24.10.2016

Horse Show 2016: Kansainvälinen World Cup Päänäytös

Viime postauksessa annoin jo ymmärtää, että viikonloppuna en mene enää Helsinki Horse Show:hun, mutta toisin kävi. Sunnuntaina olin yhdentoista aikaan Helsingissä muuten vain käymässä, kunnes eräs kaveri kysyi haluaisinko ostaa lipun sen päivän Maailmancup päänäytökseen. Tottakaihan halusin vielä päästä näkemään huippuratsukoita, niinpä ostin lipun ja suuntasin suoraan Pasilaan Helsingin jäähallille. Kansainvälinen Maailmancup Päänäytös alkoi kahdeltatoista, jolloin oli International Final 145cm esteratsastusluokka. Kerkesin paikalle vasta sen palkintojen jakoon. Ensimmäinen luokka jonka näin oli Dressage Knock-Out, kouluratsastuksen kaksintaistelu. Knock-Out on mielestäni todella hyvä keksintö kouluratsastukseen, sillä sitä katsoessa katsojatkin viihtyvät oikein hyvin. Rytmikäs musiikki soi, kaksi ratsukkoa suorittaa ohjelmaa samaan aikaan ja yleisö kannustaa taputtamalla, sekä hurraamalla. Ratsukoilla saa olla myös koristeita ja mm. suojat radalla Knock-Out:issa. Sunnuntaina näin mm. ruotsalaisella ratsukolla kultaiset suojat ja bootsit, sekä ratsastajalla kultaiset saappaat. Suomalaisilla oli lippuja ja koristeita hevosten harjassa ja hännässä. Knock-Out:in voitti Henri Ruoste.
Portigalilainen Lusitano ja working equitation -esitys käynnissä.
World Cup esteratsastus 160cm esteillä alkoi Lusitano ja Working Equitation -esityksen jälkeen. Suomi oli edustettuna Maailmancupissa neljän ratsukon voimin. Mukana oli Marina Ehrnrooth ja Evli Luikka, Hanna Tardiveau ja Prinz Clintus, Maiju Mallat ja Vatson Sitte, sekä Niclas Aromaa ja Chairman 20. Ikävä kyllä sunnutai ei ollut suomalaisratsukoiden päivä. Kukaan suomalaisista ei päässyt uusintaan. Maailmancupissa nähtiin jännittävä kolmentoista ratsukon uusinta, jossa kuitenkaan monikaan ei tehnyt edes nollarataa. Maailmancupin voittoon ratsasti svetsiläinen Romain Duguet hevosella Quorida de Treho. Maailmancup oli hienoa seurattavaa loppuun asti vaikka suomalaisratsukoden huono menestys latisti hieman tunnelmaa.
Olen laittanut monia videonpätkiä blogin instagram-tilille Helsinki International Porsche Horse Show:sta. Kannattaa käydä katsomassa! Muutenkin päivittelen instagramiin yleensä ensimmäisenä ja vasta myöhemmin blogiin. Kannattaa seurata @etenemisen_tempo

4 kommenttia:

 1. En nyt puhuisi huonosta menestyksestä! Jos yhtään olet ratsukoiden taustoja katsonut oli suurinosa suomalaisista hakemassa kokemusta ja tavoitteena edes päästä maaliin. Taso on älyttömän kova ja mielestäni on erittäin latteasti sanottu "huonosta menestyksestä" kun esimerkiksi Maiju Mallat hyppäsi radan YHDELLÄ virhepisteellä. Tätä voi suhteuttaa siihen kuinka vaativa rata muutenkin oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. korjaan siis yhdellä estevirheellä!

   Poista
  2. Eikös Nikke päässyt uusintaan?

   Poista
  3. Totta, en hirveästi ole taustoja tutkinut. Mutta tuolla tasolla on hyvä että on päässyt edes mukaan, mutta ei se menestystä ole, jos ei pääse edes uusintaan. Mitä katsoin niin useammalle tuli 20 tai yli virhepisteitä. Sunnuntai ei ollut suomalaisten päivä. Anteeksi, jos kirjoitukseni loukkasi jotakuta.

   Nikkekään ei päässyt uusintaan.

   Poista