7.1.2016

Tavoitteena oma talli!

Kai se on nyt sitten kerrottava täällä blogissanikin.  Nimittäin kun olen saanut opintoni päätökseen, haaveenani on perustaa aikuisena oma talli. Mitä luultavimmin tallin perustaminen ei ole silloin vielä mahdollista, joten tavoitteena on ylläpitää omaa tallia viimeistään, kun olen 30-vuotias. Sitä ennen tulen käymään töissä muiden talleilla ja ihan muissakin töissä. Ehkä jatkan hevosopintoja Harjun hevostalouden perustutkinnon jälkeen saavuttaakseni vielä korkeamman tutkinnon. Kun minulla on tarvittava määrä kokemusta ja rahaa, voin ostaa tilan ja perustaa tallin. Olen jo suunnitellut aloittavani noin kymmenen hevosen tallilla. Tallissa minulla olisi omia hevosia ehkä yksi, enintään kolme kappaletta. Muut karsinat olisivat vuokrattavissa. Jos tallin ylläpito sujuu hyvin ja talousasiat ovat hyvin plussan puolella, voisin laajentaa tallia oman mieleni mukaan. Talliin tulisi valkoiset puuaitatarhat ja aluksi vain ulkokenttä, jonka pyrkisin pitämään hyvänä läpi talven. Myöhemmin voisin harkita maneesiin sijoittamista. Haluan perustaa tallin, jossa on hyvät puitteen hevosharrastukselle niin harratsajalle, kuin kilpailijalle.

Nyt minä opiskelen ja käyn erilaisissa töissä parhaani mukaan. Pyrin pikkuhiljaa ostamaan tallissa tarvittavaa irtaimistoa kuten vesi- ja ruokakuppeja, koukkuja ja satula- ja suitsitelineitä varastoon. Sitten, kun tallin oston aika koittaa, on minulla jo suurin osa irtaimistosta valmiina eikä niihin kulu rahaa ihan hirveästi. On toki mahdollista, että ostan tallirakennuksen, jossa jo on valmiiksi irtaimistoa, silloin voin päättää käytänkö tallin vanhoja vai omiani. Ne mitä en tarvitse voin myydä tai laittaa talteen tulevaa tarvetta varten. Tällä hetkellä minulla on jo mm. heinävaaka ja tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyvä sininen sanko. Omaa hevosta varten minullahan on jo melkein kaikki mitä tarvitaan. En vain tiedä milloin tulen saamaan oman hevosen, vai saanko ollenkaan ainakaan ennen tämän haaveeni toteutumista. Tänä kesänä pyrin vuokraamaan viikon tai kaksi jotain hevosta mahdollisuuksien mukaan. Suunnitelmissa on äitini kanssa tehdä myös eräänlainen mukava lomamatka täällä Suomessa, jonka aikana pääsisin käymään hevosleirillä tutustumassa lännenratsastukseen.

Haaveeni, josta olen maininnut jo muutaman kerran aiemmissa postauksissani on siis oma talli. Siihen on vielä pitkä matka, mutta ei suinkaan mahdoton. Blogissani voittekin seurata nyt myös matkaa kohti omaa tallia. Blogini pääaiheet ovatkin opiskelu Harjussa, haaveena oma hevonen ja tavoitteena oma talli.

Mitä pidätte tavoitteestani?

5 kommenttia:

 1. Saitko opinnot loppuun puolessa vuodessa? Tai siis miten noi menee, eikö tota suoritetakkaan kolmessa vuodessa? Oon vähän pihalla :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eheen, opinnot kestää yleensä kolme vuotta. Sitä on mahdollista nopeuttaa hieman tai sitten voi opiskella 3-4 vuotta, mutta lähes kaikilla se on sen kolme. :)

   Poista
 2. Ihailtavaa optimismia.
  Luulen että joskus vielä naurat tälle makeasti. Tallin ostoa odotellessasi älä käytä kaikkea viikkorahaa muoviämpäreiden ostoon. Muovihan voi olla kielletty materiaali siinä vaiheessa kun tallin pystyyn laitat:) Mutta unelmia täytyy olla, toivottavasti haaveesi toteutuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Elämässä täytyy olla tavoitteita ja suhtautua asioihin positiivisesti, muuten tämä olisi aika raskasta. Pistän vinkkisi korvan taakse, kiitos niistä! :)

   Poista
 3. Unelma ei ole laimentunut tippaakaan viidessä kuukaudessa, päin vastoin. Toivottavasti sama haave on ja pysyy vielä Harjussa opiskelun loputtua ja siitä aina eteenpäin.

  VastaaPoista