10.3.2016

Ostokset Horse Fair -messuilta

Näytösten ja rotujärjestöjen lisäksi Horse Fair -messuilla oli paljon muutakin katseltavaa ja ihmeteltävää. Ostosalue oli mielestäni sopivan kokoinen, ei liian pieni, mutta ei isokaan. Kaikenlaisia hevosiin liittyviä yrityksiä oli esillä ja oli joukossa yksi koiratarvikeliikekin.. Eniten minua kiinnostivat Hevari oy, ratsastussimulaattori, Kirahvi oy ja Avant. Hevarilla ja Kirahvilla oli monia kiinnostavia hevos- ja tallitarvikkeita. Varsinkin Hevarilla vaikuttivat hinnatkin ihan edullisilta. Ratsastussimulaattoria en taaskaan kokeillut sen kalliin hinnan takia, mutta kiinnostava se on ja varmasti hyvä ja hyödyllinenkin. Onneksi sain myös ihan ilmaiseksikin istunta-analyysin ja korjausta omaan istuntaani Centered Riding ohjaajalta, Soni Tikalta. Iso kiitos hänelle!

Pieni ilmoitus tähän väliin:
Laitoin blogiini tänään väliaikaisen bannerin. Aion tehdä uuden, kun aikaa, inspiraatiota ja hyviä kuvia on tarpeeksi.
Expoalueella kierrellessäni ihastuin Satulapajan bootseihin, joissa oli kiiltävä pinta ja karva yläreunassa. Nuo mustat olisivat aivan loistavat kouluratsastuksessa jossain edustuskäytössä. Voin vain kuvitella uljaan ison kouluhevosen menemässä lisättyä ravia nuo yllään hyvällä kameralla otetussa laadukkaassa kuvassa. Upeaa ja kaunista! Valitettavasti minulla ei ole käyttöä tuollaisille, joten en edes vilkaissut bootsien hintalappua.

Mutta mennäänpäs sitten siihen mitä minulle tarttui mukaan messuilta, valtavan ison esitepinon lisäksi. ;) Kuten jo sanoin, minua kiehtoi Hevarin osasto todella paljon. Kävin pyörimässä siellä useita kertoja jokaisena päivänä. Onneksi ei sentään joka kerralla tullut ostettua jotain. Mutta pitkien harkintojen ja vertailuiden jälkeen ihan ensimmäisenä perjantaina ostin kaksi miniatyyrikokoista riimua, sinisen ja lilan. Molemmat maksoivat 10€, sain kuitenkin ne yhteishintaan 19€. Nyt monet varmasti miettivät, että miksi ihmeessä ostin riimuja ja vielä minikokoisia, kun eihän minulla edes sitä hevosta ole. No mitä tuohon nyt sanoisi. Olen päättänyt jo kauan aikaa sitten, että tulen vielä jonain päivänä olemaan hevosenomistaja. Innoissani sitä päivää odotellessani ja valmistautuakseni siihen haluan, että minulla on valmiina varastossa tarvittavia varusteita. Ja miksi ihmeessä minikoko? Siksi, että olen päättänyt kasvattaa American miniaturehevosia tulevaisuudessa. Toivon, että saisin ensimmäisen tamman mahdollisimman pian. Tietenkään varsaa en teettäisi sillä vielä vuosiin. Haluan valmistua ensin Harjusta hevoskasvattajaksi, työskennellä vähän ja hankkia oman tallin, jossa harjoittaa tätä kasvatustoimintaa. Suunnitelmastani ja minihevosista teen piakkoin ihan oman postauksensa. Perjantaina hieman myöhemmin, Kari Vepsän luennon jälkeen päädyin jälleen Hevarin osastolle. Tällä kertaa minulle tarttui mukaan kuvassa oleva valkoinen neljä metriä pitkä koulutusnaru. Kari suositteli käytettävän sellaista hevosen maastakäsittelyssä ja minähän olen sellaisesta kiinnostunut, joten päätös oli selvä. Lopuksi(en tiedä mistä, en katsonut) ostin sinisen aika pienisilmäisen heinäverkon. Hinta oli muistaakseni 12-14€ välissä, tarkkaa hintaa en valitettavasti muista. Heinäverkko hidastaa hevosen syömistä ja pidentää syömisaikaa, joten se edesauttaa hevosen terveyttä, sekä luontaista käyttäytymistä kuluttaa ison osan ajastaan syömiseen. Verkko myös vähentää heinien tippumisen maahan ja joutuvan hävikkiin, joten siitä on paljon erilaista taloudellista hyötyä hevosenomistajalle. Ainoa miinus on sen täyttäminen, jota kaikki eivät välttämättä jaksa.


Lauantaina Innostuin tekemään aivan jotain uutta. Olen ennenkin ajatellut hommata jotain omilla teksteillä brodeerattua, mutta en ole ryhtynyt tuumasta toimeen, niin sanoakseni. Nyt kuitenkin bloggaajapassin saamisen innoittamana ja huomatessani lukijoideni hieman lisääntyneen, päätin teettää itselleni hupparin, jonka selässä tulisi olemaan blogini nimi ja etupuolella oma nimeni. Väri oli helppo valita. Sen piti olla huomiota herättävä ja pirteä, eli ei musta, ruskea, harmaa, mikään tumma sävy tai valkoinen. Blogini teemaväri on jo hetken ollut pirteän taivaan sinisestä sähkön siniseen, joihin olenkin ihastunut. Hupparin olisi siis oltava sininen sopien blogiini. Vaihtoehtoina oli nain vaaleansininen ja se oli aivan täydellinen mielestäni. Päätin siis teettää sen hupparin. Hupparin hinta oli 20€ ja brodeeraus, pienen alennuksen jälkeen maksoi 20€, eli yhteensä hupparille tuli hintaa 40€.


Tässä oli kaikki Horse Fairista ostamani materiaaliset ostokset. Kertokaa mitä pidätte näistä ja mikä ostoksistani mielestänne on kivoin ja mikä hyödyllisin. Mitä te ostitte Horse Fairista? :)

3 kommenttia:

 1. Itse aika paljon työskentelen maastakäsin ja TUO riimunaru EI ole hyvä siihen tarkoitukseen kun on lukko..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä lukossa tekee tuosta huonon? Minkälaista narua itse käytät? :)

   Poista
 2. heippa, missä teetit tuon hupparin? onkohan liikkeellä nettikauppaa? :)

  VastaaPoista