22.11.2014

Hevosen ostotarkastus ja lakiasiat - luento osa 2

Sanna Backlundin ja Tiina Tarkkalan luentosarjaa jatkoi nyt keskiviikkona 19.11. eläinlääkäri Liisa Harmo ostotarkastuksesta ja asianajaja Antti Linna hevosjuridiikasta. Luento oli samaan aikaan kuin viimeksikin eli 18:00-20:30, samassa paikassa kuin edellinenkin. Edellisestä luennosta voitte lukea aiemmasta postauksestani, joka löytyy sivuvalikosta lokakuun kohdalta.


Ostotarkastus
Mieti, mitä olet ostamassa.
Mitä haluat ja minkä laista?
Älä sokeennu tarjonnan vuoksi.
Liisa painotti, että ostotarkastuksessa kannattaa olla mukana kaupan molemmat osapuolet, eli myyjä ja ostaja. Ostotarkastuksen hinnaksi hän sanoi pari sataa.
Hevosta valittaessa kannattaa ottaa mm. huomioon:
-Sairaus- ja hoitohistoria
-Huonoja tallitapoja?
-Kesäihottumaa?
-Vatsahaava?

Vakuutuksista Liisa kertoi sen verran, että ne eivät kuulemma korvaa jalkavaivoja. Kannattaa huomioida vakuutusta valittaessa mitä se korvaa ja mitä ei.

Liisa sanoi, että hevonen ei tarvitse vapaapäivää. Niillä vain yleensä on se ihmisen takia. Tämä oli minulle jokseenkin uutta tietoa. Tosin tietysti rankoista treenijaksoista pitää antaa palautua rauhassa ja joskus on hyvä pitää pieniä taukoja. Luennolla oli myös puhetta hevosen jalka-asennoista ja selästä.

Hevoset ja laki: Hevosjuridiikkaa
Antti kertoi, että Suomalaisilla on yleisesti ottaen huono hevosmiestaito(horsemanship). Kuluttajansuojalaki on ostajan suojaksi pakottavaa, mutta se ei koske yksityishenkilöltä ostettuja hevosia.


Muistiinpanoni jäivät hieman lyhyiksi Antin hevosjuridiikasta, mutta toivottavasti saitte jotain asioista irti. Tällä kertaa menin fiksusti syömään kunnolla ennen luentoa, joten viime kerrasta poiketen minulle ei tullut päänsärkyä ja olin muutenkin kylläinen. Edellinen luento oli mielestäni tätä luentoa hyödyllisenpi itselleni, mutta ei tämäkään mitenkään huono ollut. Tämä luento avasi minulle hieman hevosten rakenteesta ja ostotarkastusasioita. Lakipuolesta en juurikaan saanut mitään irti.

Olen kokonaisuutena erittäin tyytyväinen näihin kahteen luentoon ja siihen, että päätin ottaa osaa niihin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti