1.3.2015

Santtu ja istuntaharjoitukset

Tunnilla alkukäyntien aikaan, vielä kun hevoset saivat kävellä pitkin ohjin aloimme me ratsastajat jumpata ja venytellä hevosten selässä. Meillä ei ollut jalustimia jalassa. Me muun muassa halasimme hevosten kaulaa, kurkotimme varpaisiin, hevosten korvien väliin ja häntään. Sitten nostimme molempia polvia samaan aikaan ylöspäin irti satulasta. Venytimme reisiä ja sen jälkeen aloimme ravailla hieman lyhyemmillä ohjilla. Opettaja pyysy meitä keventämään hieman eritavalla, niin että seisoimme jalustimilla kaksi askelta ja istuimme satulassa yhden askeleen. Se oli hyvää tasapainotreeniä. Aluksi en hoksannut miten se toimii ja en löytänyt tasapainoa, mutta hetken ravailtuamme onnistuin ja tasapainokin alkoi löytyä.

Sen jälkeen kevensimme normaalisti ja otimme ohjat kunnolla käteen. Santtu oli tähän mennessä ollut hienosti ja rauhassa. Mutta nyt, kun oli aikomus ruveta pyytämään siltä vähän enemmän, niin Santtupa ei kuunnellut apujani. Se yritti juosta altani pois ja ei reagoinut pohkeeseen riittävän herkästi. Näitä ongelmia korjatessa menikin sitten suuri osa tunnista.

Samalla otimme laukannostoja pitkien sivuden keskeltä. Sitten pidimme pienet välikäynnit ja nostimme jalustimet ristiin hevosten kaulalle. Aloimme tehtä käynti-ravi-käynti siirtymisiä ja pysähdyksiä. Sitten ravailimme vähän enemmän ja teimme voltteja. Minulla ja Santulla meni ihan suht hyvin. Pystyin istumaan satulassa kokoajan tasapainossa vaikka Santtu olikin vähän haasteellinen.

Sen jälkeen laskimme jlustimet alas ja otimme laukkaa pääty-ympyröillä. Saimme laukata ohtat toisessa kädessä kuin cowboyt ja samalla taputimme hevisia ja treenasimme tasapainoamme. Se meni oikein hyvin minulta. Santtu laukkasi nätisti, kun vain muistin pitää pohkeet sen kyljissä koko ajan. Olen aina haaveillut, että saisin kokeilla lännenratsastusta. Nyt pääsin laukkaamaan pitemmän pätkän toinen käsi irti ohjista! On se jo jotain. :)



Ennen tuntiani kuvailin hieman heppoja tarhoissa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti