26.4.2016

Kukkia ja traktorilla ajoa

Kevätflunssa vaivaa jälleen. Viime viikonloppuna minulla olisi ollut viikonlopputalli, mutta olo oli sellainen, että oli pakko lähteä kotiin paranemaan. Lauantaina kävin kuitenkin markkinoilla läheisellä parkkipaikalla äitini kanssa. Ostimme sieltä melkein tusinan orvokkeja koristamaan asuntoa. Ostimme myös orvokeille kukkatelineen. Rakastan kevättä ja kesää, koska kukat ja kasvit alkavat kukoistamaan. Haluaisin niin kovasti oman puutarhan, mutta koska haave on tällä hetkellä hyvin kaukaa haettua, lasitettu parvekekin kelpaisi ja on paljon realistisempikin. Sinne voisin tehdä yrtti, marja ja kukkatarhan pienen suihkulähteen kera. Rakastaisin sitä. Orvokkien lisäksi meillä on nyt mansikantaimi, jonka sain viikko sitten messuilta ilmaiseksi. Laitoin kahteen ruukkuun myös ruohosipulia kasvamaan, ne itivät ilokseni muutamassa päivässä laitettuani kelmua ruukun päälle. Nyt ruohosipulit jo näkyvät. Vielä hetken kasvit ovat sisällä, mutta ilmojen lämmettyä laitan ainakin osan parvekkeelle.
Vuoden ensimmäiset mansikat tuli nautittua myös markkinoiden ansiosta. Espanjalaisia ne olivat, mutta maistuivat todella hyviltä!
Maanantaina alkoi traktoriajo-opettelu Harjussa. Tunnilla oli mukana seitsemän oppilasta ja meillä oli käytössä neljä traktoria. Se tarkoitti, että kolmeen traktoriin meni kaksi oppilasta ja yhteen yksi. Yllätys, yllätys, juuri minä olin tuo joka joutui menemään yksin. Asia ei kuitenkaan alkujännityksen jälkee ollut huono, sillä sain ajaa koko tunnin ajan toisin kuin muut joutuivat vuorottelemaan. Tunti kesti aamu kahdeksasta yhteentoista. Alussa opettaja neuvoi tarvittavat napit, kepit, polkimet sun muut. Sitte pääsimme omiin traktoreihimme ja sai lähteä jos osasi, mutta muuten opettaja tuli neuvomaan mitä pit tehdä missäkin järjestyksessä. Sain apua alkuun vähän, mutta pian ajoinkin jo itsekseni. Se oli yllättävän helppoa alun perehdytyksen jälkeen. Ajoin etuperin tasaisella ja epätasaisella metsätiellä eri vaihteilla. Sitten kokeilin peruuttaa metsätiellä ja erilaisista kapeista väleistä. Välillä myös pysäytin, sammutin ja käynnistin uudelleen ja lähdin liikkeelle. Kolmessa tunnissa ehti hyvin harjoitella kaikkea. Harjoittelin myös mäkilähtöä pariin otteeseen ja sekin sujui hyvin. Odotan innolla seuraavaa kertaa, silloin laitamme peräkärryn traktorin perään ja harjoittelemme sen kanssa.

Minun luokallani on heinäkuun puolesta välistä eteenpäin kesäjakso Harjussa, jolloin meidän pitää ajaa traktorilla ja silloin pitää olla suorittanut myös T-kortin omassa kotikaupungissa, jotta voi suorittaa Harjussa ajokokeen ja päästä kurssista läpi. Kesäjaksolla me huolehdimme hevosten laitumista ja vesihuollosta yms. traktorien avulla.
Traktoritunnin lopuksi peruutin traktorin halliin. En törmännyt pahemmin mihinkään tunnin aikana ja halliin peruuttaessa en mihinkään. Tunti meni todella hyvin.

Oletteko te ajaneet traktorilla? Onko teillä jo keväisiä kasveja kotona?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti