä vaiheessa kovasti tuijottaa. :D
  Sitten siirryimme uralle loppuraveihin. Tarkoituksena jälleen työstää ratsua eteen-alas. Fille kulki oikein hienosti tässä, myötäsi ja ravaai reippaasti pohkeesta eteen. Olen oikein tyytyväinen tähän tuntiin ja erituisesti Filleen. Minua ei jäänyt harmittamaan vaikka en saanutkaan sitten Esaa.

Tässä tämän lauantain rida. Viikon päästä en pääsekkään ratsastamaan, joten postauskin jää sitten väliin. Hauskaa viikonloppua kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti