27.10.2014

Sunnuntai: Helsinki International UB Horse Show


Heläilin pitkin yötä, enkä saanut aamulla enään unenpäästä kiinni. Odotin jo seitsemältä malttamattomana lähtöä Helsinkiin. Söin aamupalaa ja suunnittelin vaatetusta. Jonka aikana seurasin kirjamessuilta ostamaani Weed-anime-sarjaa. 
  Lähdettiin vihdoin kymmeneltä juna-asemalle. Helsingissä vaihdoin ratikkaan Lasipalatsin edessä. Saavuin Horse Show'n tapahtumapaikkaan eli Helsingin jäähallille noin 11:15. Ensiksi näin useita hevostenkuljetustrailereita ja -autoja, sekä Horzen teltan, jossa kävin piipahtamassa.

Sisälle mentäessä vartija tarkasti liput. Hänen laitteensa kuulosti ihan Linnanmäen rannekkeiden lukijalta, joka huvitti minua. Sisällä oli kauhea ruuhka. Etsin paikkani, joka oli yläkatsomossa mielestäni lähes parhaalla paikalla. Siitä näin koko kentän vapaasti ilman minkäänlaisia näköesteitä. Jouduin odottamaan jonkin aikaa ennen kuin ensimmäinen esitys/kilpailu alkoi.




  Ensimmäisenä kello 11:30 alkoi kouluratsastuksen kaksintaistelu. Tämä oli aivan uutta minulle. Kaksi ratsukkoa esittivät lyhyen ohjelman samaan aikaan kentällä ja parempi hevonen ja ratsastaja pääsisi jatkoon. Ohjelman aikana soi mielestäni erittäin kiva ja rytmikäs musiikki, joka tuki ratsukoiden liikkeitä, sekä kaksintaistelun tunnelmaa. Voittajaksi valittiin Suomalaiset Eevamaria Porthan-Broddell ja hänen ratsunsa Solis Lacan! Onnea Eevamarialle! Alla vielä kouluratsastuksen tulokset.


  Seuraavaksi alkoi 145cm esteratsastusluokka. Anna-Julia Kontio teki puhtaan radan hevosellaan Equilibre du Tilleul sijoittuen kymmenenneksi, mutta nopeampi suomalaisratsukko oli Satu Liukkonen ja Gurra Hop, jotka sijoittuivat kuudensiksi. Luokan voittaja oli  Gregoly Wathelet ratsullaan Egano van het Slogenhof.


  Kävin Horse Expossa tässä välissä. Siellä oli hirmuinen ruuhka. Tapahtuman järjestäjät voisivat ensi vuodeksi organisoida tilavemmat käytävät expo-alueelle, jotta ihmiset mahtuvat kulkemeen ilman tungosta. Siinä ruuhkassa en paljoa jäänyt tarkkailemaan tavaroita yksityiskohtaisesti. Mikään ei näyttänyt päällepäin kiinnostavalta tai tarpeelliselta, joten en tullut ostaneeksi mitään Horse Show'sta. Mukaani tarttui kuitenkin viiden euron käsiohjelma ja paljon ilmaisia esitteitä. Tunnelma oli koko Horse Show'n ajan lämmin ja mukava. 


  Jäähallista minulla ei ole oikeastaan muuta huonoa sanottavaa kuin ruuhkat käytävillä ja Expossa. Katsomosta näki hyvin kaukaloon, jossa kilpailijat olivat. Yleisö oli myös aika lähellä kilpailuareenaa, joka sekin paransi näkyvyyttä vaikka "piippuhyllyllä" olinkin. Ruokailin hieman seuratessani kisoja. Minulla oli jäätelöä ja kokista eväänä katsomossa, mutta jyrkkä yläkatsomo oli vähän ongelmallinen. Viereisille portaille sain aina välillä laskettua tavaroita, mutta täytyi vahtia, jos joku haluaisi kävellä siitä. Täytyi myös nousta ja väistää, kun joku halusi pois rivistä. Osallistuin myös moneen kilpailuun Horse Show'ssa. Saa nähdä onnistaako :)


  Hihs World Cup 160cm. Mahtavaa! Illan odotetuin esteratsastusluokka. Se alkoi kello 16:00. Yleisöä kehotettiin olemaan jo ajoissa paikalla, sillä tämä osio tulisi suorana televisiosta. Kiiruhdin Exposta juuri ennen tasaa katsomoon ja valmistauduin kannustamaan ratsukoita, sekä kuvaamaan ratoja. Luokassa nähtiin useampikin suomalainen, paljon puomien tippumisia, sekä puhtaita suorituksia, pari kieltäytymistä ja yksi satulasta suistuminen. Anna-Julia Kontio ratsasti ratsullaan Fardon. Ensimmäinen rata meni upeasti. Juuli ratsasti puhtaan suorituksen ja pääsi uusintaan. Uusinnassa näin jo heti, että he etenivät liian hitaasti. Siltikin suureksi iloksi tuli puhdas rata, mutta valitettavasti kaksi virhepistettä enimmäisajan ylityksestä. Kolme parasta olivat:
1. Steve Guerdant ja Nino des Buissonnets Sveitsistä
2. Martin Fuchs ja PSG Future Sveitsistä
3. Pius Schwizer ja Sixtide de Vains Sveitsistä

Ainoana suomalaisena Juuli pääsi palkintojenjakoon ja kunniakierrokselle sijoittuessaan kymmenenneksi. Yleisö taputti hyvin äänekkäästi kunniakierroksen aikana. Mahtoi johtua Anna-Juliasta eikä niinkään voittajasta. :'D Oli aivan mahtava ja lämmin tunnelma World Cup'ssa.


  Pois jäähallilta lähdin vasta tapahtuman loputtua. Jäin jopa vielä katsomaan kuinka vapaaehtoiset alkoivat heti toimimaan laittaakseen paikat kuntoon. Yli 200 vapaaehtoista saivat kaiken toimimaan minun mielestäni erinomaisesti. Esteratojen muuttuessa ei mennyt kauaakaan, kun jo seuraava rata oli pystyssä. Ja.. Melkeimpä kaikkein vaikuttavinta oli lanaajaa perässään vetävän traktorinkuljettajan taidonnäyte! Hän melkein jopa kaahasi ajoneuvollaan ympäri kenttää esteiden ja muun rekvisiitan väleistä, ei törmännyt mihinkään ja sai kentän kuntoon hujauksessa seuraavia ratsastajia varten. Se oli mahtavaa katsottavaa. Harva niin hyvin siinä olisi onnistunutkaan, kuin hän.
  Kaikin puolin onnistunut Helsinki International UB Horse Show! Tästä eteenpäin pyrin tulemaan uudestaan katsomaan näiden upeiden hevosten ja ratsastajien, sekä koko tapahtuman näytöksiä! 



Videon Horse Show'sta teen kun ehdin. Laitan sitten linkkiä jonkun uuden postauksen yhteiteen. Toivottavasti piditte HIHS-postauksestani. Kaikki rakentavat palautteet ovat ehdottoman tervetulleita. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti