27.1.2016

Ensimmäinen näyttöni: Kengitys

Hei! Tänään oli erityinen päivä, sillä tänään päätin suorittaa ensimmäisen osanäyttöni täällä Harjussa hevosopintoihin liittyen. Aiemmin minä olen suorittanut äidinkielenkokeen ja ympäristöosaamisenkokeen, mutta en yhtään käytännönnäyttöä. Aamulla minulla oli ratsutallissa aamutalli, välissä aamupala ja aamupäivän talli kello 8-11. Yhdeltätoista kävin ruokalassa syömässä spaghettia ja jauhelihakastiketta. Kello 12:30 alkoi kengitystunti ravitallissa.

(Kirjoitettu ennen näyttöä)
Kengityksen ensimmäiseen osanäyttööni kuuluu yhden kengän pois ottaminen ja saman kengän takaisin lyöminen vanhoihin naulanreikiin uusilla nauloilla. Kuulostaa aika helpolta, ainakin minusta. Aika helppoa se onkin ollut, kun pariin otteeseen olen sitä harjoitellut. Olen ehkä kolmella kengitystunnilla ollut ja treenannut tätä näyttöä varten. Noin 5-7 kenkää olen irroittanut ja lyönyt kiinni. Viime kerrasta on jo monta viikkoa aikaa. Aion kuitenkin vähäisestä harjoittelusta huolimatta suorittaa näytön nyt, koska haluan sen pois alta. Luokkanihan on suorittanut sen jo ennen työssäoppiaan. En muista olenko maininnut täällä blogissa, mutta luokkani on siis tämän jakson ollut työssäopissa ja he tulevat ensi kuun alussa takaisin. Olen vielä vähän jäljessä heistä ja haluan kiriä heitä kiinni, sekä päästä opinnoissa eteenpäin.
(Kirjoitettu näytön jälkeen)
Nyt näyttö on ohi. Se meni ihan hyvin vaikka minua hieman jännittikin. Onneksi ei paljoa. Hevoseksi valitsin Jolien, joka onkin tuossa ylemmässä kuvassa. Muistin hyvin työvaiheet lukuunottamatta yhtä pientä vaihetta jota opettajakaan ei kai (toivottavasti) huomannut. En nimittäin tehnyt naulojen kotkauksille koloja kavioon ennen kuin käänsin ne ja hioin tasaiseksi. Noh, onneksi ei ollut suuri virhe vaikka opettaja olisikin sen huomannut. Muuten työ edistyi hyvin. Vähän alkoi selkää särkemään kengän irrotettuani, mutta sain työn loppuun ilman pidempiä taukoja. Kenkää takaisin lyödessä yhden naulan jouduin ottamaan pois ja laittamaan uuden tilalle, sillä se meni huonosti. Kun olin mielestäni saanut näytön valmiiksi, sanoin siitä opettajalle. Hän tuli tarkistamaan työni tuloksen. Muuten kaikki oli oikein hyvin, mutta naulat eivät ilmeisesti olleet aivan niin syvällä kuin ne olisivat voineet olla. Kengityksen valmistuttua vein Jolien karsinaan ja siivosin työtilan nauloista ja muusta moskasta. Sen jälkeen pääsimmekin jo lähtemään. Emme saaneet tietää vielä numeroita, mutta kaikki pääsivät läpi näytöstä.
Tässä kuva kengästä, kun olin saanut työni valmiiksi. Ihan hyvä siitä tuli. Tästä jatketaan harjoittelua ja seuraavalla kerralla toivottavasti osaan vielä paremmin.

2 kommenttia: