31.7.2015

Älä luovu unelmistasi!

Noin monet sanovat, ja minähän en aio luopua omasta unelmastani. Aion omistaa vielä jonain päivänä oman hevosen. Aion tehdä kaikkeni unelmani saavuttamiseksi. Luovuttamalla ei voi missään onnistua. Vaikka kuinka kaikki sanoisivat: "Se ei tule onnistumaan." "Se on liian kallista." "Jaksatko muka huolehtia siitä joka ikinen päivä arjesta pyhiin?"


Oma hevonen olisi onnen täyttymys. Se odottaisi juuri minua tallissa joka päivä ja saisin hoitaa sitä niin paljon kuin haluan. Saisin ratsastaa sillä joka päivä. Ehkä metsässä ja pelloilla rauhallinen kävelylenkki tai vähän vauhdikkaampi irtiotto arjesta. Tai sitten voin harjoitella koulukiemuroita kentällä yhdessä parhaan ystäväni, hevoseni, kanssa. Voisin valita myös esteitä virkistämään molempien mieltä. 

Mitä tahansa tekisinkään hevoseni kanssa, olisi se tehtävä huolellisesti joka päivä satoi tai paistoi. Ja olen valmis siihen. Sää ei ole este tallille menoon. Tuulessa ja tuiskussa, ukkosella ja helteellä, oma hevonen odottaa hoitoa joka päivä. On tunnistettava, milloin jokin on huonosti ja osattava toimia sen mukaan. Jos hevonen on kipeä, on ymmärrettävä, ettei aina voi ratsastaa. Hevosen kanssa voi tehdä niin paljon muutakin. Voi esimerkiksi juoksuttaa tai opettaa karsinassa hevoselle uuden tempun. Rauhallinen talutuslenkki voi olla ihana ja oikea valinta hevosta ajatellen. Hevosen omistajalle hevosen hyvinvointi on kaikkein tärkein asia.

Sitten on vielä muistettava kaikenlaista. Hevonen on vakuutettava, kengitettävä, rokotettava, madotettava, raspattava, sillä täytyy olla oikeanlaiset tarvittavat varusteet, hyvä tallipaikka ja hevoskavereita. Kaikkea pitää muistaa ja kaikki maksaa. Mutta loppujen lopuksi, onhan se hevonen OMA ihana hörisijä, joka tekee parhaansa omistajansa vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti