19.4.2016

Kuinka parantaa blogiani?

Kumman tämän postauksen kuvan mukaisia tunteita blogini saa sinussa aikaan? Nyt annan suunvuoron teille arvoisat lukijani. Haluan kehittyä bloggaajana ja luoda hyvää, sekä mielenkiintoista sisältöä blogiini. Tätä blogia kirjoitan toki myös itseäni varten mm. harrastuksena ja päiväkirjana, mutta te lukijat, postausten kommentointi ja muu oheinen tuo intoa jatkaa ja kehittyä. Nyt toivonkin teidän kertovan mitä tahansa asiallista kommenttia, niin kehitettävää kuin positiivista blogistani. Se auttaa minua huomattavasti tekemään blogistani kiinnostavamman myös muille. Laitan alle muutamia esimerkkikysymyksiä, joihin toivoisin vastauksia teiltä. Kiitos jo etukäteen vastauksistanne!

-Mitä mieltä olette blogistani? 
-Mikä toimii ja mikä taas ei? (ulkoasussa ja sisällössä)
-Onko nykyinen banneri mielestänne hyvä?
-Miten voisin parantaa postauksiani?
-Toivotteko jotain uutta sisältöä, jota en ole ennen julkaissut?
-Mitkä postaukset ovat olleet kiinnostavia ja onnistuneita?
-Haluatteko lukea vain hevosasioista?
-Kiinnostaako teitä muut postaukset?
Esim. sisustaminen, puutarhat, luonto, muut eläimet, tapahtumat ja muut asiat(mitkä?)
-Onko blogini kehittynyt parempaan vai huonompaan suuntaan lähiaikoina?

9 kommenttia:

 1. Itselle tulee ainakin ensimmäisenä mieleen ulkoasu. Ulkoasu luo ensivaikutelman ja sillä saa blogiin saapuneen henkilön joko "jäämään tai lähtemään" blogista.

  Ulkoasuun kannattaa panostaa, itse tykkään vuodenaikoihin soveltuvista ulkoasuista. Esimerkiksi vihreän ja ruskean värisävyt keväällä viehättää, mutta tämäkin on täysin makuasia. Ulkoasun lisäksi kannattaa kiinnittää huomioita banneriin. Omaan makuun bannerisi on yksinkertainen ja "tylsä". Samoin blogissa oleva fontti. Blogissa olevaa tekstiä en lähtisi muuttamaan, sillä tekstin kuuluu olla "just sua".

  Toivottavasti et ottanut kommentistani itseesi, tarkoitus ei ollut loukata! :) Hyvää kevättä! :)

  VastaaPoista
 2. Jos teet esitely postausta (esim. Harju postaus sarja ja niistä nämä talliesittely) olisi lukioita kiinostavaa jos näkis asiat pintaa syvemmältä, viitaten tässä kohtaa vielä tallien esittelyy, tallin sisältä kuvat olisi hyvät (jos tämä vain mahdollista ja mainita se tekstissä jos näin ei ole mahdollista tehdä) antaa huolitellun kuvan tekemisestäsi.

  Ulkoasun (sis. banneri) pitäisi viitata aina siihen mistä kirjoittaan pääasillisesti eli tässä tapauksessa hevosiin. Kuviin kannattaa panostaa se on blogin yksi elin ehto.

  Lue postaukset läpi monesti ennen julkaisua ettei kirjoitus virheitä olisi. Toki vahingoille ei mitään voi.

  Nämä on vain kannustavia kommentteja. Joten älä itseesi ota näistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallien sitältä ei ainakaan ole kielletty kuvaamista, mutta en ole asiasta kyllä kysynytkään. Siksi olen ehkä hieman varovainen mitä nettiin sieltä laitan. Olen pyrkinyt lukemaan postaukset ainakin kerran läpi ennen julkaisemista, mutta joskus en vain jaksa tai on kova innostus saada postauksia julkaistua nopeasti. Pyrin tästedes katsomaan tarkemmin kirjoitusvirheiden perään. Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 3. Heippa Doris! Edelliset kommentit ovat hyviä, mutta minusta ei tarvitse pitää banneria niin tärkeänä, sisältö on tärkein :) Suurin osa kuvistasi ovat aika huonoja (sommittelu, tarkkuus..) ja ymmärrän, ettet halua kuvatonta blogia mutta itse luen mielummin vaikka kuvatonta kun sellaista missä on "pakolla" pitänyt joku kuva laittaa (hevosen takapuoli karsinan ovelta esim). Itseäni kiinnostaa heppajutut, mutta myös millainen ihminen olet. Näkemyksiä ja tunteita olisi kiva kuulla noin nuorelta henkilöltä monistakin asioista. Postauksiaksiakin saisi tulla ehkä useammin ja tosiaan erilaisistakin aiheista! Videopostaus voisi olla kiva sillointällöin :)

  Mukavaa kevään jatkoa ja uusia postauksia odotellessa, -Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä tavalla sommittelu on mielestäsi kuvissani huonoa?(muutkin voivat vastata tähän) Tarkkuus on tosiaan välillä ollut inhottavan surkeaa. Pyrin kuitenkin saamaan niin hyviä kuvia tänne blogiin kuin taidoillani ja iPhonella saa otettua. En ole varma ovatko videopostaukset oma juttuni. Sellainen olisi luontevampi kuvata, jos minulla olisi oma hevonen tai edes vuokrahevonen. Kiitos palautteesta. :)

   Poista
 4. Mun mielestä se sun banneri ei ole blogin tärkein asia, vaan sisältö. Jos kuitenkin haluat blogistasi vielä huolitellumman näköisen, voit tilata bannerin ilmaiseksi joltain, joka on tehnyt bannereita kauemmin kuin sinä.
  Postauksiin voisi käyttää enemmän aikaa, ja keskittyä kirjoitusvirheisiin ja sommitteluun.
  Teksti on muuten ihan hyvää, mutta välillä tuntuu, että yrität 'päteä' tai opettaa meitä blogisi lukijoita, esim. Horse Fair postauksessa oli sellainen tunnelma, että yrität päteä.
  Muuten blogisi on oikein kiva! Tämä kommentti ei ollut loukkaava, ainakaan tahallisesti, vaan pyrin tuomaan mielipiteeni esille mahdollisimman asiallisesti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisitko ehdottaa jotakuta, joka tekee ilmaiseksi bannereita? Yritän panostaa postauksiin tästä lähtien enemmän. Olen pahoillani, jos postauksistani on tullut "pätevä" vaikutelma, ei ole ollut tarkoitus. Pyysin mielipiteitä teiltä lukijoilta voidakseni kuulla teidän mielipiteenne ja huomioita asioista joita en ehkä itse ole huomannut. En loukkaannu.
   Kiitos neuvoistasi! :)

   Poista
  2. mm. Linda (lindajahippi.blogspot.fi), Ida (ida-spirit.blogspot.fi), Elina (elinantalleilua.blogspot.fi) ja Jenny (http://jsphotoworld.blogspot.fi/) tekevät bannereita ilmaiseksi :D

   Poista