6.4.2016

Kaikkea pientä Hevoset-messuilta

Hevoset-messuilla sain ihailla monien muiden rotujen lisäksi myös Esperar Miniaturesin amerikan miniatyyrihevostammaa (Alamos Bucking Melody In Gold) ja sen melkein vuoden ikäistä orivarsaa (Esperar Badre Carisma). GMH Little Bob's Hero on myös päässyt tähän kuvaan taustalle kuvan muodossa. Se on Esperarin jalostuskäytössä oleva amerikan miniatyyrihevosori. Tamma ja varsa olivat messuilla aitauksessaan aluksi tutkimassa kaikkia ihmetellen, mutta tovin kuluttua ne jo melkein nukkuivat aitauksessa ihmisten ihaillessa niitä joka suunnasta. Oli ihana nähdä myös minivarsa. Sillä toivon mukaan minulla olisi joskus omia kasvattamiani minivarsoja. Messuilla ollut varsa kävi muutaman kerran juomassa emältään vaikka olikin jo aika iso. Se, jos jokin oli hellyyttävä näky. Välillä kuitenkin tamma vähän luimisteli varsalle, ettei tulisi liian lähelle.

Messupäivän lopussa, noin puoli seitsemän, tuli ohjelma-areenalle yllätysnumero. Nimittäin nämä kaksi minihevosta päästettiin kirmaamaan areenalle vapaana. Ne pinkoivat iloisesti ympäri kenttää peräkkäin tamman välillä pukitellessa. Sitä oli niin hauska ja mukava katsella. Pienet pääsivät nauttimaan hurrauksesta ja juoksemaan sydämmensä kyllyydestä. Kun tuli aika ottaa kiinni, ei olisi millään kumpaakaan huvittanut. Aluksi ruuallakaan houkuttelu ei kiinnostanut. Lopulta tamma antoi kiinni varsan vielä leikkiessä hippaa ihmisten kanssa. Messupäiväni päättyi tähän iloiseen minihevosten kirmailuun.
Ostokset Hevoset-messuilta
Messuilta löysin kaikenlaisia kiinnostavia pieniä miniatyyritarvikkeita. Mukaani niistä ostin ylhäällä näkyvät loimet ja riimun. Ylempi loimi on toppaloimi ja alempi fleeceä. Molemmat ovat merkiltään Equiline. Tuon mustan riimun, jossa on strasseja turpahihnassa, ostin edustusriimuksi miniatyyrihevoselle. Vielä näille ei ole käyttöä, mutta varsinkin minikokoisia loimia on vaikea löytää Suomesta niin päätimpä nyt ottaa riskin ja ostaa alennuksesta nuo kaksi.
Ostin myös lilat pintelit, jotka sopivat yhteen harjapakkini ja lilan miniriimuni kanssa. Merkiltään nämä pintelit ovat Best on Horse ja ostin ne Hevarista.
Viimeisenä matkaani tarttui vielä sininen harjasetti Ridmerin alennusmyynnistä. Settiin kuuluu kassi, harjakampa, pehmeä ja kova harja, sekä piikkisuka. Voin jo nyt sanoa, että harjakampa ei vaikuta kovin kestävältä. Pidän kuitenkin harjasetin väristä ja harjojen pienestä koosta. Ne sopivat hyvin mineille ja lapsien käteen.

Messumatkalla kului rahaa vielä junamatkoihin ja bussimatkoihin Tampereella. Ihan liikaa rahaa taas meni, mutta kerran sitä eletään! Kohta on varmasti kaikki mitä voin etukäteen ostaa, enään puuttuu vain se minihevonen.

Mitä te ostitte Hevoset-messuilta?

2 kommenttia:

  1. Itse ostin Pikeurin ratsastushousut, ja nahkaiset ratsastussaappaat. Olisi ollut paljon lisää ostettavaa mutta noihin meni jo ihan tarpeeksi rahaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti olet tyytyväinen ostoksiisi. Tähän harrastukseen saa kyllä tuhlattua ihan niin paljon kuin haluaa! :D

      Poista