21.12.2016

Ratsastustunneille, mars!

Tätä onkin jo odotettu. Ensivuonna tammikuusta lähtien laitetaan ratsastuksellinen kehityskaareni nousuun! Nimittäin minun on aika palata säännöllisen ratsastuksen pariin, joka toteutuu parhaiten jatkamalla ratsastuskouluoppilaana kotipuolessa. Tarkkaavaisimmat lukijat ovat ehkä huomanneetkin, että tästä olen vihjaillut jo pitkin syksyä. Teitä varmasti kiinnostaa mihin ratsastuskouluun päädyin, vai mitä? Blogin Instagram-tiliä seuraavat tietävätkin jo. Pohdinnan ja vertailun jälkeen, jotka eivät tosiaan kauaa aikaa vaatineet, päädyin mielestäni minulle parhaaseen mahdolliseen ratsastuskouluun. Tammikuussa 2017 aloitan nimittäin Ratsastuskeskus Ainossa!

Päädyin oitis Ainoon, sen hienojen puitteiden ja nykyaikaisuuden takia. Olen kyllästynyt palelemaan ja kärsimään sateesta ja kovasta tuulesta ratsastaessa, joten tasalämpöinen maneesi tulee tarpeeseen. Samalla takana on myös se ajatus, että pääkaupunkiseudulla lähes kaikki ratsastustunnit maksavat noin 38-44€ oli tallilla sitten lämpöeristetty ja/tai lämmitetty maneesi tai pelkkä hallirakennus suojana. Välttämättömänä pidin myös valinnassa hyvää maneesia siksi, että tunnit ja niiden myötä kehitykseni voi olla tasalaatuista ympäri vuoden säässä kuin säässä. Ainon hevoset vaikuttavat myös näkemäni, kuulemani ja lukemani perusteella laadukkailta, samoin opetus. Ainossahan toimii kaksi opettajaa, sekä lisäksi Pia Pantsu ja Hanna Tardiveau valmentavat siellä säännöllisesti.
11.11.2016 perjantaina kävin Ainossa kokeilutunnilla yleistunnilla kello 19-20. Kokeilutunnilla ratsastin kimolla 6-vuotiaalla Lola-tammalla. Tunnin opettajana toimi Anne Nuutinen. Tunti oli oikein mukava. Teimme pysähdyksiä käynnistä, ravia, laukkaa keskiympyrällä ja ilman jalustimia käynti-ravi-siirtymisiä. Pidin opetuksesta kovasti. Ainut huono puoli tunnilla oli NoShout, joka tippui molempien suuntien laukan aikana. Se ei oikein sopinut korvaani, enkä osannut laittaa sitä näppärästi. Jatkossa opin ehkä asentamaan sen paremmin, niin ehkä se myös pysyy mukana menossa. Maneesin lämpötila oli oikein hyvä, itse en vain tajunnut ottaa oikeanlaisia vaatteita ratsastukseen. Menin t-paidalla ja Spooksin takilla, joka todellakin oli liikaa. Ainon maneesissa tarkenee ratsastaa talvellakin pelkällä pitkähihaisella, tai jopa t-paidalla. Tunnin jälkeen vein ratsuni talliin. Lola asui tallin yksityishevosten puolella, joten pääsinpä käymään sielläkin. Tilat olivat aivan upeat ja ne karsinaelementit, niin luksusta! Pidän kovasti Ainon tyylistä. Ratsastuskoulun puolikin on ennennäkemättömän siisti ja toimiva. Kokeilutunti varmisti päätökseni aloittaa ratsastustunnit Ainossa. Aloitan keväällä Annen samalla yleistunnilla, jolla kävin kokeilemassa. Viikolla yksi alkavat tunnit. Saa nähdä pääsenkö starttaamaan kevään aikana myös helpoissa koululuokissa, jos taidot, aika ja budjetti antavat myöten. Ratsastaako joku teistä Ainossa perjantaisin ensi keväänä?
Vasemmalla Ainon verryttelymaneesi ja oikealla iso kilpamaneesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti