10.12.2016

Unelmieni hevonen

Ajattelin tällä kertaa kirjoittaa mietteitäni hevosesta, jollaisen haluaisin ostaa, kun minulle tulee siihen sopiva tilaisuus. Olen viimeisen vuoden aikana oppinut paljon syvällisempää tietoa hevosten ja tallin hoidosta, joten uskon, että kykenisin jo nyt omistamaan hevosen. Kuitenkin, vaikka en välttämättä halua kilpailla, tarvitsen ja haluan kyllä ainakin kerran viikossa ohjausta ratsastukseeni. Hevosen päivittäiseen liikuttamiseen uskon kyllä pystyväni, eikä siinä kehitykkään oikein mitenkään muuten kuin tekemällä ja oma hevonen on harjoitteluun mielestäni paras mahdollinen vaihtoehto. Paitsi ei tietenkään silloin, kun oma hevonen on kipeänä. Haluaisin jo ottaa vastuun ikiomasta hevosesta ja päästä harjoittelemaan oman hevosen avulla kaikkia tarvittavia taitoja tulevan ammattini kannalta.
Hevonen, jonka haluan, on ensinnäkin lämminverinen ratsuhevonen, eli puoliverinen. En oikein pidä raskaammista hevosista, kuten suomenhevosista tai vuonohevosista omana hevosena. Onhan niillä aina välillä kiva mennä ja niistäkin löytyy yksilöitä, joista pidän kuten Harjun Monni-suokki. Ponia en halua, koska en voisi kilpailla sillä ja haluan jo ihan hevosen kokoisen hevosen. Olenhan itsekin jo sen verran kasvanut, vaikkakin ihan hyvin ponikokoinenkin vielä. :D Siitä päästäänkin hevosen säkäkorkeuteen, jonka haluaisin olevan jotain väliltä 150cm-170cm. Sukupuoleltaan ruuna tai tamma. Olen itse ratsastuksellisesti tällä hetkellä tasoa HeC-HeB, HeA:nkin asioita osaan. Peräänantoa olen alkanut pikkuhiljaa opetella ja yrittää ratsastaa. Tarvitsisin vain säännöllistä ratsastusta ja ohjausta, niin homma alkaisi sujua nykyistä paremminkin. Sillä uskon, että minulla on kykyä. Mahdollisuudet ja ohjattu ratsastus vain ovat olleet vähissä, Esteratsastuksessa olen tasoa ehkä noin 50cm-60cm. Olen hypännyt tuollaista ratana joskus muutamia kertoja, yksittäisenä olen mennyt pari kertaa 70cm ja kerran tänä syksynä 80cm pystyn. Esteratsastus on kuitenkin ollut todella vähissä. Treeniin pääsyn kautta varmaan sekin alkaisi sujua, kuka tietää. Näinollen haluan, että ensimmäinen hevoseni on osaava, joka voisi auttaa minua oppimaan laadukkaampaa ratsastusta. Koulutustasoltaan se voisi olla HeA ja kyetä hyppäämään ratana 100cm. Haluan myös, että hevonen on mahdollisimman maastovarma. Sitten on perusjuttuja. Haluan se olevan terve, helppo lastata, kuljettaa, kengittää ja käsitellä kaikenlaisissa tilanteissa. Kiltti pitää olla, toki oma luonne pitää löytyä, ei mitään pystyyn kuollutta. Reipas ja sopivan herkkä on hevonen, josta pidän. Värillä ei ole väliä, mutta hevosen pitää näyttää siistiltä ja hyvinvoivalta mm. katsoessa karvan laatua ja hevosen rakennetta.

Oma hevonen olisi pitkäaikaisen unelmani täyttymys. Mutta haluan myös tulevaisuudessa pitää tallia, jossa olisi vuokrattavana karsinapaikkoja. Saa nähdä tulenko saamaan omaa hevosta lähivuosina, vai meneekö hevosen osto vasta sinne, milloin minulla toivottavasti on se oma yksityistalli tai edes omakotitalo maalla, johon saisi pihaan muutaman hevosen. Nyt ei auta muuta kuin tehdä kovasti töitä, oppia uutta ja toivoa elämäntilanteen olevan jossain vaiheessa oikea.

2 kommenttia:

 1. Mikä on postauksen kuvan hevonen? Näyttää hienolle, mutta miksi gramaanit?
  Kyllä varmasti se aika vielä tulee kun saat oman hevosen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevonen on erään työssäopissa tapaamani työkaverin hevonen. Hän katsoi gramaanien käytön minun sillä hevosella ratsastaessa parhaaksi. En nähnyt hänen itse gramaaneja käyttävän. Kiitos tsempistä! :)

   Poista