11.3.2015

Horse Fair 2015 (Video: Ratsupoliisin esitys!)

Heips. Olin lauantaina Horse Fair -messuilla. Siellä oli aamulla tullessani sinne todella paljon väkeä. Kävin kiertelemässä hevosmessualuetta. Näin monia ihania rotuja, kuten norjanvuonohevosen, quarter hevosen, appaloosan, friisiläisen, russponin ja Irlannin cobin ihan lähituntumasta. Tavaroitakin katselin paljon. Etsin itselleni kesäratsastushanskoja, mutta en sellaisia valitettavasti löytänyt. Muutenkaan myynnissä ei ollut oikein mitään mitä tarvitsisin. Matkaani kuitenkin tarttui messupäivän loppupuolella ruskea "lännenhattu", joka maksoi 10€.

Seurasin messuilla mitä erilaisempia esityksiä. Mainittakoot Dressage meets western, joka oli aivan upea! Juuri sellainen minkälaiseksi olen sen youtube-videoiden perusteella mieltänytkin. Elikkäs siinä siis kouluratsukko ja lännenratsukko ratsastavat samaan aikaan kentällä ja "vertailevat" taitojaan ja liikkeitään. Sitten ratsastajat vaihtavat hevosia. Se on hauskaa ja viihdettä parhaimmillaan.

Seurasin myös kansainvälistä esteratsastusta. Katsoin molemmat päivän luokat, jotka olivat 130cm ja 140cm. Palkintojen jako ja kunniakierros ovat aina yhtä tunnelmallisia ja niin oli täällä messuillakin.

Ja sitten lupaamani huipennus! Ratsupoliisi esittäytyy -show, jonka kuvasin lähes kokonaan videolle. Esityksessä näytettiin ratsupoliisin taitoja ja valmiuksia. Oli mahtavaa nähdä omin silmin miten hyvin koulutettuja poliisihevoset ovat. Ne eivät hätkähdäkkään pauketta ja häslinkiä. Mukana hevoset Palaad, Poke, Laku ja Derkun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti