16.7.2015

Kesätyö S-marketissa

En ole tainnut mainita täällä blogissa, ainakaan en muista maininneeni, että minulla on kaksi viikkoa kesätöitä tänä kesänä. Aloitin tämän viikon maanantaina S-marketissa kesätyöni. Ensimmäisenä päivänä minua jännitti paljonkin matkalla työpaikalle, sillä en tuntenut sieltä etukäteen ketään. Mutta jo ensimmäisestä päivästä alkaen aloin "kotiutua" työympäristöön. Nyt jo odotan innolla seuraavaa työpäivää ja ihanien työkavereiden näkemistä. Maanantaina meille annettiin paidat, kynä, muistilappuja, kärrypoletti, nimikyltti, avainremmi ja sellainen veitsi, jolla saamme auki paketteja. Sitten meidät perehdytettiin työpaikalla työtehtäviimme ja meille näytettiin kaikki paikat, jotka meidän tarvitsee tietää. Meille kerrottiin myös käytännöistä ja oikeutetuista tauoistamme.

Kahvihuoneessa tauolla ollessani päätin ottaa kuvan työasustani. Todella kätevät työhanskat näkyvät taskussani. Niistä on ollut paljon hyötyä töissä.

Kun puhun sanalla "me", tarkoitan siis minua ja kolmea muuta kesätyöläistä. Sillä näillä kahdella viikolla on kanssani samaan aikaan kaksi muutakin tyttöä ja yksi poika hommissa. Olemmekin jo tutustuneet toisiimme suht hyvin ja juttu kulkeekin mukavasti. Teemme välillä tiimityönä hommia ja autamme toisiamme. Vietämme kahvi- ja ruokatauotkin lähes joka päivä yhdessä. Muiden kesätyöläisten lisäksi olen jutellut myös vakituisten työntekijöiden kanssa. Kaikki ovat mukavia ja tervehdimme toisiamme aina, kun tapaamme.

Kahvitauolla maistuu ilmaisen kahvikoneen kuuma maitokaakao.

Työni kestää siis tämän ja ensi viikon ajan. Työpäiviä ovat arkipäivät ja viikonloput ovat vapaita. Aamuisin herätykseni on seitsemältä, sillä töissä on oltava kahdeksalta. Kotiin pääsen ahden aikoihin. Työtehtäviimme tässä kesätyöpaikassa kuluu ostoskärryjen tuomista parkkipaikoilta myymälän edustalle, sekä hyllytystä eli puramme lavoilta tuotteita, laitamme ne hyllyihin omille paikoilleen ja huolehdimme muutenkin, että tuotteet ovat nätisti esillä. Tämä työ käy kyllä kuntoilusta! Mutta se ei kuitenkaan ole liian rankkaa. Kipuja ei ole ollut ja aina työpäivän jälkeen olen ollut täynnä energiaa. Nyt jo neljä päivää hyllyttäneenä alan oppia pikku hiljaa missä mikäkin tuote on. Silti aina välillä on kysyttävä apua, sillä tietyn tuotteen etsiminen saman tapaisten joukosta ei ole mitään helpointa hommaa. Mutta juuri se tekeekin tästä mielenkiintoista!

Jokaisella nuorella on omat syynsä hankkia kesätöitä. Syy voi olla työtodistuksen saanti ja siitä seuraava hyöty, työkokemuksen hankinta, tutustuminen eri aloihin tai raha. Yleensä syinä olla kesätöissä ovat nämä kaikki, kuten minulla on. Rahaa tarvitsen esimerkiksi hevosharrastustani varten. Ajattelin aina, että kaupassa työskentely ja varsinkin hyllytys on erityisen tylsää, mutta olin väärässä. Ei se mitään huippuhommaa ole, mutta ihan mielelläni minä sitä tekisin työkseni silloin, kun muuta ei ole mahdollista tehdä. Tai käyhän se sivutyönäkin jonkin muun työn ohella, jotta saan rahaa. Kassalle minusta ei kuitenkaan taida olla. Se vaikuttaa liian paikallaan pysyvältä työltä minulle. Saa nähdä millaiset ovat ajatukseni ensi viikon lopulla, kun työsopimukseni päättyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti