9.1.2016

Tallinnaan ja takaisin

Eilinen kuluikin lähes kokonaan laivamatkustamiseen ja kävelyyn pitkin Viron katuja ja kauppoja. Heräsin aamulla puoli kuusi ja lähdin kuudelta kohti Helsingin länsisatamaa. M/s Finlandia lähti kohti Tallinnaa aamulla 8:30. Ensimmäisenä laivassa söin seisovasta pöydästä maittavan ja runsaan aamiaisen. Aamupalan jälkeen kiertelin laivassa ja kävin katsomassa taikurin esitystä. Tallinnassa kävin Virukeskuksessa, josta matkaan tarttuikin jo jotain. Kävin myös vanhassa kaupungissa, jossa oli vielä joulumarkkimat eilen ja tänään. Kävin syömässä Tallinassa Amarillossa. Laiva lähti takaisin Suomeen varttia vaille seitsemän. Laivassa kävin ostoksilla vasta nyt ettei Virossa tarvinnut kantaa mitään turhaan. Kävin myös syömässä sämpylän ja kuuntelemassa jotain laulajaa. Ostin myös limurannekkeen, jota ei ehkä olisi pitänyt ostaa. Sillä join kolme lasillista, joista tuli ihan hirvittävä olo. Muutes, minun karkkilakko on mennyt ihan mönkään jo nyt joten ei kannata edes yrittää enää. :D

Tässä Tallinnapäivän ruokani. Kaikki oli enemmän tai vähemmän terveellistä, mutta hyvää! Kaksi ensimmäistä kuvaa vasemmalla ylhäältä ovat aamupalaa laivalla, oikealla ylhäällä on Amarillon alkutacot ja vasemmalla alhaalla pääruoka, jonka otin. Alhaalla keskellä on limu laivalla, kuten varmaan kaikki huomaavatkin ilman selostusta. :D Oikealla alhaalla on sitten iltapalaleipä, jonka söin myös laivassa. Hyvää oli!

Seuraavat kolme kuvaa ovat vanhasta kaupungista. Näin siellä upean pyörillä kulkevan joulujunan ja poroja.


Tämä kuva on Tallinnan Amarillosta.

Sitten hieman ostoksia matkalta. Laivalta matkaan tarttui yksi koru, suklaatax kuivalihaa, kynsilakka ja kaksi hienoa hevospulloa. Virosta ostin pienen valkotaulun, sinisen pipon ja suomenlipun, kyllä kuulitte oikein ostin Virosta suomenlipun.

(Muokkaus 9.1. Klo 0.55: Ehdottomasti en aio juoda likööriä, jota näissä pulloissa on. Tyhjät pullot käytän huoneessani koriste-esineinä.)

Oikeanpuolimmaisen kynsilakan ostin nyt laivalta ja tuon pipon ostin myös, joka näkyy kokonaan alemmassa kuvassa.
Tuo ihana liivi tarttui tällä viikolla matkaani Hööksin alennusmyynnistä. Ihastuin siihen heti, kun näin sen.

2 kommenttia:

  1. Mitä teet liköörillä, ethän sä ole täysi-ikäinen??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, tosiaan unohdin selostaa asian tarkemmin. En itse todellakaan juo noita likööreitä! Aikuiset sukulaiseni käyttävät ne, jos käyttävät, mutta minä saan nuo pullot sitten. Teen niistä koriste-esineet hyllyni päälle. Laitan niihin mitä luultavimmin koristehiekkaa sisälle. Minä olen ihan omasta halustani täysin alkoholiton ja muutenkin päihteetön nuori, eikä minulla ole aikuisenakaan tarkoitus pilata terveyttäni käyttämällä päihteitä tai alkoholipitoisia juomia. :)

      Poista