11.6.2015

Ilman satulaa Opalilla


Tänään olin korvaustunnilla myöhään illalla. Tallille saavuin jo vähän yli kuuden. Autoin muita tunteja ja katselin muiden ratsastusta. Tuntini koittaessa edellinen ratsastaja otti Opalilta satulan pois, koska pyysin sitä. Sitten nousin selkään sokeripalan avulla. 


Opalin säkä ja seljäranka olivat aika inhottavasti "koholla", joten selässä istuminen sattui hieman koko tunnin ajan. En antanut sen kuitenkaan häiritä vaan keskityin ratsastamiseen. Harjoittelimme muunmuassa ravista ja laukasta pysähtymistä keskelle kenttää ja siitä suoraan raviin ja laukkaan siirtymistä. Treenasimme pääty-ympyröillä laukannostoja käynnistä ja laukasta suoraan käyntiin siirtymistä. Sitten teimme vielä sulkutaivutusta käynnissä.

Opal oli oikein mukava, se kuunteli hyvin pohkeita ja ohjaa. Välillä piti muistuttaa vähän napakammin, mutta hyvin se sujui. Kulmat onnistuin ratsastamaan hienosti kaikissa askellajeissa ja satulalla varmasti vielä paremmin. Tosiaan, ratsastaessa Opalilla ilman satulaa alkutunnista olin aika jännittynyt, mutta pian en edes kiinnittänyt paljoa huomiota siihen, että allani ei ollut satulaa vaan pelkkä poni. Lopussa mentiin vielä loppuraveja. Opal köpötteli kivasti ja annoin sille vähän pidempää ohjaa testatakseni tasapainoani. Se meni hyvin. Sitten siirryimme käyntiin ja rapsuttelin Opalia kiitokseksi kävellessämme.


Vein Opalin karsinaan ja otin suitset pois, sekä pesin kuolaimet. Sitten menin harjaamaan Opalin jalat ja selän. Otin hieman kuvia tallista ja lähdin kohti bussipysäkkiä.


Kyselin tunnilla opettajaltani muutamia kysymyksiä liittyen sunnuntain kilpailuihin. Kysyin mm. Keskikäynnin ratsastamisesta, tervehdyksestä ja koska lähtölistat tulevat perjantaina Faceen. Kello 13 jälkeen kuulemma tulee listat. Nyt vähän jännittää jo. Tunti meni kyllä niin mukavasti, että sain itseluottamusta lisää.

Päivitys 13.6.2015: Ratsastan huomisissa kilpailuissa Opalilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti