28.3.2015

Muodossa puomeja Vektorilla

Ratsastin tänään Vektorilla. Se oli jo edellisellä tunnilla maneesissa, joten minä laitoin kaverin pyynnöstä Myssy-ponin valmiiksi ja talusin sen maneesiin. Myssystä, niin kuin muistakin hevosista, lähti ihan mahdottomasti talvikarvaa. Olen nyt yltäpäältä valkoisissa karvoissa. Mutta mitäpä tuo haittaa, sillä onhan se kevään merkki! :)


Tunnilla aloitin pitkin ohjin käynnissä. Herättelin Vektoria pohkeille. Siirryimme pääty-ympyrälle ja otin ohjat käteen. Aloimme ratsastaa yhden puomin yli käynnissä ja sitten ravissa. Vektor kulki eteen hyvin. Otimme mukaan yhden voltin, jossa oli kaksi perättäistä puomia. Ravasimme tätä tehtävää jonkin aikaa.

Sitten temme käyniin siirtymisiä aina puomien jälkeen. Olimme välillä kevyessä istunnassa, välillä kevensimme ja välillä ohtuimme harjoitusravissa. Helpointa oli totta kai keventää, mutta huomasin, että aloin kehittyö jo kevyen istunnan kanssa. Kebensimme taas normaalisti ja vaihdoimme suuntaa.

Sitten tehtäväksi tuli nostaa laukka aina puomin jälkeen. Onnistuin siinä vektorilla tosi hyvin. Raviin tuli siirtyä aina neljän laukka-askeleen jälkeen. Tätä jatkoimme hetken. Vektor oli yllättävän mukava tänään. Se kuunteli pohkeita ja pidätteitä hyvin. Loppupuolella laukkasimme isolla pääty-ympyrällä sen yhden puomin yli kevyessä istunnassa. Vektor ei ollut kovin mukava laukassa. Se nosti laukan hyvin, mutta nelitahtisen laukkansa takia oli hieman hankalaa. Laukka ei pyörinyt kunnolla ja Vektor valui isolta ympyrältä pienemmälle. Sisäpohjekkaan ei paljoa auttanut, mutta sitkeästi käskemällä sain Vektorin isommalle ympyrälle ja menemään puomin yli keskeltä. Yksi tarkoituksellinen ohiratsastus tuli, sillä arvioin, että laukka ei ollut hyvä hyppyyn.

Lopuksi siirryin raviin ja tein ravi-käynti siirtymisiä. Vektor toimi todella hyvin niissä. Se myötäsi niskasta ja oli todella herkkä pohkeelle. Käyntiin se siirtyi jo siitä että istuin alas satulaan. Tunsin onnistuneeni. 


Tallissa riisuin Vehtorilta suitset, satulan ja suojat. Laitoin Vektorille loimen ja kiitin sitä hyvästä työstä rapsuttamalla hetken. Jälleen tunsin onnistuneeni ja kehittyneeni huimasti ratsastuksessa. Tästä se vain jatkuu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti