29.12.2016

Kypäristä ja ensi vuoden tavoitteista

Hei taas kaikille! Joulun pyhät on vietetty ja on aika suunnata mietteet ja teot kohti tulevaa. Kävin tuossa 26. päivä ostamassa itselleni uuden ratsastuskypärän joululahjaksi saamillani rahoilla. Kypärän hankinta on ollut jo kauan mielessä ja nyt koska ensi vuonna aloitan tunnit Ainossa, on minulla oltava kypärä sekä Harjussa, että kotona. Ostinkin siis Hööksistä crw:n Streamline VG1 kypärän, joka on yllä olevassa kuvassa oikealla. Keskellä on Harjussa käyttämäni kypärä ja vasemmalla ensimmäinen ratsastuskypäräni, joka tosin on jo vuosia sitten jäänyt hyllyn perälle. Uusi kypäräni tulee siis Ainon tunneille käyttöön, sekä mahdollisesti muihin ratsastuksiin kotiseudullani. Kypärän käyttöhän on ratsastuskouluissa pakollista ja muutenkin ratsastuskypärä on Suomessa hyvin yleisesti käytössä. Hyvin harvinaista on nähdä ratsastaja ilman kypärää ainakin täällä meillä päin. Itse kannatankin kypärän käyttöä. En kuitenkaan tuomitse ihmisiä, jotka eivät käytä kypärää. Kauniita, taiteellisia ratsastuskuvia otettaessa ymmärrän sen, että kypärä jätetään pois, Itsekin voisin istua hevosen selässä ja tehdä jopa jotain kiemuroita ilman kypärää kuvaustilanteessa, mutta muuten kypärä tulee kyllä visusti pysymään päässäni aina ratsastaessani. Kypärän käyttö on jokaisen oma valinta, mutta ehdottomasti suosittelen käyttämään kypärää. Se voi pelastaa henkesi ja itsesi pahimmilta vammoilta. Kypäriä on monia erilaisia. On bling blingeillä ja ilman, on kevytkypärää ja vanhemman mallista, samettipäällystettä ja muovista. Vaikka mitä eri vaihtoehtoja. Värivaihtoehtojakin löytyy, jopa mustan, harmaan, sinisen ja ruskean lisäksi, kun vain osaa etsiä. Kaikille löytyy varmasti juuri se oikea kypärä, josta pitää. Minä löysin sen tänään ja olen todella tyytyväinen kaikin puolin tuohon crw:n  Streamline kypärään.

Se kypäristä, tulipa samalla mielipidekirjoituskin kirjoitettua. Ensi vuosi tulee olemaan elämässäni hyvin tärkeä vuosi. Vuonna 2017 on paljon juhlia. On mm. Suomen 100-vuotis juhlavuosi, johon liittyy myös paljon hevostapahtumia, sekä minulla on 18-vuotispäivä huhtikuussa. Täysi-ikäiseksi tulemiseeni liittyy myös paljon muuta. Käyn keväällä autokoulun, ja toivottavasti saan ajokortin, sekä oman auton. Minulle tulee vielä enemmän asioita joista olen vastuussa ja joudun hoitamaan itse. Tähänkin asti olen ollut jo hyvin itsenäinen, joten se ei mitä luultavimmin tule olemaan ongelma. Voisin sanoa tähän, että Harjun kaltaisessa sisäoppilaitoksessa opiskelu kasvattaa nuorta mukavasti itsenäisemmäksi. Koulun asuntolassa asutaan sunnuntai-illasta perjantai päivään asti, mutta viikonlopuiksi pääsee kotiin. Eli kotoa muutto ei ole vielä pysyvää. Arkipäivinä on kuitenkin huolehdittava itse itsestään. On hankittava ruokaa, siivottava oma huone ja omat jäljet yleististä tiloista, koska kukaan ei tee sitä puolestasi, lisäksi on pestävä pyykkinsä ja muistettava hammaspesu ja suihkussa käynti. Nämä nyt ovat esimerkkejä, mutta tarkoitan, että itse tykkään tällaisesta opiskelutyylistä. Eikä se 200km matka kodin ja koulun välillä tunnu ollenkaan pahalta, vaikka lähes joka viikko kuljen sen kaksi kertaa, oikeastaan pitkä matka on mukava. Kotiseutuni on pääkaupunkiseutu, Harju taas on ihan keskellä maalaismiljöötä. Saan nauttia joka viikko molempien asuinympäristöjen hyvistä puolista. Täysi-ikäisenä monet sanovat vitsillä ja ihan tosissaankin menevänsä baariin. Minä en aio mennä baariin, enkä juoda alkoholia. Alkoholi ja muut päihteet eivät ole kiinnostaneet minua koskaan, enkä aio niitä aikuisenakaan käyttää. Toivoisin, että kaikki muutkin olisivat samaa mieltä kanssani, mutta niin ei valitettavasti ole. Joka tapauksessa aion juhlistaa syntymäpäivääni muuten kuin alkoholin merkeissä. Saa nähdä mitä kivaa keksitään äitini kanssa.

Vuodelle 2017 minulla on paljon tavoitteita. Ratsastuksellinen tavoitteeni on oppia ratsastamaan tahdissa ja tasapainossa hevosta oikein päin halliten oma kehoni ja apujen käyttö paremmin. Suunnitelmissani on myös muutamiin kouluratsastuskilpailuihin osallistuminen ja ehkä myös esteratsastuskilpailuihin, jos pääsen hyppäämään ja innostun lajista. Tavoitteeseen pyrin pääsemään ratsastamalla Ratsastuskeskus Ainossa kerran viikossa ja Harjussa aina kun mahdollista. Pyrin myös harrastamaan oheisliikuntaa ja koitan muistaa venytellä. Tavoitteenani on myös oppia tekemään siistit kisasykeröt hevoselle, oppia juoksuttamaan paremmin ja käsittelemään hevosia maastakäsin. Haluan saada opiskelujani muutenkin parhaani mukaan eteenpäin ja oppia totta kai hevosista ja niiden hoidosta mahdollisimman paljon. 

Mitä tavoitteita teillä on ensi vuodelle?

3 kommenttia:

 1. Mulla tais olla edellinen kypärä juurikin tuo VG Streamline glittereillä! Tosi mukava ja omaan silmään hyvännäköinen kypärä. Grandilta lennon jälkeen se säätöosa tosin hajosi, eikä tuolloin ollut varmaa, täyttääkö kypärä ensi vuoden säädökset, joten en ostanut sellaista. Mutta nyt ilmeisesti täyttää, ja ehdottomasti ostan itselleni sen taas (tällä kertaa vain edustuskypäräksi)! :)
  Saa nähdä, jos päädytään Ainossa samoihin kisoihin joskus. ;) Olettaen siis, että edes kehtaan sinne enää koskaan mennä viime kerran jälkeen :'DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että pidit siitä kypärästä. Tuo ostamani kypärä täyttää uudet standardit ja lukemani mukaan on hyväksytty myös 31.12.2017 jälkeen. Sillä on merkitystä, jos aloitan kilpailu-uraa, mutta vielä se ei ole varmaa.

   Saatetaan päätyä samoihin kisoihin, mikäli aloitan kilpailemisen! Nähdään siis ehkä siellä. Ja totta kai kehtaat. :)

   Poista
  2. Meillä viimeks kävi vähän nolosti, että en oikeen tiedä :D Mutta katotaan. Ehkä :D

   Poista