15.11.2014

Koulurata tunnilla

Ratsastustunnin aika. Tuntilistassa luki, että ratsastan Doriksella. Se oli jo ensimmäisellä tunnilla, joten minulla oli rutkasti kaikaa tallissa. Meninkin hakemaan hevosia tarhasta parin muun tytön kanssa. Talutin Fillen sisään, sekä autoin kahta muuta tyttöä Spotin ja Patun kanssa. Hevoset olivat aika mudassa tarhaulun jäljiltä. Niiden ratsastajille pieni työ siinä sitten.


Ratsastustunnillani maneesissa oli puomeista tehty koulukenttä, jonka ympärillä oli kouluradan kirjaimet. Teimme alkuverryttelyn itsenäisesti kaikissa askellajeissa. Sitten tulimme yksi kerrallaan koulukentälle ja ratsastimme opettajan ohjeiden mukaisen radan. Opettaja sanoi siis pitkin rataa mitä pitää seuraavaksi tehdä. 
  Doris tuntui aika jäykältä tunnilla. Opettaja sanoikin sitä aika etupainoiseksi. Ratsastin verkassa paljon siirtymisiä. Sen lisäksi yritin opetella jälleen ravissa istumista. Doriksen laukassa osasin istuakkin jo suhteellisen hyvin, mutta ravi ei oikein onnistunut. Sitten tein pari pysähdysharjoitusta ja pysähdyksestä suoraan raviin siirtymistä. Vähän oli Doris laiskahko, mutta ihan hyvin ne harjoitteet sujuivat. Välillä on mukavaa kun saamme tunnilla ratsastaa vähän itsenäisestikkin.
  Koulurata alkoi alkutervehdyksellä, siitä harjoitusravissa C-kirjaimesta oikealle, keventäen lisättyä ravia kokorataleikkaa, uralla harjoitusraviin, voltti lyhyelle sivulle, kokorataleikkaa harjoitusravissa lisäys, C-kirjaimessa seis 4 sekunttia ja takaisin raviin, pitkän sivun keskeltä ratapoikkisuuntaanleikkaa ja keskiväliltä laukannosto, vasemmalle, voltti laukassa lyhyelle sivulle, kokorataleikkaa laukanlisäys, uralla raviin, C-kirjaimesta laukannosto ja pääty-ympyrä, jatketaan laukkaa kokorataleikkaa ja taas lisäys, uralla raviin ja lopputervehdukseen. Toivottavasti saitte rataselostuksestani jotain tolkkua, mutta kuitenkin. Minun ja Doriksen rata meni tasaisen rauhallisesti, kirjaimellisesti. Sain siirtymiset hyvin tehtyä, mutta Doris ei lisännyt askeltaan siittävästi yhdelläkään halkaisijalla. Laukkapääty-ympyrän korjalla Toto säikähti jotain ja Doriskin vähän laukkasi pois päin, ei onneksi paljoa ja sain heti jatkettua ratani loppuun.
  Annoin Dorikselle pitkät ohjat, taputin sitä ja kuuntelin opettajan palautteen. Seuraava astui koulukentälle ja minä lähdin kävelemään Doriksen kanssa ihan rennosti uralle. Vähän aikaa käveltyä tein pari laukannostoharjoitusta vielä ja oari ravi ja laukka lisäystä. Lopussa sitten loppuravit. Doris ei meinannut rentoutua, kun yritin hieman hidastaa ravia ja saada hevosta myötäämään eteen ja alas.


Tallissa otin muutaman kuvan Doriksesta ennen kuin otin siltä varusteet pois. Sitten harjasin vähän ja laitoin loimen ratsulleni, koska se oli hieman hikinen. Bussia odotellessani vielä tallilla autoin erästä tyttöä ottamaan kuvia Espoon Ratsastuskoulun uusille nettisivuille. Kameran takana yritin kaikin mahdollisin keinoin saada ensiksi ressun huomion ja sen korvat höröön, sittemmin hain vielä Myssyn tallista ja pidin sitä ulkona seisomassa kuvien oton ajan. Sen jälkeen lähdin kotiin.

Tässä talutan Dorista juuri maneesista talliin. Pahoittelen huonoa kuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti