7.2.2015

Laralla puomeja


Tallille tullessa harjasin Laran päästä kavioihin. Sen jälkeen hain satulahuoneesta satulan ja suitset. Tarkistin samalla, tuleeko Laralle suojia. Ei tullut. Satulaa laittaessani Lara yritti karata karsinasta, mutta siinä onnistumatta. Laitoin satulavyön ensimmäiseen reikään eli uhan löysälle ja siirryin karsinan ulkopuolelle laittamaan itselleni kypärän ja turvaliivin. Sitten parasin laittamaan Laralle suitset. 

Lara oli todella kiltti ja rauhallinen karsinassa. Oli todella positiivinen yllätys, että sain Laran pitkän tauon jälkeen. En ollut ennen mennyt Laralla kuin kaksi kertaa koulua, tarkemmin leikkitunneilla, joten tämä tunti olisi ensimmäinen puomituntini sillä.


Lähdettiin maneesiin 10:55. Pelkäsin että tallin tai maneesin katolta saattaisi tippua lunta meidän päälle, mutta onneksi niin ei käynyt. Saavuimme maneesiin ja nousin selkään. Säädin jalustimet ja lähdimme kävelemään uralle. Otimme ohjat käteen ja aloimme pujotella kentän keskelle laitetun maapuomitehtävän puomien väleistä. Lara oli hieman kankea kääntymisissä. Se kuitenkin totteli eteen pyytävää pohjetta ja pidätteitä hyvin koko tunnin ajan. Otimme ravia kenttää ympäri pari kierrosta ja sitten aloimme ylittää puomeja keventäen. Se meni erittäin hyvin. Seuraavaksi tulimme pitkän jonon maapuomeja ravissa kevyessä istunnassa ja jopa liioitellusti myödäten. Lara laski päätä tosi alas niin, että minä olin aika vaikeassa asennossa, mutta me selvisimme siitä ihan hyvin. Siirryimme katsomopäätyyn pääty-ympyrälle ravaamaan. Teimme sellaista tehtävää, että ympyrältä sai lähteä uralle, kun oli sopivasti tilaa. Kulmasta nostettiin laukka, käännettiin kentän poikki pitkän sivun keskivaiheilla, ratsastettiin laukassa kahden tötsän välistä, kahden puomin yli ja vielä sokeripalojen välistä. Sitten käännyttiin uralla ympyrän suuntaan ja kulmassa raviin ja takaisin ympyrälle. Tässä Lara alkoi kuumua hieman. Se kiiruhti nostamaan laukkaa ennen aikojaan ja laukkasi hieman liian lujaa. Se oli kuitenkin hallinnassani kokoajan ja puomit ylittyivät onnistuneesti. Sama tehtiin molempiin suuntiin. Sen jälkeen ravailtiin vielä hetki ympyrällä loppuraveja ja siirryttiin käyntiin kävelemään uralle.

Tunti meni erittäin hyvin. Laralla oli mukava ja helpohko ratsastaa. Sillä minun on helppo istua ravissa, koska se tuntuu mukavalta. Lara suoritti kulmiinratsastuksen hienosti ja siirtymiset menivät lähes moitteitta. Tältä ponilta kuitenkin energiaa löytyy! Jos et pelkää vauhtia laukassa niin tämä poni on kuin sinulle tehty! :D

Nousin ratsailta käveltyämme hetken. Talutin Laran talliin. Otin siltä suitset ja satulan pois ja vein ne paikoilleen. Lara ei ollut kovin hikinen, joten en loimittanut sitä. Sitten kiiruhdinkin jo bussiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti